Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

kronos nieuws

85c782e09fa89d8949cb450a1e28e1f5fd6f8b4b

Johan Knaap Games 2018

English below

Door Thijs Roskamp Vertaling door Thijs van Aalten

Vorige week woensdag was de 26ste editie van de Johan Knaap Games. De wedstrijd werd georganiseerd door Kronos en er deden ook vele Kronauten mee. Omdat de commissie de baan niet alleen kon opbouwen waren er ook veel aardige Kronauten die best een paar college-uren konden missen om te helpen. Het was een en al gezelligheid en nadat de sectorlinten tot drie keer toe opnieuw waren gelegd en de palen voor polsstok eindelijk op de goede plek stonden, was alles klaar.

De wedstrijd begon met het koningsonderdeel van de atletiek, de 100 meter sprint. In de eerste serie stonden al twee Kronauten aan de start. Gijs die nog nooit eerder een officiële 100 had gelopen en Lars die al wat meer ervaring had. Het bleek toch niet zo simpel voor Lars want Gijs zat vlak achter hem, hun tijden waren 12.71 en 12.77 respectievelijk. In serie 4 was het een onderonsje tussen de gebroeders Van den Hoogen. Jasper en Jeroen vochten het uit, maar helaas voor Jasper won de oudste in een tijd van 11.98.

Op hetzelfde moment was ook het discus bij de vrouwen begonnen. Hier probeerde Annabel een wedstrijdrecord te gooien en Merel niet om te vallen. Annabel redde het helaas net niet, maar gooide wel 23.21. Merel bleef wel op twee benen staan en zette een mooi PR neer van 18.57. Bij het verspringen van de mannen was Kronos ook goed vertegenwoordigd. Roy, een ervaren springer, was vergezeld door Marnick, Lars, Gijs, Matthijs en Fabian. Gijs met maar één springtraining achter de rug sprong toch mooi over de 5 en ook Marnick en Lars sprongen over de 5. Fabian kon helaas niet zo heel ver komen zoals die zelf zei en Roy mistte toch wel zijn hink, want hij kwam helaas niet over de 6. Matthijs liet veel verbetering zien over zijn drie sprongen en noteerde een afstand van 4.82. Bij het kogel voor de mannen stond Thijs in zijn eentje in de ring. Hoewel Vincent Witmond eerst nog dacht dat hij verkeerd had gemeten, werd het toch geen 10 voor Thijs maar 9.99.

Bij het polshoog probeerde onze eigen wedstrijdsecretaris nieuwe hoogtes voor Kronos te bereiken. Voor een vereniging zonder polsstokmat sprong hij toch over 2.50 heen. Een goed voorteken voor de competitie dus. Bij de 100 meter voor vrouwen liepen Annabel en Marjolein samen in een serie er zat precies een seconde tussen beide want Marjolein finishte in 13.35 en Annabel in 14.35.

Bij de 800 meter moest Fabian zijn eer verdedigen tegen een horde aan C junioren, gelukkig voor hem finishte hij voor hen. Casper, Vincent en Twan vochten het samen uit in de tweede serie en Casper won deze serie helaas net niet. Onze man die zelfs op 1 schoen nog kan hardlopen zat in een snelle serie, maar Steef bleef rustig en noteerde wel de snelste tijd van de Kronauten. Shanice was de enige vrouw die meedeed bij de 800 voor Kronos, ze finishte 2e in haar serie in een mooie tijd.

Bij het mannen discus stonden Roy en Marnick te springen om een wedstrijdrecord neer te zetten. De rollen waren een keer omgekeerd want Roy gooide deze keer helaas veel ongeldig. Marnick daarentegen had dit keer wel zijn draai (Badum tss) gevonden en gooide zijn discus naar een wedstrijdrecord van 34.96 meter. Bij het steeple mannen stonden Matthijs en Nart aan de start. Nart zwom zonder al te veel moeite door de bak elke ronde, maar Matthijs had het toch wat zwaarder. Toch liep hij zonder gemekker zijn 3 km netjes uit.
Marjolein en Merel probeerde beiden niet in slaap te vallen bij het verspringen, het duurde allemaal wat lang vandaar dat beide meiden het een beetje tegen vonden vallen. Op de 200 meter liep Lars rustig naar een tweede plek in zijn serie. Jasper viel helaas uit, maar Jeroen zou wel lopen en deed dit in een tijd van 24.28. Annabel liep ook een 200, maar de tegenwind zat niet erg mee. Marjolein had hetzelfde probleem en zat ook nog eens in de snelste serie gelukkig haalde ze heelhuids de finish. Op de 5 km stond Jasmijn samen met Rosanne aan de start in de tweede serie, beiden hadden een zware race vanwege de kou. Nadat zij gefinisht waren, was er nog een serie voor de 5000 meter. Hier stond Daniel aan de start en hij liep een mooie tijd van 17:20.

Als laatste was er de 4x100m estafette, hierin deden enkele teams van Kronos mee. Bij de mannen waren het de maandagsprinters, bestaande uit Bas, Roy, Jasper en Jeroen, en Fabians scharrels, bestaande uit Ronald, Marnick, Fabian en Matthijs. Ook deed Thijs mee met zijn broertjes. Het was spannend want tot aan de 200 meter lijn liepen ze nog dicht bij elkaar. Roy pakte het stokje over van Jasper en ging ervandoor, Fabian kreeg het stokje van Marnick maar had dit keer wel moeite om voor een C junior , Thijs' broertje, te blijven. De teams finishten in 46.45 en 49.78. Bij de vrouwen liepen Marjolein, Merel en Annabel onder begeleiding van onze eigen trainer Lichelle naar een tijd van 54.65. Als afsluiting was er voor alle Kronauten die tot het einde bleven helpen een lekker stukje taart om een geslaagde wedstrijd te vieren.


ENGLISH

Last Wednesday the 26th edition of the Johan Knaap Games took place. The event was organised by Kronos and a lot of Kronauts participated or volunteered.

The event started with the 100-metre sprint. 2 Kronauts started in the first heat. Lars finished just in front of Gijs, their results were 12.71 and 12.77. In the fourth heat the Van den Hoogen brothers battled, which resulted in a win for Jeroen in 11.98 with Jasper finishing in 12.42.

At the same time the women’s discus throw had started in which Annabel tried to throw an event record and Merel tried not to fall over. Annabel didn’t succeed but still threw 23.21 metres. Merel managed to stand on her feet and threw a personal best of 18.57. At the men’s long jump Kronos was well represented with Roy, Marnick, Lars, Gijs, Matthijs and Fabian participating and reaching a good distance. Thijs was the only man on shotput, throwing almost 10 metres.

Pole vault has always been Twan’s discipline, and today he reached 2.50 metres. At the 100 metres for women Marjolein finished exactly 1 second in front of Annabel with 13.35 and 14.35.

Fabian beat a few C juniors in his 800-metre heat. Casper, Vincent and Twan battled in the second heat, which was almost won by Casper. Our 1-shoe man Steef had a fast heat, but he remained relaxed and got the fastest time from the Kronauts. Shanice was the only woman on the 800 metres, finishing second in a good time.

The men’s discus throw Roy and Marnick tried to get an event record. Roy had a lot of invalid throws, while Marnick did find his turn (Badum tss) this time and threw an event record of 34.96. Nart and Matthijs did well on the steeple chase, as did Marjolein and Merel on the long jump. Lars finished second in his 200m heat, with Jeroen running 24.28. Annabel and Marjolein had struggles with the wind on the 200m but still reached the finish line. Jasmijn and Rosanne ran good times on the 5000m, despite the cold. Daniel ran a very fast time of 17:20 on his 5000m.

The programme ended with the 4x100m relays with several Kronos teams. At the end of the day all Kronaut who were still present celebrated the successful day with a pie.

437a18ec65ca63cb9075e8d6fe01c83eab2edf62

Verslag eerste Competitiewedstrijd 2018 in Stadskanaal

(English version below) Afgelopen zondag was het tijd voor de eerste competitie wedstrijd voor het heren en dames team van Kronos. Nadat beide busjes gevonden en van de handrem af waren was het tijd om via Duitsland naar Stadskanaal te rijden. Hier precies op tijd aangekomen mocht Marnick de spits afbijten met het discuswerpen. Het was nog iets te vroeg voor Marnick wat resulteerde in 4 ongeldige pogingen. Ondertussen mocht Fabian hinkstapspringen en had Roy zich opgeofferd om over de hoge horden te springen. Bij de dames mocht Marjolein beginnen met kogel en vlak daarna horden, wat resulteerde in het eerste clubrecord van het outdoor seizoen. Thijs wist tegelijkertijd erg knap de 1.55 bij het hoogspringen te overbruggen. Toen was het tijd voor de lange afstand lopers om te beginnen, eerst Jonas en Jelle op de 800 en daarna Shanice bij de vrouwen. Ondertussen was het tijdstip voor Marnick bij kogel al een stuk beter en wist hij hier wel een afstand te noteren. Bij het discuswerpen en kogelstoten van de vrouwen kwam Danielle ons team versterken, dankjewel Danielle, dit resulteerde in goede resultaten. Fabian heeft zijn angst voor het startblok overwonnen en liep een prima 100 meter net als Roy een serie later. Annabel wist bij hetzelfde goed bij de enge snelle meiden in haar serie te blijven en liep een pr. Merel wist bij het verspringen haar pr met 3 cm te verbeteren terwijl Roy bij het hinkstapspringen over de 13 meter sprong. Op de 400 meter wist Casper iedereen te verrassen door zijn serie te winnen. Na een goede 3 km van Annelie mocht ze gelijk door naar het verspringen waar ze een mooie 3,55 meter sprong. De 5 km van de mannen was een bijzondere wedstrijd, na 3 km stapte Vincent uit na een lichte blessure en Steef besloot na 4 km zijn ene schoen maar eens uit te doen omdat die een beetje strak zat. Bij het hoogspringen sprong Marjolein een hoogte van 1.65. De 200 meter was voor Lars, Casper en Merel. Lars en Casper zaten in dezelfde serie en de onderlinge strijd werd gewonnen door Lars. De dag werd afgesloten door de Zweedse estafettes die Twan in een mooi Kronos topje gelopen heeft. Aan het eind van de dag waren de vrouwen als 4de met 6216 en de mannen als 5de met 6 punten minder geëindigd. Landelijk staan de vrouwen nu 16de en de mannen 26de .

Last Sunday it was time for the first competition for the men and women teams of Kronos. After both vans were found, it was time to drive to Stadskanaal. The honour to start was for Marnick with the discus throwing, this wasn’t a great success, with four times no result. In the meantime, Fabian did the triple jump and Roy was jumping over the hurdles. For the women it was Marjolein who started with the shotput and the hurdles, which resulted in a new club record. Thijs jumped 1.55 meters in the high jump and delivered nice distances in the shotput and discus throw. Jonas, Jelle and Shanice all three ran a good 800 meters. Danielle came to strengthen the women’s team at the shotput and discus throw, thanks Danielle! Fabian overcame his fears with the starting block and ran a good 100 meters, just like Roy in the upcoming heat. Annabel ran a personal best in the same distance. In the meantime, also Merel earned a personal best with the long jump. At the 400 meters, Casper had a great final sprint and earned a good amount of points. After a good 3 km from Annelie she directly had to go to the longjump where she jumped a distance of 3.55 meters. The 5 km of the men’s was a special event for the Kronauten, after 3 km Vincent step out, after a little injury, and after 4km Steef decided to run further on 1 shoe, because the other one was too tight. At the high jump Marjolein jumped a height of 1.65 and the 200 meters was won by Lars in a direct duel with Casper. At the end of the day it was time for the Swedish relay, Twan thought this means he had to run in a Kronos top, so a good event to end the day with. The women’s team end up with 6216 points in fourth place and the men with 6 points less in fifth. Of all teams in the Netherlands, the women’s team is currently 16th whilst the men are in 28th.

5426b8e4a0f783635ae4879fd691b8850607d9d5

Kronos eindigt als 19e in de 46e Batavierenrace

(English version below) Afgelopen vrijdag 20 april was het begin van de Bata. Om 17.30 begon de Bata voor de nachtploeg bij commissaris Intern Merel. Na een bord vol echt hardloopvoedsel konden we op zoek naar onze busjes. De teams verzamelden bij het sportcentrum en Kilian zou het Kronos team met het busje oppikken. Blijkbaar was dat makkelijker gezegd dan gedaan want Kilian had nogal wat moeite met het vinden van de weg van de Witbreuksweg naar het sportcentrum. Verschillende lift pogingen van de Kronos nachtploeg (Maike, Sanne, Kilian, Thijs R, Vincent B, Tristan, Jari, Corné en Annabel) naar Nijmegen waren al gedaan, maar het mocht niet baten. Nadat Kilian 4x fout gereden was en wij ondertussen al een kwartier stonden te wachten kwam hij eindelijk bij de goede locatie. Wij stonden al druk te zwaaien naar hem, maar hij reed gewoon met een noodgang langs ons heen. Joep sprong op zijn fiets en snelde er achteraan om hem op te halen wat zorgde voor een hilarisch schouwspel. Een paar minuten later zaten we dan eindelijk in het busje en onder leiding van het navigatieteam: Vinnie en Annabel, konden we vertrekken.

De navigatie verliep voortreffelijk en de gedownloade Marco Borsato nummers van Thijs vielen goed in de smaak. Eenmaal aangekomen in Nijmegen hebben we snel het makkelijkste plekje gekozen om te parkeren en zijn we naar het sportcentrum gelopen. Daar hebben we een paar uur gewacht tot Ruud en Vincent W namens Kronos vanuit het centrum aankwamen. Bij aankomst verblijdde Annabel iedereen met een van haar leuke toeters en toen kon de echte estafette beginnen.

Jari ging van start met Annabel op de fiets. Het was een heftige etappe met veel hoogteverschil, maar Jari liep lekker door en kon zo het stokje snel doorgeven aan Vincent B en Sanne. Vincent B zette een scherpe tijd neer en Sanne kwam, ondanks kleine paniekaanvalletjes over de logistiek, ook netjes over de finish. Toen was het de beurt aan Tristan en Kilian. Tristan wilde van de T-splitsing die hij tegenkwam op zijn route ook een echte T maken op zijn Strava route en liep een klein stukje de verkeerde kant op. Meer mensen leken dit een goed idee te vinden en dat resulteerde er uiteindelijk in dat de etappe geschrapt is in het klassement. Ondertussen koerste Thijs in het busje, met zijn volgens hem zelf geweldige rijstijl, af op het volgende wisselpunt. Daar konden Corné en Maike het stokje overnemen. Sprinter Corné kon blijkbaar ook een nette tijd neerzetten op een lange afstand en Maike zoals verwacht natuurlijk ook. Toen waren we alweer toe aan de laatste etappe. Maike gaf het stokje (hesje) over aan Annabel en die bracht deze naar Ulft. Daar was de wissel van de nachtploeg naar de ochtendploeg en kon het grootste deel van de nachtploeg terug naar Enschede.

Dat gold echter niet voor Vinnie. Die liep een tweede etappe voor Abacus in de Ochtend. Vinnie ging de rest van de ochtend door het leven als Annabel, want hij had er even niet over nagedacht dat ‘s nachts de zon onder gaat en het dus ondanks het lekkere weer van overdag niet zo warm is 's nachts. Hij was alleen in korte broek en T-shirtje gekomen. Annabel (slimme TBK’ers ook altijd) had daar wel over nagedacht en had een extra setje warme kleding mee genomen. Vinnie ging er vandoor met het bestuursvest van Annabel en deze heeft Annabel tot op heden nog niet teruggezien.

Naast het prestatieteam was er ook nog een recreantenteam, genaamd ‘Gericht naar de Kroon’ (Vincent W, Lianne, Walter, Marnick, Gijs, Nicole, Lior, Florian en Nienke). Dit team werd aangevuld door Vakgericht. Vincent W was hier de eerste loper en na het tweede startschot begon niet alleen de hardloopwedstrijd, maar ook de busjesrace naar alle wisselpunten om alle lopers op tijd af te lossen. Dit bleek echter voor de recreantenploeg lastiger dan verwacht, wat zich uitte in dat Walter en Lianne 7 minuten moesten wachten op Gijs en Nicole (kegelpunt voor Vincent W). Na dit ongelukje verliep de race goed tot de 5e etappe waar de route niet duidelijk aangegeven was waardoor Lior voor niks een toptijd gelopen heeft. Na nog een aantal rustige etappes stond het team 107ste en werd het tijd om het busje over te dragen aan de ochtendploeg van Vakgericht.

Na de nachtploeg van het prestatieteam was het de beurt aan de ochtendploeg (Nart, Merel, Fijke, Iris, Casper, Sander, Lars en Matthijs). Deze zou om 3.45 verzamelen bij de bussen om te vertrekken maar helaas miste er een Kronaut, die nog lekker lag te slapen, en werd het allemaal een beetje vertraagd. Nadat Nart wakker gebeld was en iedereen compleet was, was het strijden om een bus in te komen. Eenmaal aangekomen in Ulft werden we hartelijk ontvangen door de koukleumende nachtploeg. Om 7:15 mochten we starten met Nart als supersnelle loper op de 10,5km en Merel op de fiets. Nadat Nart voor sommige universiteitsteams was geëindigd was het de beurt aan Merel, die iets te ambitieus begon en vervolgens dood ging van de steek. Vervolgens mocht het hesje doorgegeven worden aan Fijke en Iris, die beiden rond de 5km moesten rennen. Met Fijke als ‘niet-atleet’ kregen we het toch voor elkaar om nog 20ste te staan. De meiden hebben elkaar goed gesteund op de fiets en bij de wissel mochten zij het hesje over geven aan Casper en Sander. Deze twee mannen hadden super slim hun live locatie gedeeld waardoor het voor de rest heel makkelijk was om bij te houden waar ze waren. Helaas had Casper hetzelfde probleem als Merel maar heeft hij toch nog een goede tijd neergezet. Als laatste waren Lars en Matthijs aan de beurt. Matthijs begon super fanatiek en ook Lars volgde in een toptijd! Eenmaal aangekomen in Barchem konden we de middagploeg ontvangen en genieten van de gratis smoothies. Sander en Casper mochten nog door om een etappe te lopen voor een andere vereniging.

Het stokje(hesje) werd vervolgens doorgegeven aan de middagploeg (Jurgen, Fabian, Annelie, Basile, Fenna, Twan, Jasmijn en Roy), die richting Barchem waren afgereisd. Het zonnetje was ondertussen behoorlijk gaan schijnen en de temperatuur liep alleen maar op. Jurgen en Basile mochten het bal openen en begonnen beide prima, de 21ste plaats die Kronos na de ochtendploeg had werd geconsolideerd. In het busje, dat gereden werd door Daniël, liep de stress ondertussen steeds hoger op. In Lochem stond ongeveer een half uur aan file, waardoor het haasten was naar het eerste wisselpunt. Gelukkig ging alles goed en kon Fenna R nog net op een tijd een toiletstop maken, om ook te beginnen aan haar afstand. Fenna R en Fabian brachten Kronos vervolgens weer in de top 20. Daarna was het de beurt aan Twan en Annelie. Hier werd natuurlijk veel van verwacht en beiden liepen een prima tijd om zo Kronos op de Oude Markt als 20ste binnen te brengen. Nu moesten alleen nog maar de slotetappes gelopen worden. Dit werd natuurlijk gedaan door onze voorzitter, Roy en penningmeester, Jasmijn. Zij hebben beiden ontzettend hard gelopen en Kronos goed gepromoot op de atletiekbaan.

Nadat ze beiden gefinisht waren in de enorme hitte, Jasmijn een blessure rijker was en Roy een paar keer was gestikt in zijn slijm, mocht Kronos trots vertellen dat ze 19de zijn geworden op de 46ste editie van de Batavierenrace. Om dit te vieren met z’n allen, werd er gezellig gegeten en gedronken bij Twan thuis, die zelf echter niet aanwezig was. Vervolgens was het tijd om het feest voort te zetten in de VestingBar.

English version Last Friday, April 20th, was the beginning of the Bata. At 17.30 the Bata started for the night shift at the Witbreuksweg at Commissioner Intern Merels place. After a plate full of real running food we could look for our vans. The teams gathered at the sports center and Kilian would pick up the Kronos team with the van. Apparently that was easier said than done because Kilian had a lot of trouble finding the way from the Witbreuksweg to the sports center. Several attempts of the Kronos night shift (Maike, Sanne, Kilian, Thijs R, Vincent B, Tristan, Jari, Corne and Annabel) to come to Nijmegen were already done, but it did not help. After Kilian drove 4 times wrong and we were already waiting for fifteen minutes, he finally came to the right location. We were already waving to him, but he just drove past us with an emergency speed. Joep jumped on his bike and hurried back to pick him up, which resulted in a hilarious spectacle. A few minutes later we were finally in the van and under the guidance of the navigation team: Vinnie and Annabel, we could leave.

The navigation was excellent and the downloaded Marco Borsato songs from Thijs were very popular. Once we arrived in Nijmegen, we quickly chose the easiest place to park and walked to the sports center. We waited a couple of hours until Ruud and Vincent W arrived on behalf of Kronos. On arrival Annabel delighted everyone with one of her nice bells and then the real relay started.

Jari started with Annabel on the bike. It was a tough stage with a lot of difference in height, but Jari ran on and could easily pass on the baton to Vincent B and Sanne. Vincent B set a sharp time and Sanne, despite small panic attacks about the logistics, also crossed the finish line. Then it was Tristan and Kilian's turn. Tristan wanted to make a real T on his Strava route from the T junction he encountered on his route and ran in the wrong direction. More people seemed to find this a good idea and that ultimately resulted in the stage being cancelled in the rankinglist. In the meantime, Thijs drove with his great driving style, to the next switch point. Corne and Maike could take over the baton there. Sprinter Corné apparently could also set a decent time on a long distance and Maike as expected, of course also. Then we were already on the final stage. Maike handed the baton (jacket) to Annabel and she brought it to Ulft. There was the switch from the night shift to the morning shift and the majority of the night shift could return to Enschede.

However, that did not apply to Vinnie. He ran a second stage for Abacus in the Morning. Vinnie went through the rest of the morning as Annabel because he had not thought about the fact that at night the sun goes down and so despite the good weather during the day, it is not so hot at night. He had only come in shorts and a T-shirt. Annabel (smart TBKer as always) had thought about that and had taken an extra set of warm clothing. Vinnie took off with the board sweater of Annabel and Annabel has not yet seen it back.

In addition to the performance team, there was also a recreational team, called 'Gericht naar de Kroon’ (Vincent W, Lianne, Walter, Marnick, Gijs, Nicole, Lior, Florian and Nienke). This team was supplemented by Vakgericht. Vincent W was the first runner here and after the second starting shot, not only the running competition, but also the bus race to all points to get all runners on time had been started. This turned out to be more difficult for the recreational team than expected, which meant that Walter and Lianne had to wait 7 minutes for Gijs and Nicole (kegel point for Vincent W). After this accident, the race went well until the 5th stage where the route was not clearly marked which made Lior run a top time for nothing. After a few quiet stages the team was 107th and it was time to transfer the van to the morning shift from Vakgericht.

After the night shift of the performance team, it was the turn of the morning team (Nart, Merel, Fijke, Iris, Casper, Sander, Lars and Matthijs). They would gather at 3.45 next to the buses to leave but unfortunately there was a Kronaut missing, who was still sleeping well, and it was all a bit delayed. After Nart woke up and everyone was complete, it was fighting to get a spot in the bus. Once we arrived in Ulft we were warmly welcomed by the cold night crew. At 7 15 we were allowed to start with Nart as superfast runner on the 10.5km and Merel on the bike. After Nart had ended in front of some university teams, it was Merel's turn, who started a bit too ambitious and then almost died of the sting. Then the jacket could be passed on to Fijke and Iris, who both had to run around 5km. With Fijke as a 'non-athlete' we still managed to score the 20th place. The girls supported each other well on the bike and at the switch they were allowed to give the jacket to Casper and Sander. These two men had super smartly shared their live location, making it very easy to keep track of where they were. Unfortunately, Casper had the same problem as Merel but he still was able to put down a good time. Finally, it was Lars and Matthijs's turn. Matthijs started super fanatical and Lars followed in a top time! Once we arrived in Barchem we found the afternoon team and enjoy the free smoothies. Sander and Casper continued a stage for another club.

The jacket was then passed on to the afternoon team (Jurgen, Fabian, Annelie, Basile, Fenna, Twan, Jasmijn and Roy), who had travelled to Barchem. In the meanwhile the sun had started to shine and the temperature only increased. Jurgen and Basile were allowed to open the race and both started fine, the 21st place Kronos had after the morning team was consolidated. In the van, which was driven by Daniel, the stress was increasing in the meantime, in Lochem was about half an hour of traffic jam, making it rush to the first switch point. Luckily everything went well and Fenna R could make a toilet stop just at time, to start her distance as well. Fenna R and Fabian then brought Kronos back to the top 20. After that it was Twan and Annelie's turn. Of course much was expected of this couple and both were able to run a great time and bring Kronos to the Oude Markt as 20th. Now only the final stages had to be run. This was of course done by our chairman, Roy and treasurer, Jasmijn. They both ran very fast and promoted Kronos well on the UTrack. After they were both finished in the enormous heat, Jasmijn got an injury and Roy choked a few times in his own slime, Kronos could proudly tell that they were 19th in the 46th edition of the Batavierenrace. To celebrate this all together, we ate and drank at Twan's house, who himself was not present. Then it was time to continue the party in the VestingBar.

405784d91cae8cd3472bd45b4743001d748a9f16

Johan Knaap Games 2018

Ook dit jaar worden de Johan Knaap Games georganiseerd door Kronos. De datum is al bekend, 2 mei, en zoals elk jaar wordt het FBK-stadion gebruikt. De Johan Knaap Games is een avond-instuif-wedstrijd, de voorinschrijving is al geopend op atletiek.nu, maar inschrijven op de dag zelf kan ook.

Ook het chronoloog is al bekend, dit jaar bestaat deze uit de volgende onderdelen: 100m, 200m, 800m, 5000m, 4x100m, discuswerpen, kogelstoten, polsstokhoogspringen, verspringen en de 3000m Steeplechase. Voor een uitgebreide versie van het chronoloog en meer informatie kan je terecht op de site, jkg.kronos.nl.

Inschrijven: atletiek.nu

Site: jkg.kronos.nl

5cb4afb8675b43f3fe9fd387935b14b4e60a4db5

Kronos Ekiden Enschede

Schrijf je snel in voor de Kronos Ekiden Enschede Een Ekiden is de ideale manier om met clubgenoten, huisgenoten, vriendengroep of familie samen een hardloopevenement te beleven en daarnaast die marathon op de bucketlist af te strepen. Met een team van 6 personen loop je de marathon afstand (42,195m) in zes verschillende etappes: 5km-10km-5km-10km-5km-7,195km. Deze estafetteloop vindt plaats op 12 mei 2018 en start op de Utrack (campus Universiteit Twente). De routes lopen over de campus van de UT en in plaats van een estafettestokje wordt er volgens Japanse traditie een sjerp overgegeven bij de wissels. Na de wedstrijd is er de mogelijkheid om te blijven eten, slapen en/of feesten. Kijk voor meer informatie op: https://ekiden.kronos.nl/

09d9c2c9d904aed2866aec689a8c003dc2062796

Clinic Snelwandelen

Het is een beetje het onderschoven kindje binnen de atletieksport, het snelwandelen. Maar daar kwam bij Kronos op donderdag 5 april eindelijk verandering. Meervoudig Nederlands kampioen en Europees kampioen Rick Liesting kwam de Kronauten de basisbeginselen van het snelwandelen leren.

Nadat er tijdens de warming-up al vele malen was geoefend op de techniek, waarbij elke kronaut er toch wel zijn eigen techniek op losliet, mochten de kronauten een volledige 800 meter snelwandelen. Voor velen bleek dit een enorme opgave en veel kronauten zeurden over pijn die ze nog nooit eerder hadden ervaren. Maar er moest natuurlijk wel worden besloten welke kronaut nou de beste snelwandelaar was, mocht dit ooit nog nodig zijn voor de competitie. Dus besloot Rick om ons de strijd aan te laten gaan verdeeld over 2 series van 200 meter. De beste 3 per serie mochten verder in de grote finale. De eerste serie werd glansrijk gewonnen door Bente, die daar wel een heel bijzondere techniek voor gebruikte. In de tweede serie leek Twan de concurrentie makkelijk voor te blijven. Maar hij kreeg het vlak voor de finish nog behoorlijk lastig, maar uiteindelijk bleek het net genoeg te zijn. Grote favoriet voor de finale was Bas, hij had zich rustig gehouden in de series om vol te kunnen strijden in de finale. En dat bleek voldoende met groots vertoon van macht bleek hij de beste snelwandelaar van Kronos te zijn en dat betekent dat hij Kronos nu mag gaan vertegenwoordigen bij alle snelwandelwedstrijden.

120df314b01cee1bc3b7262e105bbcf36e0b8bab

Twente Invest sponsort Batateam van D.A.V. Kronos en Vakgericht

Het Batateam van Kronos en Vakgericht wordt dit jaar gesponsord door Twente Invest.

Twente Invest is sinds medio jaren ’90 vanuit Enschede actief in het verhuren, bemiddelen en het beheren van vastgoed. Ze verhuren onder andere studentenkamers.

Mocht je op zoek zijn naar een kamer of een starterswoning, neem dan vooral een kijkje op de website https://www.twenteinvest.nl/nl of mail naar info@twenteinvest.nl.

7c67c5eb04fba625f5fa7f4dace894dcc10b7848

NSK Indoor

Afgelopen zaterdag mochten er 17 Kronauten aan de start van het NSK indoor in Apeldoorn verschijnen. Marjolein en Merel mochten om 11:00 het spits afbijten met het verspringen terwijl Vincent zijn spierballen mocht trainen door de verspringbak te harken. Marjolein behaalde op de eerste van haar vijf onderdelen haar eerste 4de plek van de dag met een afstand van 5.44 m en Merel kwam tot 4.16 m! Marjolein wist op haar onderdeel, het hoogspringen, ook nog een derde plek binnen te slepen. Bij het mannen verspringen sprong Marnick 5.22 m. Vrijwel tegelijkertijd met het verspringen gingen Marnick en Thijs Roskamp kogelstoten. Hoewel ze tussen de concurrentie echt scharminkels leken hielden ze zich goed staande. Thijs kwam tot 9.82 en Marnick tot 8.99 m.

Op de sprintonderdelen was Kronos heel goed vertegenwoordigd. Allereerst was er natuurlijk Fabian die als commissaris aankomst de hele dag als menselijk stootkussen mocht dienen voor de sprinters. Op de 60m stonden bij de mannen Jasper, Jeroen en Roy aan de start. Jasper en Roy liepen allebei een goede 60m in 7.71 s en Jeroen wist in 7,57 zelfs de halve finale te halen. Bij de vrouwen mocht liep Annabel de 60m. Ze was een beetje afgeleid door de grootte van de bovenbenen van haar concurrenten, maar wist de 60m toch in 8.94 s af te leggen. Marjolein vond 60m te makkelijk en besloot dat er nog wat obstakels bij moesten. Op de 60m horden plaatste ze zich als derde voor de finale en wist daar zelfs brons te veroveren in een tijd van 9.41 s. Lars liep indoor de volle ronde van 200m, tijdens zijn serie raakte hij uit balans door een concurrent die in zijn baan stapte en kwam zwaaiend naar het publiek om zijn evenwicht te bewaren de bocht uit. Zonder te vallen haalde hij de eindstreep in 25,96 s. Toch best netjes voor iemand die op tennisschoenen loopt!

De echte bikkels liepen ondanks de droge lucht in het Omnisport gewoon de lange afstanden. Roy liet op de 400m zien dat hij als meerkamper ook wel hard kan lopen en wist zelfs zijn serie te winnen! Twan, Jonas en Thijs van Aalten liepen de dubbele afstand. Dat 800m indoor lopen geen pretje is was al snel aan hun gezichten te zien. Ondanks de zware omstandigheden kwamen ze toch tot mooie tijden. Ook op de 3000m stonden veel Kronauten aan de start. Casper wist zijn streeftijd van 10 minuten ruim te halen en kwam uiteindelijk in 9:55 over de finish. Vincent kon het tempo net niet aan en moest genoegen nemen met een iets langzamere tijd. Bij de dames liepen Fenna, Annelie en Jasmijn de 3000m. Zij liepen uiteindelijk allemaal sneller dan verwacht. Fenna werd uiteindelijk zelfs 4e in 11:47. Als bonus mogen zij de komende week allemaal genieten van een lekker kuchje.

Dat atletiek behalve heel moeilijk ook heel leuk is bewezen Twan en Vincent wel bij het polsstokhoogspringen en het hinkstapspringen. Twan, onze Twentse Renaud Lavillenie, waagde zich met zijn polsstok op grote hoogtes. Na wat oefen bleek de aanvangshoogte van 3.20m toch wat hoog en met een beetje lobbyen bij de jury kreeg hij het voor elkaar om de aanvangshoogte naar 2.80m te krijgen. Ondanks als zijn moeite en vooral zijn geweldige show lukte het hem niet om zijn aanvangshoogte te halen. Gelukkig voor hem is er altijd nog de competitie om het nog een keer te proberen. Op het hinkstapspringen moest Roy net één iemand voor zich dulden, maar werd uiteindelijk met grote afstand tot een 2e plek! Vincent wist bij het hinkstapspringen de gespannen sfeer een beetje te verlichten door steeds net zonder hersenschudding de zandbak te halen.

Aan het eind van de dag was er nog de Zweedse estafette waar zowel een mannen- als een vrouwenteam van Kronos aan meededen. Thijs van Aalten pakte nog even zijn moment of fame door na afloop letterlijk van de baan af te rollen. Door het uitvallen van het feest zijn bijna alle Kronauten na het eten weer naar Enschede gegaan om daar hun eigen feest te bouwen. Uiteindelijk een geslaagd en vooral gezellig NSK met 3 medailles!


[English]

Last Saturday 17 Kronauten appeared in Apeldoorn at the start of the NSK indoor. Marjolein and Merel were the first to start at 11:00 with the long jump while Vincent could train his muscles by raking sand. Marjolein got her first 4th place of the day with a distance of 5.44 m on the first of her five disciplines and Merel jumped to 4.16 m! Marjolein also managed to get a third place on her best discipline, the high jump! In the men's long jump, Marnick jumped 5.22 m. Almost simultaneously with the long jump Marnick and Thijs Roskamp competed in the shot put. Although they seemed to be really thin compared with the competition, they stood firm! Thijs threw to 9.82 and Marnick to 8.99 m.

Kronos was also very well represented on the sprinting disciplines. First of all, there was of course Fabian who, as volunteer, could serve as a human cushion for the sprinters all day long. On the 60m for the men Jasper, Jeroen and Roy were at the start. Jasper and Roy both ran a good 60m in 7.71 s and Jeroen managed to reach the semi-finals in 7.57. Annabel participated in the 60m for the women. She was a bit distracted by the size of the upper legs of her competitors, but managed to cover the 60m in 8.94 s. Marjolein found 60m too easy and decided that she wanted some extra obstacles. On the 60m hurdles she placed third for the final and even managed to conquer bronze in a time of 9.41 s. Lars ran the full round of 200m indoor, during his series he got out of balance by a competitor who stepped into his lane and came out of the curve waving to the audience to keep his balance. Without falling he reached the finish line in 25.96 s. Pretty neat for someone who runs on tennis shoes!

The real diehards ran the long distances despite the dry air in the Omnisport. Roy showed at the 400m that as an allrounder he can still run very fast and even managed to win his series! Twan, Jonas and Thijs van Aalten ran the double distance. That running 800m indoor is no fun was easy to see of their faces. Despite the tough conditions, they came to beautiful times. Also on the 3000m many Kronauten were at the start. Casper managed to clear his target time of 10 minutes and eventually crossed the finish line in 9:55. Vincent could not keep up with the pace and had to settle for a slightly slower time. In the ladies competition Fenna, Annelie and Jasmijn ran the 3000m. They all ran faster than expected. Fenna eventually even finished 4th in 11:47. As a bonus they can all enjoy a nice cough in the coming week.

That athletics, besides very difficult, is also very nice was proven by Twan and Vincent at the pole vault and the triple jump. Twan, our Twentse Renaud Lavillenie, ventured at great heights with his pole stick. After some practice, the starting height of 3.20m seemed a bit high and with a bit of lobbying at the jury he managed to get the starting height to 2.80m. Despite all his effort and especially his great show, he did not manage to reach his starting level. Fortunately for him there is always the competition to try again. At the triple jump, Roy had to tolerate one person in front of himself, but eventually obtained a second place with difference with the rest of the field! Vincent was able to relieve the tense atmosphere during the triple jump by each time barely reaching the sandbox without concussion.

At the end of the day there was also the Swedish relay where both a men and a women team from Kronos participated. Thijs van Aalten took his moment of fame for a while by literally rolling off the track afterwards. Due to the cancelation of the party, almost all of the Kronauts went back to Enschede after dinner to build their own party there. Ultimately a successful and especially enjoyable NSK with 3 medals!

335e84a27514e2906c9e3c6a7fb3ee79ac02c589

NK Indoor

Afgelopen weekend deden er twee Kronauten mee aan het NK Indoor senioren in Apeldoorn. Roy mocht laat op de zaterdag aan de bak op het hinkstapspringen om zijn tweede plaats bij het NK junioren van het jaar ervoor extra glans te geven. Helaas had hij zijn dag niet en met twee foutpogingen en een te veilige derde eindigde hij op de onfortuinlijke 9e plaats. Enige lichtpuntje is dat hij wel even zijn moments of fame heeft gepakt door meerdere malen op NPO 1 te zien te zijn in zijn mooie Kronos groen.

Op de zondag was het de beurt aan Marjolein die (gesteund door Marnick, Antoine en Martijn) direct aan het begin van de dag haar best kon laten zien op het hoogspringen. De hoogte zat er wel in, maar helaas viel het allemaal net niet samen op de 1.68 meter. Dit betekende dat haar wedstrijd eindigde op de 1.63 meter en een 9e plaats. Na 3 weekenden aan NK's, met de bronzen plak op het NK meerkamp als hoogtepunt, kan zij toch zeer tevreden zijn met dit resultaat!


[English]

Last weekend, two Kronauten participated in the National Indoor championships in Apeldoorn. Our chairman Roy was first to compete at the end of the saturday afternoon. Placed 5th before the start of the triple jump, he was feeling confident that there might be a medal for grabs. Unfortunately, it didn't work out and after two fouls and a way too safe third jump, he found himself in 9th place. Only positive thing is that you may have spotted him in his Kronos green on TV, if you haven't yet, go and have a look yourself via the NOS.

Marjolein had to wait another day for her third national championships weekend in a row to start. After a magnificent third place in the pentathlon two weeks earlier, she took on the high jump this time. The height in the jumps was there, but unfortunately it didn't really come together at the right time. Therefore she ended her competition at 1.63 meter and a 9th place. Considering the fact that she is still a junior, we can expect a lot from her in the coming years!

270cd6a2e8613f57ff033aaefa9cb5f76f6b0a3c

NSK Cross

---- English below ----

Vandaag vond in Ede het eerste NSK van dit jaar plaats. Steef, Casper, Vincent B, Pauline en Jasmijn liepen de korte cross. Kort daarna stonden Maike en Twan aan de start van de lange cross. Na afloop stonden er grote pannen soep en een flinke stapel pannenkoeken, gebakken door Tartlétos, klaar.


Today, the first Dutch Student Championship of the year took place in Ede. Steef, Casper, Vincent B, Pauline en Jasmijn participated in the short race. Shortly afterwards, Maike en Twan started with the long race. After the race, there were two pots of soup and lots of pancakes, baked by Tartlétos.