Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

kronos nieuws

33f09744d4a6413943f8361d74cdd3e6949124bb

Training donderdag 20 september

Volgende week donderdag (20 September) zal de training plaats vinden in het FBK stadion in plaats van op de UTrack. Tijdens deze training is er keuze tussen polsstok hoogspringen en gewoon de looptraining. Maar we hebben ook een leuk ander alternatief: Na onze training zal er een wedstrijd plaatsvinden in het FBK stadion. Wij hebben geregeld dat je als Kronos (introductie)lid gratis aan deze wedstrijd mag meedoen!

De loopwedstrijd zal beginnen om 19:00, in het FBK stadion, georganiseerd door de Hengelose loopvereniging LAAC. Je kan kiezen tussen de afstanden 1500m, 3km en 10km. Het is een leuke instapwedstrijd, je kan ook meedoen als je nog niet eerder een wedstrijd hebt gedaan.

Voor degene die geïnteresseerd zijn in deze wedstrijd, kunnen zich bij wedstrijdsecretaris@kronos.nl aanmelden met de volgende gegevens. Lever deze aan graag vòòr woensdag 19 september. - Naam + achternaam - Geboortedatum - Man/Vrouw - afstand (1500mtr, 3km of 10km) - de verwachte eindtijd op deze afstand

We zullen om 17:35 verzamelen bij de bushalte de broeierd om gezamenlijk naar het FBK stadion te fietsen. Voor vragen kan je Marjolein of Twan altijd aanspreken op de training, tot dan!

5134db6a01745620ae50c4a126ed21e28c784693

Kronolympics

Het duurt nog twee jaar voordat de Olympische Spelen in Tokyo zijn. Veel te lang natuurlijk, gelukkig organiseerd Kronos dit jaar de 1e editie van de Kronolympics. Op 30 september zal deze wedstrijd gehouden worden op de UTrack.

De wedstrijd functioneert als de clubkampioenschappen van Kronos en is dus uitsluitend voor leden van Kronos. Op de wedstrijd kan men deelnemen aan verschillende onderdelen, deze onderdelen zijn: 100m, 800m, 3000m, Verspringen, Hoogspringen, Discuswerpen en Speerwerpen. Deelname aan de wedstrijd is GRATIS en je kan zo veel onderdelen kiezen als je wil. Het is wel zo dat als je een kans wil maken in het klassement van de vijfkamp en daadwerkelijk clubkampioen wil worden, moet je meedoen aan ten minste 5 onderdelen. Voor de puntentelling zal de standaard puntentelling van de IAAF voor senioren mannen/vrouwen gebruikt worden.

Inschrijven kan heel makkelijk hier op de site, vermeld daarbij in de beschrijving welke onderdelen je wil doen.

Dus schrijf je vooral in want misschien win jij wel KronOlympisch Goud!!

708ba0321ce0efedf156ba98435d056226e57a8a

Introductiemaand schema

Lijkt atletiek je wat en wil je een keertje langskomen? De maand September is de intro maand en dus kan je 4 weken lang gratis mee trainen. In de overige maanden kan je ook altijd een keertje gratis komen kijken en mee doen bij een van onze trainingen.

Voor het schema van de introductie en de meeste up-to-date informatie, kijk op het tabblad "Introduction"

Als je vragen hebt kan je altijd een mailtje sturen naar: bestuur@kronos.nl

1c2600270a424ccdec730c01677aad8438ead3ef

Medailleregen in kurkdroog Eindhoven

Een tiental Kronauten reisde af naar het verre zuidelijke Eindhoven voor het NSK Baan 2018. Op de vroege zaterdagochtend werden de eerste connecties met onze groene zustervereniging uit het nog zuiderlijkere Maastricht gelegd, dit werd echter ruw onderbroken door Marjolein die direct (en vrij onverwacht) het goud op het hoogspringen binnensleepte. Gijs volgde haar goede voorbeeld door een halve seconde van zijn PR af te lopen op de 100 meter. Kort daarna volgde de 400 meter series voor de mannen. Casper kwam erachter dat zijn spikes thuis laten liggen toch niet de beste keuze is en Martijn, die voor de verandering het eens op de korte afstanden ging proberen, liep een goed rondje met een verrassend goede tijd als resultaat.

Matthijs, onze eigen steeple specialist, wilde niet voor één onderdeel naar Eindhoven afreizen dus besloot ook de 1500 meter te lopen. Tijdens de zware en warme race liep hij een knappe tijd en dik onder zijn geplande schema. Een goede warming-up voor zijn belangrijke onderdeel van later op de dag. Marjolein kon vervolgens haar missie om 6 medailles uit 6 onderdelen te halen vervolgen op de 100 m horden door daar het brons op te eisen. Kort daarna haalde ze ook nog het zilver op het hinkstapspringen om haar totaal van de eerste dag op 3 uit 3 te krijgen. Gijs liep ondertussen ook een zeer degelijke hordenrace. Roy zijn lange wachten werd beloond tijdens het kogelstoten waar hij verrassend het brons mee naar huis zou nemen. Matthijs mocht daarna schijnen op zijn onderdeel, de steeple. Met de lekker verkoelende waterbak iedere ronde deed hij dit ook zeker door ruim 10 seconden van zijn PR af te lopen!

In een gemixt veld behaalde het Kronos+ team, bestaande uit Steef, Stijn (TION), Roy en Martijn, het goud op de Zweedse estafette. Met een 10 seconden voorsprong was het eigenlijk niet eens spannend voor de titel. Casper en Steef waagden zich daarna aan hét Open Brabants Kampioenschap Beermile die zij beiden zeer goed liepen. Na een zeer geslaagde avondmaaltijd was het aan Casper, Marjolein en Roy om de Kronos eer hoog te houden op het feestje. Een korte nacht verder stonden de Kronauten weer fris aan de start voor de tweede dag, vergezeld door wat bekende en nieuwe gezichten.

Marnick en Roy mochten het spits afbijten op het discuswerpen. Beiden wierpen een degelijke wedstrijd, goed voor een 4e en 5e plaats. De zondag was misschien nog wel warmer dan de zaterdag, wat ervoor zorgde dat zelfs de 800 meter voor Martijn en Nart een zeer zware opgave was. Beiden liepen een goede race gezien de omstandigheden. Marjolein kon helaas haar perfecte score niet volmaken door een 4e plaats op de 400 meter horden, die ze zonder training besloot te lopen en dat zeer degelijk deed. Kort daarna haalde zij echter weer een medaille op het verspringen met het zilver. Op de 3000 meter had Jasmijn het zwaar met de brandende hitte maar liep alsnog een goede wedstrijd. Marjolein sloot haar weekend af met haar 5e medaille uit 6 onderdelen door het zilver te pakken op het kogelstoten. Roy voegde vervolgens zijn tweede titelprolongatie toen aan het lijstje door het goud te pakken op het hinkstapspringen en zo ook 3 medailles uit 4 onderdelen te halen.

Op de afsluitende 4x400 meter haalde het TION+++ team, bestaande uit Stijn (TION), Casper, Nart en Martijn een nette tweede plaats en dus het zilver. Al met al medailles op 9 onderdelen voor Kronos tijdens een zeer geslaagd, gezellig en vooral warm weekend. Toch al te merken, dat zuidelijke klimaat daar in Brabant.

42991035721bd6ef4d526648f54c2ce37b586b14

Derde competitiewedstrijd

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze vond plaats in Apeldoorn met maar liefst 22 Kronauten. Onder aanmoediging van cheerleader Bas wisten de mannen een 5de plek te behalen (ondanks het missen van de punten op de 4x400m, na een mooie serie winst). De vrouwen eindigde 3de in de poule. Beide teams zijn 'helaas' niet door voor de promotie wedstrijd, maar kunnen zo wel volgend jaar weer gezellig samen elkaar aanmoedigen.

Het was zoals gewoonlijk een warme zonnige verbrand competitiedag, waar vele PR's gesneuveld zijn. Zo wist Annabel onder de 29 te lopen op de 200m, wisten Merel en Casper een PR te lopen op de 400m, wist Bente te starten uit startblokken, Roy bijna 6,50m ver te springen, Steef z'n schoenen aan te houden, Thijs 8m verder te slingeren en bleek Nart een echte meerkamper te zijn.

Na de competitie is het grootste deel van de atleten met de auto terug naar Enschede gegaan, waar zelfs sommigen nog een tussenstop bij de MacDonalds hebben gemaakt. Eenmaal aangekomen in Enschede stond er een lekkere BBQ op ons te wachten bij Twan thuis, waar iedereen zijn maagje weer lekker heeft kunnen vullen.

C90d0c976d1f9cc3340fefa45d5b29e001686caa

FLAAT

Afgelopen vrijdag 22 juni was het dit keer tijd voor de 2e editie van de FLAAT, wat leuk dat jullie allemaal hebben meegedaan. Nog even een korte recap van wat er allemaal is gebeurd.

Na een korte warming up konden de teams zich van hun beste kant laten zien bij de start van de 5x200m estafette. Vervolgens gingen de teams langs verschillende atletiekonderdelen. Er was een divers deelnemersveld, van Kronauten tot een deelnemer op krukken en de atletiek-familie, de Roskampjes. Dit maakte het erg leuk om de verschillende onderdelen te zien. Samen met de vrijwilligers en het commentaar door Vincent Witmond die met zijn megafoon live verslag deed van de onderdelen, was de sfeer compleet. Na de onderdelen heeft iedereen nog een keer alles gegeven op de 800m. Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking in de Vestingbar. Hier kon Annabel eindelijk de prijs waar ze al sinds haar 2e plek van vorig jaar op wacht in ontvangst nemen, want haar team V.A. Coq heeft de winst binnengehaald. De tweede prijs ging uit naar het competitieve huis Piekosaurus, die maar net voor Patio 4 kon eindigen. Vrijwilligers en deelnemers bedankt en hopelijk tot de volgende keer!

E5e73917bb7cb57a623854b8a1fe74e3c4e58e9e

NSK Meerkamp en Trainingsweekend

Vorige week vond het trainingsweekend weer plaats. Dit jaar maakten we hiervan gebruik om onze vrienden uit Wageningen beter te leren kennen. Het begon met het NSK meerkamp (dat samen met het Tartlétos loopgala gehouden werd) op vrijdagavond. Kronos was goed vertegenwoordigd met 7 atleten. Bij de mannen deed Roy lang mee voor de podiumplekken, maar uiteindelijk kwam hij niet verder dan de 6e plaats. Andere hoogtepunten waren de razendsnelle 12,31 van Casper op de 100m, de uiterst dubieuze verspringafstand van 5.17 van Vincent, de gekke pakken waarin Vincent en Fabian sommige onderdelen deden en de ervaren loper Thijs v A die nog altijd niet weet hoeveel rondjes 800 meter is. Bij de vrouwen viel Annabel bij de 800m nét van het podium maar toch wist ze een mooie 4e plek te behalen! Op de losse onderdelen van de track meeting werden wel medailles behaald. Marnick werd 3e bij het discuswerpen met 36.24 meter. Thijs R werd 2e bij het verspringen met 5.66. Merel wist maar liefst 3 bronzen medailles te halen, met discus, speer en ver!

Het hele weekend konden wij kamperen op de baan in Wageningen, samen met de atleten van Tartlétos. Vrijdagavond was er nog de borrel in de kantine, waarvan de keuken al vroeg dicht ging. Hierdoor waren we genoodzaakt om Jurgen en Thijs R op pad te sturen richting de Mac. Toen iedereen naar hun tenten ging om te slapen kwamen Thijs v A, Fabian, Vincent, Annabel en Twan erachter dat de hoogspringmat een stuk lekkerder lag dan hun luchtbed dus werden de slaapzakken uit de tent gehaald om hier te overnachten.

Zaterdag begon iedereen met een mooie duurloop door het bos. Daarna werd er geluncht en Kubb gespeeld. Kubb is een buitenspel waarmee je met houten estafettestokjes houtblokjes van de tegenstander moet omgooien. De beste tactiek om dit spel te winnen is door de tegenstander af te leiden, belachelijk te maken of uit te schakelen door een stokje op zijn voeten te gooien. ’s Middags deden de meerkampers en lopers hun eigen ding op de baantraining en werd er gezamenlijk afgesloten met een krachtcircuit van Thijs R. Na het eten van overheerlijke pasta gingen we met zijn allen naar het centrum (de Tartleten met de fiets, wij met de beste buschauffeur ooit) voor een karaokeavond waar de prachtige film Mamma Mia op een groot scherm werd afgespeeld. Thijs, Thijs, Vincent en vooral Annabel schreeuwden de hele film mee met de ABBA-liedjes, waarbij op het eind het hele plein naar voren kwam om te dansen op de laatste nummers. Voordat de voetjes van de vloer gingen kon iedereen in heerlijke seatzacs zitten. De avond werd afgesloten met een pubquiz op de baan.

Zondag was iedereen best wel gesloopt dus werd er nog één keer rustig getraind, waarna we de Tartleten gedag zeiden, appelsap insloegen en de lange reis richting Enschede weer trotseerden.

C4fe4ee32f18a99be2875610f499e7957c841a55

NN Running Team bleek te sterk voor Kronauten en brons voor Marjolein op het NK meerkamp voor junioren!

Maar liefst 6 Kronauten namen het vandaag tijdens de FBK Games op tegen het NN Running Team tijdens hun challenge. Het doel was simpel: loop met een team van 3 een 5 kilometer in estafettevorm (wisselen per 400m) en versla de toppers die de volledige 5 lopen.

Daarbij als leuke uitdaging dat het voorgestelde tempo die van het wereldrecord op de halve marathon was en dat je er uit lag als je op een ronde werd gezet. Dat laatste gebeurde het team met Casper, Nart en Roy die na 4 kilometer gedubbeld werden. Twan, Thijs van A en Martijn hielden het wel de hele weg vol en finishten in een mooie 14:01, slechts 30 seconden achter de toplopers!

Ondertussen deed Marjolein aan de andere kant van het land in Den Haag mee aan het NK meerkamp voor junioren. Na een goede eerste dag en degelijke tweede wist ze dat een goede 800 noodzakelijk was voor het podium. Met een zeer nette PR verbetering van 7 seconden wist ze zich naar een (gedeelde!) 3e plaats te lopen met een mooi puntentotaal van 4930 op de zevenkamp.

85c782e09fa89d8949cb450a1e28e1f5fd6f8b4b

Johan Knaap Games 2018

(English version below) Vorige week woensdag was de 26ste editie van de Johan Knaap Games. De wedstrijd werd georganiseerd door Kronos en er deden ook vele Kronauten mee. Omdat de commissie de baan niet alleen kon opbouwen waren er ook veel aardige Kronauten die best een paar college-uren konden missen om te helpen. Het was een en al gezelligheid en nadat de sectorlinten tot drie keer toe opnieuw waren gelegd en de palen voor polsstok eindelijk op de goede plek stonden, was alles klaar.

De wedstrijd begon met het koningsonderdeel van de atletiek, de 100 meter sprint. In de eerste serie stonden al twee Kronauten aan de start. Gijs die nog nooit eerder een officiële 100 had gelopen en Lars die al wat meer ervaring had. Het bleek toch niet zo simpel voor Lars want Gijs zat vlak achter hem, hun tijden waren 12.71 en 12.77 respectievelijk. In serie 4 was het een onderonsje tussen de gebroeders Van den Hoogen. Jasper en Jeroen vochten het uit, maar helaas voor Jasper won de oudste in een tijd van 11.98.

Op hetzelfde moment was ook het discus bij de vrouwen begonnen. Hier probeerde Annabel een wedstrijdrecord te gooien en Merel niet om te vallen. Annabel redde het helaas net niet, maar gooide wel 23.21. Merel bleef wel op twee benen staan en zette een mooi PR neer van 18.57. Bij het verspringen van de mannen was Kronos ook goed vertegenwoordigd. Roy, een ervaren springer, was vergezeld door Marnick, Lars, Gijs, Matthijs en Fabian. Gijs met maar één springtraining achter de rug sprong toch mooi over de 5 en ook Marnick en Lars sprongen over de 5. Fabian kon helaas niet zo heel ver komen zoals die zelf zei en Roy mistte toch wel zijn hink, want hij kwam helaas niet over de 6. Matthijs liet veel verbetering zien over zijn drie sprongen en noteerde een afstand van 4.82. Bij het kogel voor de mannen stond Thijs in zijn eentje in de ring. Hoewel Vincent Witmond eerst nog dacht dat hij verkeerd had gemeten, werd het toch geen 10 voor Thijs maar 9.99.

Bij het polshoog probeerde onze eigen wedstrijdsecretaris nieuwe hoogtes voor Kronos te bereiken. Voor een vereniging zonder polsstokmat sprong hij toch over 2.50 heen. Een goed voorteken voor de competitie dus. Bij de 100 meter voor vrouwen liepen Annabel en Marjolein samen in een serie er zat precies een seconde tussen beide want Marjolein finishte in 13.35 en Annabel in 14.35.

Bij de 800 meter moest Fabian zijn eer verdedigen tegen een horde aan C junioren, gelukkig voor hem finishte hij voor hen. Casper, Vincent en Twan vochten het samen uit in de tweede serie en Casper won deze serie helaas net niet. Onze man die zelfs op 1 schoen nog kan hardlopen zat in een snelle serie, maar Steef bleef rustig en noteerde wel de snelste tijd van de Kronauten. Shanice was de enige vrouw die meedeed bij de 800 voor Kronos, ze finishte 2e in haar serie in een mooie tijd.

Bij het mannen discus stonden Roy en Marnick te springen om een wedstrijdrecord neer te zetten. De rollen waren een keer omgekeerd want Roy gooide deze keer helaas veel ongeldig. Marnick daarentegen had dit keer wel zijn draai (Badum tss) gevonden en gooide zijn discus naar een wedstrijdrecord van 34.96 meter. Bij het steeple mannen stonden Matthijs en Nart aan de start. Nart zwom zonder al te veel moeite door de bak elke ronde, maar Matthijs had het toch wat zwaarder. Toch liep hij zonder gemekker zijn 3 km netjes uit.
Marjolein en Merel probeerde beiden niet in slaap te vallen bij het verspringen, het duurde allemaal wat lang vandaar dat beide meiden het een beetje tegen vonden vallen. Op de 200 meter liep Lars rustig naar een tweede plek in zijn serie. Jasper viel helaas uit, maar Jeroen zou wel lopen en deed dit in een tijd van 24.28. Annabel liep ook een 200, maar de tegenwind zat niet erg mee. Marjolein had hetzelfde probleem en zat ook nog eens in de snelste serie gelukkig haalde ze heelhuids de finish. Op de 5 km stond Jasmijn samen met Rosanne aan de start in de tweede serie, beiden hadden een zware race vanwege de kou. Nadat zij gefinisht waren, was er nog een serie voor de 5000 meter. Hier stond Daniel aan de start en hij liep een mooie tijd van 17:20.

Als laatste was er de 4x100m estafette, hierin deden enkele teams van Kronos mee. Bij de mannen waren het de maandagsprinters, bestaande uit Bas, Roy, Jasper en Jeroen, en Fabians scharrels, bestaande uit Ronald, Marnick, Fabian en Matthijs. Ook deed Thijs mee met zijn broertjes. Het was spannend want tot aan de 200 meter lijn liepen ze nog dicht bij elkaar. Roy pakte het stokje over van Jasper en ging ervandoor, Fabian kreeg het stokje van Marnick maar had dit keer wel moeite om voor een C junior , Thijs' broertje, te blijven. De teams finishten in 46.45 en 49.78. Bij de vrouwen liepen Marjolein, Merel en Annabel onder begeleiding van onze eigen trainer Lichelle naar een tijd van 54.65. Als afsluiting was er voor alle Kronauten die tot het einde bleven helpen een lekker stukje taart om een geslaagde wedstrijd te vieren.


ENGLISH

Last Wednesday the 26th edition of the Johan Knaap Games took place. The event was organised by Kronos and a lot of Kronauts participated or volunteered.

The event started with the 100-metre sprint. 2 Kronauts started in the first heat. Lars finished just in front of Gijs, their results were 12.71 and 12.77. In the fourth heat the Van den Hoogen brothers battled, which resulted in a win for Jeroen in 11.98 with Jasper finishing in 12.42.

At the same time the women’s discus throw had started in which Annabel tried to throw an event record and Merel tried not to fall over. Annabel didn’t succeed but still threw 23.21 metres. Merel managed to stand on her feet and threw a personal best of 18.57. At the men’s long jump Kronos was well represented with Roy, Marnick, Lars, Gijs, Matthijs and Fabian participating and reaching a good distance. Thijs was the only man on shotput, throwing almost 10 metres.

Pole vault has always been Twan’s discipline, and today he reached 2.50 metres. At the 100 metres for women Marjolein finished exactly 1 second in front of Annabel with 13.35 and 14.35.

Fabian beat a few C juniors in his 800-metre heat. Casper, Vincent and Twan battled in the second heat, which was almost won by Casper. Our 1-shoe man Steef had a fast heat, but he remained relaxed and got the fastest time from the Kronauts. Shanice was the only woman on the 800 metres, finishing second in a good time.

The men’s discus throw Roy and Marnick tried to get an event record. Roy had a lot of invalid throws, while Marnick did find his turn (Badum tss) this time and threw an event record of 34.96. Nart and Matthijs did well on the steeple chase, as did Marjolein and Merel on the long jump. Lars finished second in his 200m heat, with Jeroen running 24.28. Annabel and Marjolein had struggles with the wind on the 200m but still reached the finish line. Jasmijn and Rosanne ran good times on the 5000m, despite the cold. Daniel ran a very fast time of 17:20 on his 5000m.

The programme ended with the 4x100m relays with several Kronos teams. At the end of the day all Kronaut who were still present celebrated the successful day with a pie.


Door Thijs Roskamp Vertaling door Thijs van Aalten

437a18ec65ca63cb9075e8d6fe01c83eab2edf62

Verslag eerste Competitiewedstrijd 2018 in Stadskanaal

(English version below) Afgelopen zondag was het tijd voor de eerste competitie wedstrijd voor het heren en dames team van Kronos. Nadat beide busjes gevonden en van de handrem af waren was het tijd om via Duitsland naar Stadskanaal te rijden. Hier precies op tijd aangekomen mocht Marnick de spits afbijten met het discuswerpen. Het was nog iets te vroeg voor Marnick wat resulteerde in 4 ongeldige pogingen. Ondertussen mocht Fabian hinkstapspringen en had Roy zich opgeofferd om over de hoge horden te springen. Bij de dames mocht Marjolein beginnen met kogel en vlak daarna horden, wat resulteerde in het eerste clubrecord van het outdoor seizoen. Thijs wist tegelijkertijd erg knap de 1.55 bij het hoogspringen te overbruggen. Toen was het tijd voor de lange afstand lopers om te beginnen, eerst Jonas en Jelle op de 800 en daarna Shanice bij de vrouwen. Ondertussen was het tijdstip voor Marnick bij kogel al een stuk beter en wist hij hier wel een afstand te noteren. Bij het discuswerpen en kogelstoten van de vrouwen kwam Danielle ons team versterken, dankjewel Danielle, dit resulteerde in goede resultaten. Fabian heeft zijn angst voor het startblok overwonnen en liep een prima 100 meter net als Roy een serie later. Annabel wist bij hetzelfde goed bij de enge snelle meiden in haar serie te blijven en liep een pr. Merel wist bij het verspringen haar pr met 3 cm te verbeteren terwijl Roy bij het hinkstapspringen over de 13 meter sprong. Op de 400 meter wist Casper iedereen te verrassen door zijn serie te winnen. Na een goede 3 km van Annelie mocht ze gelijk door naar het verspringen waar ze een mooie 3,55 meter sprong. De 5 km van de mannen was een bijzondere wedstrijd, na 3 km stapte Vincent uit na een lichte blessure en Steef besloot na 4 km zijn ene schoen maar eens uit te doen omdat die een beetje strak zat. Bij het hoogspringen sprong Marjolein een hoogte van 1.65. De 200 meter was voor Lars, Casper en Merel. Lars en Casper zaten in dezelfde serie en de onderlinge strijd werd gewonnen door Lars. De dag werd afgesloten door de Zweedse estafettes die Twan in een mooi Kronos topje gelopen heeft. Aan het eind van de dag waren de vrouwen als 4de met 6216 en de mannen als 5de met 6 punten minder geëindigd. Landelijk staan de vrouwen nu 16de en de mannen 26de .

Last Sunday it was time for the first competition for the men and women teams of Kronos. After both vans were found, it was time to drive to Stadskanaal. The honour to start was for Marnick with the discus throwing, this wasn’t a great success, with four times no result. In the meantime, Fabian did the triple jump and Roy was jumping over the hurdles. For the women it was Marjolein who started with the shotput and the hurdles, which resulted in a new club record. Thijs jumped 1.55 meters in the high jump and delivered nice distances in the shotput and discus throw. Jonas, Jelle and Shanice all three ran a good 800 meters. Danielle came to strengthen the women’s team at the shotput and discus throw, thanks Danielle! Fabian overcame his fears with the starting block and ran a good 100 meters, just like Roy in the upcoming heat. Annabel ran a personal best in the same distance. In the meantime, also Merel earned a personal best with the long jump. At the 400 meters, Casper had a great final sprint and earned a good amount of points. After a good 3 km from Annelie she directly had to go to the longjump where she jumped a distance of 3.55 meters. The 5 km of the men’s was a special event for the Kronauten, after 3 km Vincent step out, after a little injury, and after 4km Steef decided to run further on 1 shoe, because the other one was too tight. At the high jump Marjolein jumped a height of 1.65 and the 200 meters was won by Lars in a direct duel with Casper. At the end of the day it was time for the Swedish relay, Twan thought this means he had to run in a Kronos top, so a good event to end the day with. The women’s team end up with 6216 points in fourth place and the men with 6 points less in fifth. Of all teams in the Netherlands, the women’s team is currently 16th whilst the men are in 28th.