Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

5 Kronosmedailles op het NSK Baan!

584dc899d22bb2dfd0362a84bbc956e2372d38eb

Er was door velen al een tijd lang naar uitgekeken, maar afgelopen zaterdag 10 juni was het dan eindelijk zo ver: het NSK Baan in Enschede. Voor het eerst in 5 jaar vond er weer in NSK georganiseerd door Kronos plaats en dat betekende dan ook voor een grote deelname onder de Kronauten, maarliefst 20 Kronauten deden ermee! Er werden vele mooie prestaties geleverd, eigenlijk te veel om op te noemen in dit artikel. Maar hierbij een korte samenvatting, voor het uitgebreide verhaal moet je binnekort maar de Kronometer lezen!

Onder de vele mooie prestaties van de Kronauten waren drie grote uitblinkers. Bij de 1500m liep Harmen Hoek na een mooie demarrage alles en iedereen eraf en mocht hij op het ereschavot de eerste plaats bestijgen. Maar Harmen liep de 1500m zeker niet alleen, want maarliefst vijf Kronauten deden hieraan mee. Ook Jelle (5e), Casper (9e), Twan (10e) en Daniƫl (11e) zetten een mooie prestatie neer op deze middellange afstand.

Bij de hinkstapver eindigde zelfs twee Kronauten op het podium, want niet alleen Roy van Zijl liet zijn overmacht op dit onderdeel weer eens zien, ook Ruud van Laar sprong zichzelf op het podium. Ruud belandde op de derde plaats en dit betekende zijn eerste individuele NSK medaille! Fabian moest helaas deze twee kronauten voor zich dulden en belandde op de ongelukkige 4e plaats.

De vierde Kronosmedaille kwam bij de 5000m mannen waar Martijn Oonk na een spannende wedstrijd in de kopgroep 3e werd. Ook Antoine (5e) en Jonas (6e)liepen een verdienstelijke tijd op de 5000m. Op de 3000m voor vrouwen liepen vier dames van Kronos mee. Het niveau op de 3000m lag erg hoog, toch wist Fenna 7e te worden. Maike de Jongh werd 11e, Maaike de Vries 12e en Jasmijn 13e.

Het mooiste slotstuk van het NSK weekend was de grootse overwinning van het mannenteam uit Enschede op de olympische estafette de volgende dag tijdens de FBK Games. Het team bestaande uit Harmen Hoek, Yoeri Sterenberg, Jerome Brunink en Roy van Zijl wist met grote voorsprong de andere studententeams te verslaan.

Andere Kronauten die in actie kwamen zaterdag waren: Bas Coenen: kogel (9) en 100m (11) Teun Kok: ver (6e) Yacintha Aakster: 400m (11e) Annabel Boonman: hinkstapspringen (4e) en 100mh (5e) Lianne Straetemans: hinkstapspringen (5e) en 100m (18e)

Uiteraard gaat onze dank ook uit naar alles vrijwilligers, juryleden en supporters die afgelopen weekend mogelijk hebben gemaakt!!!