Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NSK EKIDEN 2017

Daca5f0f70c4589a74d9a635a7a4612e2b339c17

Ik ga op reis en ik neem mee…. 13 mei was het zo ver voor de 27 gelukkige Kronauten die mee deden aan het NSK Ekiden. Zaterdag ochtend mochten we afreizen, via Hengelo, Zutphen, Den Bosch kwamen we uiteindelijk met de snel bus aan in Eindhoven.

Daar aangekomen was het zoeken naar de goede bus waarvan achteraf bleek dat deze niet reed. Nadat de buschauffeur ons uitgelachen had om ons richtingsgevoel, hij ons de goede kant had op gewezen en Vincent zijn krentenbolletjes gekocht had konden we lopend richting de TU/e gebouwen. Daar vonden we onze Eindhovense Lianne bij de start en even later sloten de auto-gangers daar ook aan.

We hadden een mooi plekje gevonden bij de start en iedereen was al aan het genieten van het zonnetje, tot dat er een half uur voor de start toch nog een flinke regenbui over Eindhoven heen kwam. Naar korte hevige bui werd het al snel weer droog en begon de zon weer te schijnen. En niet zomaar een beetje want de hitte was erg aanwezig bij de lopers van de eerste paar etappes. Er waren rondes van 2,5 km uitgezet over het complex van de universiteit en afhankelijk van je afstand moest je 2, 3, of 4 rondes lopen (Behalve Vincent want die liep er gewoon 12 achter elkaar). Iedereen werd bij ingaan van een nieuwe ronde natuurlijk hard aangemoedigd door alle collega Kronauten.

Alles liep zo zijn gangetje tot dat wij tijdens de eerste 10 kilometer ineens bericht kregen Teun bij de eerste hulp zat en dat het team gediskwalificeerd zou zijn. Maar een paar minuten later kwam Teun hobbelend weer om de hoek met een vastberaden blik om zijn 10 km af te maken dus de opluchting heerste bij zijn team.

Teamindelingen en uitslagen waren als volgt:

• Kronos Prestatieteam: Nick, Wouter, Twan, Martijn, Roy en Jonas liepen in 02:36:15 en 16,3 km/h

• Kegels Chicks: Deborah, Maike, Fenna, Jasmijn, Merel, Maaike vO liepen in 03:24:42 en 12,5 km/h

• Kegels Egels: Annabel, Daniël, Fabian, Remco, Bas en Ruud liepen in 03:06:11 en 13,7 km/h

• Kronos Bierteam: Manon, Teun, Lianne, Casper, Vivian en lucas liepen in 03:42:01 en 11,5 km/h

• 2fast2Kronos: Vincent, Kilian en Felix liepen in 03:23:14 en 12,5 km/h

De kwantiteit was dit NSK bij Kronos groter dan de kwaliteit want ondanks dat iedereen erg z’n best heeft gedaan en er zeker hard gelopen is, was de tegenstand helaas erg sterk. Een 4e plaats voor het Kronos Prestatieteam en een 6e plaats voor ‘Kegels Egels’ bij de Mannen. Een 5e plaats voor het mix team ‘Kronos Bierteam’, maar daarnaast zeker een goede 2e plaats voor het vrouwenteam ‘Kegels Chicks’.

Tussen al het aanmoedigen, lopen, zonnen en water gooien door werd er natuurlijk ook erg goed op Kegel gepast. Deze hadden we niet voor niks meegenomen want daardoor konden we ook op strooptocht gaan naar andere mascottes. ’t Haasje lette niet zo goed op hun vervangende mascotte Carry de carrot en na wat subtiele schijn-aanmoedigingen konden we onze tijdelijke stadsgenoot grijpen en meenemen om hem kennis te laten maken met Kegel. Komend NSK Baan kunnen we worteltjestaart verwachten dus daar kunnen we naar uit kijken.

Na de wedstrijd ging een deel van de groep weer huiswaarts, maar bleef ook een grote groep Kronauten in Eindhoven hangen om te eten, pub-quizzen, feesten en te slapen. De BBQ liet even op zich wachten maar was erg gezellig. Toen het vlees op was konden we meteen door naar de pub-quiz met een kleine onderbreking door het songfestival. Na drie magere rondes was het al weer afgelopen, maar waren er wel hilarische antwoorden langsgekomen. Volgens Twan was de snelste vogel: “De Escalatievogel die vliegt op 20 bier per uur” Ondertussen was het donker geworden en waren we even vergeten dat het op zich praktisch is om je tent op te zetten als het nog licht is. Op Jonas na moest iedereen de tent nog opzetten, dus met veel telefoonzaklampjes en hulp van de burger vereniging van Haarlem met daarbij oud-Kronaut Viktor gingen we aan de gang. Ook begon toen de gezamenlijke verkleedactie. Iedereen had zijn meest foute zwem- en sportbroekjes uit de kast gehaald met daarbij de nodige zweetbandjes en hockey sokken. Dit was niet voor niks want het thema was FOUTE FITNESS. Het werd een lange avond, met matige muziek, maar veel gezelligheid tussen de Kronauten. Eindhoven bleek zijn naam ‘Eindhoven de gekste’ niet helemaal waar te maken op het feest maar wel later op de atletiekbaan. De Eindhovenaren werden namelijk wel heel enthousiast toen iemand opperde een Griekse 400meter te lopen. Enkele Kronauten werden nog bijna overgehaald, maar in Enschede laten we het toch liever bij het feesten.

Rond diezelfde tijd bedacht Lucas ineens dat je voor het slapen in een tent wel meer nodig hebt dan alleen een tent. Lucas was die ochtend met een heel klein rugzakje de trein gestapt. Bij het vragen naar zijn spullen door zijn voorzitter deed hij alsof hij alles onder controle had, maar die avond rond een uur of twee kwam hij er toch achter dat hij eigenlijk nog een matje, kussen en slaapzak miste. Midden in de nacht zijn Daniël en Lucas toen nog een rondrit gaan maken door half Nederland met de auto om beide thuis in hun eigen bedje te kunnen gaan slapen.

Ergens tussen 3.00u en 4.00u zochten de rest van de Kronauten hun mooie tentjes naast de snelweg ook op. Iedereen zocht snel zijn eigen bedje op behalve Twan want die kon het natuurlijk niet laten om nog even bij Lianne en Merel in de tent te gaan kijken omdat zijn slaappartner Lucas er al vandoor was. Daar is hij vervolgens meteen maar blijven liggen zonder slaapzak en matje. Dit bleek toch niet te zorgen voor een hele goede nachtrust want toen alle Kronauten de volgende ochtend al ontbeten hadden en begonnen waren met inpakken kwam Twan nog uit de tent rollen.

Jonas heeft toen maar snel de onbeslapen tent van Twan ingepakt zodat we niet met z’n allen de bus zouden missen. Eenmaal op tijd bij die bus aangekomen te zijn bleek Teun zich niet goed te voelen. Of het nou van het eten of van de drank was blijft een raadsel, maar een lange treinreis inclusief braakje van Teun volgde.

Eenmaal in Hengelo aangekomen bleek er ook nog eens een wedstrijd te zijn bij FC Twente waardoor er geen bussen reden. Gelukkig kon de helft met de intercity door en konden de campusgangers met ook een trein later uitstappen op station Kennispark. Vanaf daar zouden we moeten lopen, maar het is goed dat we Lianne mee hadden, want met heel lief kijken regelde zij een ritje mee terug richting campus van de pendelbus. Dit was wel ter vermaak van de buschauffeur want Lianne probeerde in te checken in de pendelbus waarop de buschauffeur haar heel hard kon uitlachen…. en wij ook natuurlijk.

Kortom, we hebben weer genoeg kegels verdient en alvast goed kunnen oefenen voor het NSK Baan.

Bedankt Voor het gezellige weekend!!