Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Nieuws

Egbert Jan Bouwhuis

| Annabel Boonman

Wij zijn verdrietig vandaag te horen dat Egbert Jan Bouwhuis (53) is overleden. Egbert Jan was al sinds de jaren 80 lid van D.A.V. Kronos, zowel als donateur als als wedstrijdlid en we kwamen hem veelvuldig tegen bij wedstrijden in Twente, maar ook door heel Nederland als wedstrijdleider of scheidsrechter. Bij de Campusloop en JKG konden we altijd op zijn aanwezigheid rekenen en bij de organisatie van NSK’s stond hij ook altijd voor ons klaar. Met de hulp en adviezen van Egbert Jan waren wij altijd verzekerd van een goed lopende wedstrijd. We gaan zijn kennis, betrokkenheid en humor enorm missen.

Lees verder

NSK Weg in Rotterdam met lekker loopweer

| Marjolein Bolten | 2

Afgelopen zaterdag 13 november reisden 14 Kronauten af naar het verre Rotterdam voor de Nederlandse Studentenkampioenschappen (NSK) weg, waar we meededen aan beide afstanden, de 5 km en de 10 km. Het NSK maakte onderdeel uit van de jaarlijkse Erasmusronde. De reis was niet voor niets, we zetten mooie tijden neer, persoonlijke records en zelfs podiumplekken.

Lees verder

Sportief NSK Meerkamp in Eindhoven

| Michelle van Dorth

Afgelopen zaterdag 23 oktober gingen de Kronauten wederom naar de aller gekste stad in Noord-Brabant: Eindhoven. Dit maal bracht het NSK meerkamp de Enschedese atleten naar de lichtstad. Dit weekend zouden zij de zeven- of tienkamp moeten doen. Voor de atleten die geen zin hadden non-stop bezig te zijn met sporten was er gelukkig ook de mogelijkheid om losse onderdelen te doen. In totaal waren er bijna 30 Kronauten op en om de baan te vinden bij zustervereniging Asterix wat toch wel de grootste opkomst van alle SAV’s was! Tussen de twee dagen door was er ’s avonds een onvergetelijk feest in Stratumseind, hier kon iedereen na een dag vol sport en spel weer even losgaan op de dansvloer zoals vanouds. Na twee spannende dagen eindigden er ook nog Kronauten op het podium om hun verdiende medaille op te halen. Bij de vrouwen op zowel plaats 1 als 2 en 3 eindigden respectievelijk Marjolein, Merel Wevers en Michelle. Dit maakt onze vereniging natuurlijk apetrots, goed bezig meiden!

Lees verder

Campusloop 2021

| Annabel Boonman

Op woensdag 29 september was het eindelijk zover: de 10e editie van de Kronos Campusloop. Nadat het evenement vorig jaar al twee keer was afgeblazen, was de commissie erop gebrand om het een succesvol evenement te maken.

Lees verder

Geslaagd NSK Teams in Eindhoven

| Roy van Zijl

Zaterdag 18 september vertrokken 34 Kronauten naar de gekste stad van het land voor het NSK Teams. Enschede vaardigde twee mannen- en één vrouwenteam af in de strijd om de beste studentenatletiekstad. De teams bestonden uit een mooie mix van ervaren Kronauten, spiksplinternieuwe leden en een paar importatleten van omringende verenigingen. Het was het eerste NSK in lange tijd met weer een feest na afloop, dus het enthousiasme was bij iedereen al vroeg aanwezig. Ook de muziekkeuze van de organisatie droeg hier aan bij, er gaat immers niet boven Snollebollekes om 10 uur in de ochtend. Dit was de inleiding voor een succesvolle dag, met een tweede plaats voor het vrouwenteam, een 4e plaats voor het 1e mannenteam (met een gelijk puntenaantal met nummer 3) en een 9e plaats voor het 2e mannenteam.

Lees verder

Kronolathics

| Marjolein Bolten

Al snel werd het lege grasveld op de UTrack omgebouwd tot een veld vol meerkamp onderdelen. Het was op woensdag 15 september namelijk tijd voor de aller eerste introductie activiteit van het jaar, de Kronolathics! Vijf ijzersterkte teams stonden klaar om de strijd aan te gaan. Alle teams werden verdeeld over de 5 verschillende onderdelen. Het doel was om met je team zo veel mogelijk punten te verzamelen bij de onderdelen.

Lees verder