Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

kronos nieuws

8b5344e567be9b596d7d1ce07b2b0deb53d0779e

Gebouwenloop

---- English below -----

Afgelopen maandag stonden er maar liefst 17 Kronauten aan de start bij de Gebouwenloop van Aloha. Iedereen is maximaal stuk gegaan op de trappen in de Horsttoren en er zijn veel prijzen binnengehaald. Zo werden Casper en Vincent B. tweede en derde bij de mannen. Fenna wist bij de vrouwen als derde te eindigen. Het UT/Saxion team waar onder andere Jonas en Fenna in mee liepen was het snelste team en ook voor het bestuursteam was er een plek in de top 3. De rest van de avond hebben we nog heerlijk kunnen nagenieten met een heerlijk kuchje...


On Monday, there were no fewer than 17 Kronauten who participated in the Gebouwenloop organised by Aloha. Everyone went for it full force at the stairs in the Horsttoren, which resulted in many good performances and prices. Casper and Vincent B. were second and third among the men. Fenna was the third woman. The UT/Saxion team in which Jonas and Fenna participated was the quickest team and also for the team of the board, there was a top 3 rank. The rest of the evening, we could enjoy with a nice cough...

F3991c03bd81b4eb278312d9148f1140e734a259

Verenigingsweekend: Game of Kronos

------ English below -------

In het weekend van 24-25-26 november heeft in Nutter het verenigingsweekend, de "Game of Kronos", plaatsgevonden. Ruim twintig Kronauten gingen de strijd met elkaar aan met als doel alle raadsels en moorden op te lossen zonder zelf vermoord te worden. Het was een weekend vol met spellen, hints, moorden, bondjes & gezelligheid!


24, 25 and 26 November, the association weekend, the "Game of Kronos", took place in Nutter. Always being in the danger of being killed, still more than 20 Kronauten dared to join the game. It was a weekend with many games, hints, murders, alliances & fun!

06dfb4f25437d2edae08c66eb667a630e00b2ac4

Dinkelloop

---- English below ----

Wedstrijdverslag door Tristan Vlogman:

Kou, nattigheid en slingerpaadjes door het bos: de Dinkelloop van afgelopen zondag had alle elementen van een goede cross! Het parcours in natuurgebied de Zandbergen lag er prachtig bij. Vanaf de start doken de lopers na een kort modderbad het bos in. Heuvel-op-heuvel-af, over een tapijt van herfstkleuren slingerden zij langs het riviertje de Dinkel. Toen moest er nog een miniatuur-Sahara overwonnen worden in de vorm van een zandvlakte voor het eind van het rondje.

Martijn behaalde na zijn succes bij de Pingelloop vorige week nogmaals een eerste plek en ook Pauline trotseerde de Losserse heuvels en gevallen bladeren bij de twee rondes van de 5km. Maike en Tristan vonden de zandvlakte zo leuk dat ze nog twee rondjes liepen voor de 10km, waarbij Maike een podiumplek bij de vrouwen veroverde!


Report by Tristan Vlogman:

Cold, wet and loads of muddy trails snaking through the woods: the Dinkelloop last Sunday had all the elements of a good cross-country race! The course was both challenging and beautiful in the rainy fall weather. After crossing a muddy section (which the organisers had put there to ensure everyone got sufficiently dirty) just past the starting line the runners took to the woods. There the trail turned into a veritable rollercoaster through the trees around the “Dinkel” creek. Finally an area of loose sand (think Sahara desert, but smaller) had to be conquered before completing the lap.

After his victory at the Pingelloop last week, Martijn once again finished in first place in the 5k race. Pauline too finished the two laps of the 5k. Maike and Tristan enjoyed the wet and cold so much they decided to run the 10k, where Maike managed a very respectable 3rd place in the woman’s race!

Ce8265a8b5abd67add2a24217b5b7cedd9ea4a95

Around the world in 8(0) shots

Lieve leden van Skeuvel en Kronos,

Kalenderjaar 2017 is bijna ten einde. D.S.V. De Skeuvel en D.A.V. Kronos mogen met trots terugkijken op een geslaagd jaar vol sportieve en gezellige hoogtepunten: persoonlijke records werden verbroken, ontelbare medailles werden binnen gesleept, en wekelijks vloeide het geelgouden bier, proostend op de onsterfelijkheid. Beide verenigingen bemachtigden zelfs een top-15 plaats in het algemeen klassement van de Batavierenrace. Het moge duidelijk worden voor de Universiteit Twente dat Kronos en Skeuvel dé studentenstad Enschede ontgroeid zijn. Sterker nog, deze twee succesvolle studentensportverenigingen hebben niks meer in Nederland te zoeken. Het maakt niet uit welk seizoen het is, want de individuele klasse domineert op de atletiekbaan in de zomer en de schaatsbaan in de winter. Nederland is veroverd, nu de rest van de wereld nog!

De missie: Around the world Skeuvel en Kronos slaan de handen ineen om eensgezind de wereld kennis te laten maken met de atleten van de groengekleurde atletiekvereniging en de schaatsers van de blauw/scharlakenrood-gekleurde schaatsvereniging. Skeuvelaars Lisette Luit, Martijn Bergsma, Martine Schulten vonden Kronauten Kilian Buitenhuis en Vincent Witmond, en vormden gezamenlijk een commissie om het wereldtoneel tezamen te bereiken. Ambitieus? Zeker. Onmogelijk? Zeker niet! De verenigingen stappen in de luchtballon en vliegen rond de wereld in 80 dagen om het hoge woord te verspreiden! Ga jij mee op deze avontuurlijke tour?

Vind je reiscompagnon Op 14 november kan kennis worden gemaakt met je reiscompagnons van de twee verenigingen. De leden van Kronos en Skeuvel worden door de commissie van harte uitgenodigd in de café Friends om elkander beter te leren kennen. Een reis van dit kaliber vergt een groot commitment en een goede voorbereiding. Een schaatser heeft andere kwaliteiten en kenmerken dan een atleet en vice versa. Het is aan te raden om een persoonlijke compagnon of partner uit te kiezen, het liefst van de vereniging waar je zelf geen lid van bent. Zo worden de krachten samen gebundeld binnen een koppel en bezorg je elkaar een veilige en gezellige reis. De commissie zal tevens het reisplan vaststellen en het proviand voor de reis bekendmaken. Twee weken later zal de ballon definitief opstijgen naar een ongekende hoogte.

Take-off: Around the world in 8(0) shots Op 8 december gaan Kronos en Skeuvel hand in hand zich definitief begeven in hogere sferen. De commissie nodigt ieder lid (met reiscompagnon) van harte uit om met ons deze grote wereldreis te ondernemen. Vanaf 21:00 ben je van harte welkom in Rico Latino voor het allereerste drankje. De luchtballon staat klaar voor opstijgen, maar zal pas vertrekken aan het einde van het festijn. Eerst wordt kennis gemaakt met de 8(0) internationale shots van nader te bezoeken bestemmingen gedurende de reis. Daarnaast zal genoten worden van een laatste toegift van de bitterzoete Nederlandse bodem. Tevens kan er een laatste kiekje gemaakt worden voor achterblijvende familieleden en vrienden. De hele avond kan genoten worden van drankjes en hapjes. Om 1:00 zal de ballon definitief opstijgen en zal eeuwige roem klinken voor ieder die lid is van D.S.V. De Skeuvel en D.A.V. Kronos.

Wij hopen dat je mee komt op deze ambitieuze reis rond de wereld!

Grand voyage!

Kilian Buitenhuis, Lisette Luit, Martijn Bergsma, Martine Schulten en Vincent Witmond

5b4b5fce47c1644fc7ff41eed9a33ed4c02ef4c6

FBK Training/Clinic 28/09

English version below.

Aankomende donderdag (27-09) is de training in het FBK stadion. Hier zal een clinic Hoogspringen en Kogelstoten op het programma staan. Wij zullen verzamelen om 17:40 bij bushalte de broeierd. Dit betekent dat er geen training is op de UTrack.

Next Thursday 27-09 there will be a training in the FBK Stadion in Hengelo There will be a clinic for High Jump and Shot Put We will meet at 17:40 at the Broeierd This means that there will be no training at the Utrack.

68dc91dc70fccec79c5ad23d10e73d36b2483308

Tweemaal zilver op NSK Teams

Afgelopen weekend waren we weer toe aan een van de mooiste NSK’s van het jaar, het NSK Teams. Dit jaar was het in Wageningen, dus stonden we zaterdagochtend allemaal vroeg op het station in de regen. In Hengelo kwamen we allemaal bij elkaar en kon het overstapfeest beginnen. Na 4x overstappen kwamen we eindelijk in Wageningen aan. De dag begon met veel regen, maar na de eerste onderdelen werd het droog en kwam de zon door. Helaas waren er de laatste week nog wat veranderingen aangebracht in het team door ziekte en blessures, maar gelukkig stonden we er met een goed team. Om half een stonden dan de eerste onderdelen op het programma. Op verschillende onderdelen werden al knappe resultaten geboekt en Lieke van Daventria pakte onder andere de eerste plaats bij het verspringen. Daarna kwam de zon er toch langzamerhand steeds meer door, waardoor het nog een prachtige dag leek te gaan worden. Terwijl Jorieke, ook van Daventria, de tweede eerste plaats voor het vrouwenteam binnenhaalde op de 100 meter, volbracht ook Vincent zijn onderdeel: de 2000 meter Steeple. Maar hij was zeker niet degene die het natst over de streep kwam. Want terwijl de dames van de 3000 meter zich klaarmaakten voor de start begonnen de donkere wolken te komen. En tijdens de race brak de hel dan ook echt los, maar ondanks dat toch een knappe prestatie om het uit te lopen en extra hulde voor Fenna, Maike en Jasmijn. Ondertussen stond het dames kogelstoten ook op het programma. Die wedstrijd kon gelukkig wel even stilgelegd worden(hulde voor de geweldige jury ;) ). Hierbij kwam Marjolein (bijna Kronos) tot een afstand van 11,02 meter wat opnieuw een eerste plaats betekende. We eindigden met twee estafettes. De Zweedse en de 4x100m. Zowel de vrouwen als de mannen wonnen de 4x100m en ook bij de Zweedse brachten we het stokje netjes over de streep. Toen kon het afwachten beginnen. De hoop was gevestigd op een podiumplek en uiteindelijk bleek dit gelukt te zijn. De vrouwen eindigden op een verdiende tweede plaats met alleen Team Groningen boven zich en de mannen gingen er vandoor met een gedeelde 2e plaats. Er volgde ook nog het ludieke onderdeel waarbij Twan en Marjolein een prachtige Kronosgroene opblaaskrokodil wisten te bemachtigen. Na een prijsuitreiking, waarbij veel zilveren medailles moesten worden opgehaald, kwamen sommige Kronauten met 20 medailles terug en anderen zonder. Maar gelukkig werden ze uiteindelijk wel netjes verdeeld. Hierna konden we aan tafel en met 150 man genieten van een bordje chinees. Na het eten konden de tenten al opgezet worden voor degene die bleven slapen. Voor onze vrienden van AC Tion bleek dit nog een hele klus. Hun leek het een goed idee om de binnentent eerst op te zetten met alle stokken die er waren. Toen ze vervolgens de ingang van de buitentent niet helemaal begrepen kwamen ze erachter dat ze helemaal opnieuw konden beginnen. Kronos schoot na veel gelach natuurlijk even te hulp. “Pak die stok eens even aan” “Trek eens aan die stok” ... vloog je om de oren, maar na een klein halfuurtje stond de tent en konden we naar het feest. Het was een apart feest met een variërend facet aan verkleedkleren. Van niks tot in een luier kwam allemaal voorbij bij het thema Tijdmachine.

Op de terug weg waren Jonas, Vincent , Fabian, Twan en Annabel nog overgebleven van Kronos. Na lantaarnpaal klimacties, collectieve plaspauzes en een konijn in een boom opgehangen te hebben kwamen we weer aan op de baan. Daar zag de licht beschonken Vincent een steeple balk staan en het leek hem een goed idee om die toch nog eens even te proberen. Enkele seconden later lag Vincent op de grond achter de balk. De Griekse 400 werd door de Kronauten overgeslagen en we besloten toch maar te gaan slapen. Toen we de volgende ochtend ook Twan weer uit zijn nest gebruld hadden, konden we onze 2 euro aan ontbijt er uit gaan eten. En beginnen aan de terugreis na een prachtig weekend. Bedankt aan iedereen die heeft meegedaan en heeft meegewerkt aan een mooi weekend.

5f1115e62ea056bc8b5034de3659886d6559eb64

Gratis Introductietrainingen Kronos

Lijkt atletiek je wat en wil je een keertje langskomen? De maand September is de intro maand en dus kan je 4 weken lang gratis mee trainen. Je hoeft je niet in te schrijven voor de trainingen, je kan gewoon langskomen op de UTrack: de atletiekbaan op de campus!

Trainingstijden Kronos

Maandag 18.00 – 19.30 Mila & Sprint

Dinsdag Intro periode (week 36, 37, 38, 39) 18.00-19.30 Meerkamp & Duurloopje

Dinsdag Zomertijd 20.00-21.30 Meerkamp & Duurloopje

Dinsdag Wintertijd 18.00-19.30 Meerkamp & Duurloopje

Woensdag 18.00-19.00 Circuittraining

Donderdag 18.00-19.30 Mila & Meerkamp

Meerkamp onderdelen

Di 5 sept: Verspringen en sprinten

Di 12 sept: Discuswerpen en hordelopen

Do 21 sept: kogelstoten en hoogspringen (VERZAMELEN BIJ BUSHALTE BROEIERD MET JE FIETS)

Di 26 sept: speerwerpen en hardlopen

Je bent welkom om op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag langs te komen op een van onze trainingen.

-- English --

Septem;ber is the intro month so you can join our trainings four weeks long for free. You do not need to subscribe, you can just come by at the UTrack: the athletics track on campus!

The program for 2017-2018 is:

Monday 18.00-19.30 running & sprint

Tuesday Winter period 18.00 - 19.30 Technical events & duration training

Tuesday Summer period 20.00-21.30 Technical events & duration training

TuesdayIntro period (week 36, 37, 38, 39) 18.00-19.30 Technical events & duration training

Wednesday 18.00-19.00 circuit training (strength)

Thursday 18.00-19.30 running & running intermediate (wedstrijdgroep) & technical events


Special disciplines in the introduction month:

TU 5 sept: Long jump and sprint

TU 12 sept: Discus and hurdles

TH 21 sept: shot put and high jump (gather with bike at bus stop Broeierd)

TU 26 sept: javelin and running

You are welcome to join us on Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday during our training.

35e4bc316b5d5cdb6a5bb7b56ba5221f852830f1

Geslaagde Student Mile

De allereerste Kronos Student Mile tijdens de Kick-in was direct een succes, ruim 400 deelnemers werden ingewijd in de atletiekwereld dankzij de studentikoze estafette. Het waren echter uiteindelijk de ervaren rotten van het Skeuvelteam (die ook de UT Beermile al hebben gelopen) die de snelste tijd van de dag liepen, vlak voor onze eigen Kronos kiddo's. Team 8 Drunk Feet maakte het podium compleet.

Top 3

D.S.V. de Skeuvel 04:34,3

Kiek ze gaan! 04:46,5

8 Drunk Feet 04:53,3

De totale uitslagen per serie zijn hier onder te vinden (de winnaar van iedere serie is vetgedrukt):

Serie 1

Alfa 05:05,0

Dinenten 06:09,0

Drienerlo 05:55,0

Lorem Ipsum 06:00,6

Bram 07:06,1

Ouders 06:56,0

Idiots 05:42,3

Beta 05:22,2

Metylethylester 06:18,4

Sapphira 06:12,5

Kiddos 05:58,4

Team Cola 05:53,0

M12 05:22,5

WHAP 07:34,4

Sjonnies 2 07:34,4

Dirty-A 04:54,0

Serie 2

Beerburger 05:07,0

4 happy feet 05:29,0

the fuckups 05:16,0

SVG sloom 06:17,0

Euros AT 05:55,1

Maaskantje 06:00,8

Thor-kuuu 05:25,0

V.A. Coq 05:27,7

Bitburger 06:41,6

8 Drunk Feet 04:53,3

SVGZ 05:18,5

Dubbel D 05:51,3

Thoridor 05:07,7

Bram 1 05:30,9

Rakkers 1 05:33,7

Serie 3

A.V. Coq 05:43,5

Bonovo 05:35,0

4 keer pils 06:29,0

Braxis Prestatie team 07:26,4

Nietsnut 06:39,8

Santé 1 06:05,0

Sublime 05:35,0

Langzaam hobbelen 10:26,9

Geef ons Bier 05:51,3

Brakkers 05:39,8

Braxis Bierteam 06:46,2

Marieke 06:07,4

Bierstaf 06:41,4

Bij 05:15,1

Serie 4

Ultieme 05:34,0

Hinjam Bolt 05:30,0

Dinpuit de Bente 05:35,0

Aegee 1 07:25,0

Aegee 2 07:01,4

Aegee 3 07:07,4

Merou 1 06:06,2

Merou 2 06:54,5

Discussion club 05:29,4

Waaio 07:43,2

Waaiio 06:23,6

Waaiiio 07:34,8

Waaiiiio 07:43,8

Sate 06:33,6

Glazig 1 05:43,4

Glazig 3 05:27,9

Kimi 1 06:14,2

Kimi 3 06:52,4

Serie 5

CCC 05:27,0

Walt Disney 05:45,0

De Bankzitters 07:40,0

The Stroopwafels 05:47,0

Kiek ze gaan! 04:46,5

Kronos-teamke 05:36,5

De SU gaat de kick in_maken 05:13,1

Fairly Oddfish 1 05:35,3

Fairly Oddfish 2 05:54,8

Kronauten 06:04,9

Kegels Egels 06:27,7

Henk Bierteam 1 05:58,1

Henk Bierteam 2 05:25,4

Henk Bierteam 3 05:35,7

Serie 6

Justus 05:41,0

VHIN 05:30,0

Hakuna Matata 05:10,6

27 05:25,6

D.S.V. de Skeuvel 04:34,3

freeJelmer 05:38,8

Bf7addd4d6ba00e4d7629fdadcb67669fa296487

Kronos genomineerd

Dat afgelopen jaar een erg goed Kronos jaar was vindt de gemeente Enschede ook. Kronos is genomineerd voor de Auke Vleer Waarderingsprijs die uitgereikt zal worden op het Sportgala Enschede op 15 september.

Opgericht in 1964 is de D.A.V. KRONOS de oudste en de meest actieve studenten atletiekvereniging van Nederland. Ons ledenaantal is meer dan verdubbeld (van 35 naar 78). De sportieve prestaties van onze leden zijn nog nooit zo goed geweest. Zo hebben we dit jaar verschillende studentenkampioenen (op de 800 meter, hink-stap, Olympische estafette en de meerkamp), verschillende deelnames aan het NK, vele regionale wedstrijden en onze grote trots: een 7e plaats op de Batavierenrace. Naast de prestaties zijn er dit jaar ook grote stappen gemaakt op het gebied van organiseren. De jaarlijkse Campusloop en JKG waren weer een groot succes en daarnaast waren er ook een hoop nieuwe wedstrijden.

  • In samenwerking met MPM en LAAC organiseerden we de Runners Decathlon waar deelnemers vanuit heel Europa op af kwamen.

  • Gericht op de studenten organiseerden we de UT Beermile en de Flaat: een atletiektoernooi om niet-atleten kennis te laten maken met onze prachtige sport. Beide bleek een groot succes en de deelnemersaantallen waren hoger dan verwacht.

  • Kronos was verantwoordelijk voor de organisatie van het grootste NSK van dit jaar: Het NSK-Baan. Vele studenten vanuit het hele land kwamen hier op af en als klap op de vuurpijl regelden we een samenwerking met de FBK-Games waarbij studenten in het voorprogramma mochten staan en Churandy Martina een clinic kwam geven bij D.A.V. Kronos.

Al met al een zeer geslaagd jaar voor Kronos en voor de bekendheid van de atletiek in Enschede en omgeving. En we zijn nog niet klaar. Kronos mag dit jaar voor het eerst tijdens de Kick-In een eigen evenement organiseren: De Kronos Student Mile.

Kortom Stem Kronos op:

http://sportaal.nl/activiteiten/sportverkiezing/ (stemmen kan via al de aparaten die je hebt dus stem vooral vaker)

sportverkiezing053

8be2cb198ff9b371f355c90840960c90a8a0d8dd

Kronos Student Mile

1 Team 4 people 4 Beer 4 x 400 m €4 per team __ __ Beste Kronauten, Het is bijna zover tijd voor de Student Mile. Bijna alles is inmiddels geregeld, nu alleen de deelnemers nog. Help ons vooral bij het promoten en verspreiden onder de doegroepen voor de Kick-In.

Wanneer

Vrijdag 25 augustus is het zo ver en zal het eerst startschot van de Kronos Student Mile gaan rond 9.00u. Tijd om eindelijk antwoord te geven op de belangrijke vraag: Wat is nou belangrijker... de snelheid van het drinken of van het rennen? Er zullen zes series plaatsvinden van elk 20 minuten met in iedere serie plek voor 25 teams.

Serie 1 om 19.00 - Serie 2 om 19.20 - Serie 3 om 19.40 - Serie 4 om 20.00 - Serie 5 om 20.20 - Serie 6 om 20.40

Hoe

Koop je bonnetjes bij de bonnenverkoop van de Kick-In voor een of meer van de bovenstaande zes series. 4 euro per team dus een euro per biertje. Ook kan je natuurlijk komen kijken om je vrienden te zien schitteren....of natuurlijk stuk te zien gaan.

Wat

Samen met je team van 3 of 4 personen loop je een Mijl (4x 400meter dus 1600m) in estafette vorm waarbij je ook nog eens 4 biertjes drinkt. Loper 1 start, drinkt een biertje en rent een rondje om de baan van 400m. Vervolgens geeft hij/zij het stokje over aan loper 2 enz. (Bij een team van 3 personen moet 1 loper de eerste en tweede ronde achter elkaar lopen en natuurlijk ook voor ieder rondje een biertje drinken).

Handig om te weten

Voor dat je kan starten melden jij en al je team leden jezelf samen bij het inschrijfbureau. Daar krijgt ieder teamlid een startnummer, kan je een teamnaam doorgeven en wordt jullie leeftijd gecontroleerd. Zorg dat je, als je bier wilt drinken, je ID kaart bij hebt als je geen groen of rood kiddo bandje hebt!! Voor het begin van je serie kan je met het team via het oversteekpunt het binnenveld oplopen. Zorg dat je dan voor het begin van je serie in het goede vak staat. Ben dus goed op tijd bent want ander kan je niet mee doen.

Proost!