Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

kronos nieuws

89991ade3bd04fad867e03ef1cb6b4fc1b2d2620

Aftellen tot de Campusloop

De voorbereidingen van de Campusloop zijn in volle gang, iedereen staat te popelen om te starten. Hier een bericht van een van onze sponsors.

De Kronos Campusloop wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Breukers verhuur! Zij leveren de hekken bij start/finish om de wedstrijd in goede banen te leiden. Breukers is de specialist op het gebied van horecaverhuur. Wist je dat je als student korting krijgt bij verhuur van Breukers? Kijk op www.breukersverhuur.nl voor meer informatie.

4299ad425817f0d13e4aa0fcef885edc23d5781a

NK Maand

De NK maand begon voor Marjolein en Merel tijdens het NK Meerkamp. Op het eerste onderdeel sneuvelde gelijk het eerste clubrecord, Marjolein liep een tijd van 9.13 en Merel zat daar vlak achter met 9.20. Bij het hoogspringen werd er constant gesprongen met 1.64 en 1.58 door de dames. Merel was lekker op dreef en evenaarde haar pr met kogel van 10.72 en wist naar een pr van 5.38 te springen bij ver. Marjolein zat hier dicht achter met 5.34. Tot slot de altijd zo geliefde 800 meter, Merel was weer op een pr jacht en liep naar een super snelle tijd van 2.21.24 waarmee ze ook gelijk het clubrecord 800 meter pakte. In de einduitslag eindigde Merel op een 10de plek met 3630 punten wat haar alweer een clubrecord opleverde en Marjolein werd 12de met 3553 punten.

De week erna was het tijd voor Jitse en Michelle om te laten zien wat zij waard waren op het NK Junioren. Michelle mocht de spits afbijten bij het verspringen voor de meisjes A. Ze zit al een paar wedstrijden dicht tegen die 5 meter aan, maar helaas ook deze wedstrijd met 4.88 nog geen 5 meter sprong. Jitse mocht Kronos vertegenwoordigen bij het hoogspringen, na bij de vorige wedstrijd al een pr te springen met 1.80 was de 1.81 vandaag net iets te hoog gegrepen maar wel een mooie 10de plek voor Jitse met een sprong over de 1.76 meter.

Tot slot was het NK Sernioren, helaas heeft Roy zich moeten afmelden met een lies blessure. Op de eerste dag wist Marjolein de finale te halen bij het kogelstoten en werd hier 8ste met 12.05 meter. Op zondag begon Marjolein met het hoogspringen waar ze 9de wist te worden met 1.63 meter. Tegelijkertijd ging Merel van start op de 200 meter en liep hier gelijk weer een clubrecord met 25.94 waarmee ze 14de werd. Tot slot liepen beiden dames nog de 60 meter horden, maar de benen waren nu toch wel moe, waardoor de tijden wat tegen vielen.

Al met al een geslaagde NK maand, met 4 nieuwe clubrecords en we zijn benieuwd wat deze 4 en alle andere Kronauten gaan laten zien tijdens het NSK Indoor 2 maart.

20b8e86d3a1e083fa2a4bf3e9a345c2f9d252640

NSK Cross

Zaterdag 26 januari, tijd om op te staan. Alles ingepakt: hardloopschoenen, sportkleding, slaapzak, matje, tandpasta en een zorgwekkend gebrek aan spikes. Op naar het NSK Cross in het Amsterdamse bos, startnummer ophalen in de arena. Onderweg kom ik al wat slanke mensen tegen die praten over hoeveel jongens het meisje met rode haren gisteravond heeft gezoend. Drie?! "Jullie gaan vast ook naar het NSK?", vraag ik. Uit Groningen komen ze. Mij komt het wel goed uit, want nu kan ik mijn richtingsgevoel volledig uitbesteden. En inderdaad na een tijd volgzaam volgen kom ik uit bij een soort kraakpand met een cricketveld ernaast en een stuk of vijf Kronauten. Die ken ik!

Het Kronos groen was lekker ruim vertegenwoordigd met maar liefst 18 deelnemers en 1 vrijwilliger. Er was keus uit een korte (1 rondje) en een lange cross (2 rondjes voor dames, 3 voor heren), en zoals bij een cross vaak geldt: het is lopen voor de plaatsing, niet voor de tijd.

Het parcours was heerlijk rustiek met als hoogtepunt de modderhoop. Wat was dat een hoop modder. Dit is waar de verschillen gemaakt werden: had je spikes aan? Had je genoeg aan je evenwicht gewerkt om overeind te blijven bij het naar beneden skiën? Deze criteria zien we ook goed terug in de uitslagen, in de korte cross een mooie 8e plek voor Nart en even later kwamen ook Vincent Bosboom en Casper binnen met een 12e en 13e plek respectievelijk. Verder nog zeer eervolle vermeldingen voor Annabel en Thijs Roskamp die ondanks hun vijandigheid richting het concept van lange afstanden toch hun angst om moe te worden overwonnen. Jasper viel.

Over naar de lange cross zien we een mooie notering voor Thijs van Aalten en Jonas op plekken 15 en 19. Bij de vrouwen een toffe 7e plek voor Annelie en een 11-12-13’tje voor Fenna, Nienke en Jing Yun.

Na de cross was het tijd om gewapend met een bord curry het Olympisch stadion te verkennen om daarna dan toch maar aan de drankjes te gaan. Een eindje de stad in vonden we zowaar een plek waar ze bier verkochten en NSK-deelnemers vanuit het hele land om die verrassing mee te delen. De nacht eindigde volgens traditie in de Mac met een ruim scala aan mogelijkheden: een dansje doen, eten bestellen of toch glimlachen omdat je dag leuk was.

De complete uitslagen kunnen worden gevonden op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019012600828.

Geschreven door Jasper Gerritsen

1e3a7c1e8f23dc4d15d3b1235eec6be1946e1691

Lustrumthemabekendmakingsborrel

Na lange voorbereiding door de lustrumcommissie was het woensdag 12 december dan eindelijk tijd om het grootste geheim van de afgelopen weken bekend te maken. Tijdens de enige echte ‘lustrumthemabekendmakingsborrel’ zou het thema dan eindelijk bekend gemaakt worden.

De avond startte op een unieke (lees uitzenderlijke) locatie met uitzicht op de Utrack en een heus bioskoop gedeelte. In verschillende teams konden kronauten door puzzels en spellen goed te volbrengen hints verdienen die konden leiden naar het 11e lustrumthema van D.A.V. Kronos. Vooral de spelrondes met knijperestafette en bellenblaashoepelspel hebben mooie plaatjes opgeleverd (zie Kronos Cloud).

Nadat alle teams een gokje naar het thema gewaagd hadden kon de officiële bekendmaking gaan plaatsvinden. Alle aanwezigen namen plaats op de bioscoopstoelen en de film begon. Zie: Zoals te zien is lag het thema of eigenlijk de benaming van het thema nog helemaal niet vast en dus was het de hoogste tijd om dit vast te leggen. Een voor een mocht iedereen gaan stemmen en uiteindelijke is er het uitzenderlijk leuke thema “Behind The Green Screen” gekozen. Deze uitslag werd bekend gemaakt na nauwkeurige telling van onze eigen notaris/ Dagobert Duck Marnick. Toen was het tijd om de borrel voort te zetten in de stad. De gebruikelijke kroegjes en plekken zijn weer onveilig gemaakt…wel zo gebruikelijk dat de jarige Pilcie voorzitter de overgebleven kronauten meteen kwam bezoeken in de Mac toen deze niet meer in de Wigwam te vinden waren.

Het was een uitzenderlijk leuke avond en we kunnen ons ook meteen verheugen op de eerstvolgende lustrumactiviteit: Lustrum-nieuwjaars-gourmet-diner op vrijdagavond 11 januari. Schrijf je snel in op de site!

D6f85037e2ea482ee0a7945acd6d9495398c7785

NSK Trappenloop

Op vrijdagavond 14 December reisden wij met een hele hoop Kronauten af naar Nijmegen om de trappen van het Erasmusgebouw te trotseren en onze eer hoog te houden in de strijd met de andere studentenatletiekverenigingen. Eerst op het programma stond de 10 verdiepingen. Een echte sprintafstand waar je (vooral op de laatste paar trappen) toch flink door de verzuring moet bijten. Meteen bleek dat Kronauten dit kunnen als geen ander, want met Annabel als derde, Marjolein op de tweede plek en Lieke als eerste bij de vrouwen werd het podium al gelijk met Kronos groen gevuld. Ook Jing Yun deed het zeer goed! De mannen ging het ook zeer goed af, met een tweede plek voor Gijs en ook goede tijden voor Twan, Roy, Vincent, Corne, Marnick, Rogier en Sander.

Daarna was het tijd voor de loodzware 20 verdiepingen. De Kronauten hielden het allemaal uitstekend vol en haalden mooie tijden. Thijs haalde een vierde plek en Twan werd heel knap vijfde. Ook Nart, Casper, Matthijs, Maarten, Laurens eindigden met snelle tijden. Bij de vrouwen gingen Annelie en Irene als een speer en ze haalden hierbij respectievelijk de tweede en de vierde plaats.

Toen was het tijd voor de estafettes, waarbij 4 deelnemers elk 5 trappen op moesten rennen. Verkleed als Mario, Luigi, princess Peach en Yoshi ging team Super Kronos in het ritme van de mario theme song de trappen op. En ondanks deze onhandige outfits wist het team nog tweede te worden! De eerste plek ging ook naar Kronos: het Stairway to Hell team veroverde goud.

In de bierestafette was Kronos ook goed vertegenwoordigd met maarliefst 3 teams. Team 62’vo haalde heel knap goud en team Kronos Trappisten werd derde. Ook team baanbrekend deed het goed en haalde een zesde plek binnen. Met al deze prestaties mogen wij ons allemaal weer trots voelen!

De uitslagen kunnen hier gevonden worden: https://hardloopuitslagen.nl/?wedstrijd&show=458&rel#tab3default

Geschreven door Gijs

Dc2678aef696796964380d97986f724185e49b19

NSK weg

Afgelopen zondag trokken hordes Enschedeërs in de vroege ochtend richting Leiden om zich te meten met studenten uit de andere hoeken van het land op het NSK weg. Helaas bleek het dat veel van die andere hoeken het een beetje lieten afweten, waardoor het Kronos-groen prominent aanwezig was in het deelnemersveld. Het NSK was dit jaar onderdeel van de Leidse Houtloop, een klein recreatief loopje van twee rondjes van 5 kilometer door het Leidse hout, wat met een bochtig parcours en over veel onverharde paden geen parcours is om PR’s te lopen. De wedstrijd is dus naast een mogelijkheid voor Kronos om Zeus-punten binnen te harken, vooral een goede mogelijkheid om de vorm te meten.

Het eerste is goed gelukt, met twee podiumplekken voor Thijs (tweede) en Steef (eerste). De vorm meten is ook goed gelukt, wel met wisselende resultaten. Voor sommigen betekende de wedstrijd dat komende winter de vorm nog wat kan worden bijgewerkt, maar gelukkig waren er ook meer dan genoeg blije gezichten. Annelie, de eerste Kronos-dame, liep een snelle tijd op de 10 km: 44.54, wat ook een PR was. Vincent (Witmond) en Sander (op de 5 km) konden goed de progressie meten van het structurele trainen sinds de zomer. Verder deden ook Matthijs, Jonas en meerkamper Jitse het verdienstelijk in het NSK-veld.

Al met al is er goed (en vaak) gepresteerd door Kronos en werden er goede zaken gedaan voor Kronos in de strijd om het klassement der SAV’s.

De uitslagen kunnen worden gevonden op http://currimus.nl/.

Geschreven door Steef

7380ee6aea72ddae4af7045b2b578e5b5a02cb17

Recordindoor AC TION

Zondag organiseerde AC TION een indoorwedstrijd in de Diekmanhal in Enschede. Jitse, Jeroen, Roy, Jasper, Vincent, Fabian en Annabel deden mee namens Kronos. Ook Jarin was van de partij, maar die had zich per ongeluk bij de verkeerde vereniging ingeschreven... Er werd erg hard gelopen op de 60m, door sommigen zelfs op blote voeten. Ook bij het kogelstoten waren de Kronauten goed vertegenwoordigd. Ondanks de moordende concurrentie werden op alle onderdelen podiumplekken veroverd! Na afloop werd er door Jarin en Jitse gekookt en hebben ze tijdens het afwassen meteen de vloer schoongemaakt!

Voor uitslagen zie: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/20929/

33f09744d4a6413943f8361d74cdd3e6949124bb

Training donderdag 20 september

Volgende week donderdag (20 September) zal de training plaats vinden in het FBK stadion in plaats van op de UTrack. Tijdens deze training is er keuze tussen polsstok hoogspringen en gewoon de looptraining. Maar we hebben ook een leuk ander alternatief: Na onze training zal er een wedstrijd plaatsvinden in het FBK stadion. Wij hebben geregeld dat je als Kronos (introductie)lid gratis aan deze wedstrijd mag meedoen!

De loopwedstrijd zal beginnen om 19:00, in het FBK stadion, georganiseerd door de Hengelose loopvereniging LAAC. Je kan kiezen tussen de afstanden 1500m, 3km en 10km. Het is een leuke instapwedstrijd, je kan ook meedoen als je nog niet eerder een wedstrijd hebt gedaan.

Voor degene die geïnteresseerd zijn in deze wedstrijd, kunnen zich bij wedstrijdsecretaris@kronos.nl aanmelden met de volgende gegevens. Lever deze aan graag vòòr woensdag 19 september. - Naam + achternaam - Geboortedatum - Man/Vrouw - afstand (1500mtr, 3km of 10km) - de verwachte eindtijd op deze afstand

We zullen om 17:35 verzamelen bij de bushalte de broeierd om gezamenlijk naar het FBK stadion te fietsen. Voor vragen kan je Marjolein of Twan altijd aanspreken op de training, tot dan!

5134db6a01745620ae50c4a126ed21e28c784693

Kronolympics

Het duurt nog twee jaar voordat de Olympische Spelen in Tokyo zijn. Veel te lang natuurlijk, gelukkig organiseerd Kronos dit jaar de 1e editie van de Kronolympics. Op 30 september zal deze wedstrijd gehouden worden op de UTrack.

De wedstrijd functioneert als de clubkampioenschappen van Kronos en is dus uitsluitend voor leden van Kronos. Op de wedstrijd kan men deelnemen aan verschillende onderdelen, deze onderdelen zijn: 100m, 800m, 3000m, Verspringen, Hoogspringen, Discuswerpen en Speerwerpen. Deelname aan de wedstrijd is GRATIS en je kan zo veel onderdelen kiezen als je wil. Het is wel zo dat als je een kans wil maken in het klassement van de vijfkamp en daadwerkelijk clubkampioen wil worden, moet je meedoen aan ten minste 5 onderdelen. Voor de puntentelling zal de standaard puntentelling van de IAAF voor senioren mannen/vrouwen gebruikt worden.

Inschrijven kan heel makkelijk hier op de site, vermeld daarbij in de beschrijving welke onderdelen je wil doen.

Dus schrijf je vooral in want misschien win jij wel KronOlympisch Goud!!

708ba0321ce0efedf156ba98435d056226e57a8a

Introductiemaand schema

Lijkt atletiek je wat en wil je een keertje langskomen? De maand September is de intro maand en dus kan je 4 weken lang gratis mee trainen. In de overige maanden kan je ook altijd een keertje gratis komen kijken en mee doen bij een van onze trainingen.

Voor het schema van de introductie en de meeste up-to-date informatie, kijk op het tabblad "Introduction"

Als je vragen hebt kan je altijd een mailtje sturen naar: bestuur@kronos.nl