Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Kronos wordt 7e tijdens 9e lustrum van de Batavierenrace

B7ddb3b78f8430577c13c2077fbae08aabb916a9

Het is al weer bijna twee weken geleden, maar nog lang niet vergeten. Het grootste loopevenement van het jaar, de Batavierenrace. En Kronos deed dit jaar niet met één maar met maar liefst twee teams mee. Dit om eindelijk eens voor Skeuvel en Aloha te eindigen, en om ons boven de andere Studentenatletiekverenigingen te zetten. En met succes! Een historische 7e plaats was het resultaat. Ook in het Kegels Egels werd hard gelopen, daar werd uiteindelijk een 68e plaats behaald (ondanks een onterechte 15 minuten straftijd).

Op het moment dat het langzaam donker begon te worden vertrokken in alle vroegte de twee Bata-busjes naar het zuidelijke Nijmegen. Dit jaar was het minder lang wachten dan normaal, want het 9e lustrum werd gevierd met een speciale etappe van de Nijmeegse binnenstad naar het Universiteitsterrein van Nijmegen te lopen. Hier vertrokken om klokslag 12 uur de eerste lopers om vervolgens Kegels Egels en het prestatieteam te laten vertrekken. Kronos kwam de nacht uitstekend door met een 12e plaats en dat was daarmee een mooie uitgangspositie voor de middagploeg.

Voor de middagploeg was het erg vroeg opstaan, om 4 uur vertrok de bus naar Ulft voor de eerste herstart. Om kwart over 6 klonk het startschot, en kon het Prestatieteam op weg naar een plek bij de beste 10. En met succes aan het einde van de ochtend was de 8ste plaats bereikt. Voor de middagploeg was uitslapen er ook niet bij, zij vertrokken om 9 uur in de richting van Barchem voor herstart nummer 2. Daar werd vanaf 11 uur begonnen aan de strijd richting een top-10 notering. Maar door een fout met de wisselpunten, moest Imke maar liefst twee etappes volbrengen. En leek de speciaal voor ingevlogen Mart zijn etappe niet meer te kunnen lopen. Gelukkig voor hem mocht hij uiteindelijk de slotetappe lopen omdat Jonas deze afstond. Al met al werd hierbij best wat tijd verloren, maar dat maakt het resultaat alleen maar mooier een prachtige 7e plaats dus!

Achteraf werd er nog lekker gegeten bij Daniël en nog lang doorgefeest! Maar natuurlijk niet te lang want de competitie stond al weer voor de deur….

Het was een enorm geslaagde BATA en we hopen dat we ook volgend jaar weer met twee enthousiaste teams kunnen deelnemen.