Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Johan Knaap Games 2018

85c782e09fa89d8949cb450a1e28e1f5fd6f8b4b

(English version below) Vorige week woensdag was de 26ste editie van de Johan Knaap Games. De wedstrijd werd georganiseerd door Kronos en er deden ook vele Kronauten mee. Omdat de commissie de baan niet alleen kon opbouwen waren er ook veel aardige Kronauten die best een paar college-uren konden missen om te helpen. Het was een en al gezelligheid en nadat de sectorlinten tot drie keer toe opnieuw waren gelegd en de palen voor polsstok eindelijk op de goede plek stonden, was alles klaar.

De wedstrijd begon met het koningsonderdeel van de atletiek, de 100 meter sprint. In de eerste serie stonden al twee Kronauten aan de start. Gijs die nog nooit eerder een officiële 100 had gelopen en Lars die al wat meer ervaring had. Het bleek toch niet zo simpel voor Lars want Gijs zat vlak achter hem, hun tijden waren 12.71 en 12.77 respectievelijk. In serie 4 was het een onderonsje tussen de gebroeders Van den Hoogen. Jasper en Jeroen vochten het uit, maar helaas voor Jasper won de oudste in een tijd van 11.98.

Op hetzelfde moment was ook het discus bij de vrouwen begonnen. Hier probeerde Annabel een wedstrijdrecord te gooien en Merel niet om te vallen. Annabel redde het helaas net niet, maar gooide wel 23.21. Merel bleef wel op twee benen staan en zette een mooi PR neer van 18.57. Bij het verspringen van de mannen was Kronos ook goed vertegenwoordigd. Roy, een ervaren springer, was vergezeld door Marnick, Lars, Gijs, Matthijs en Fabian. Gijs met maar één springtraining achter de rug sprong toch mooi over de 5 en ook Marnick en Lars sprongen over de 5. Fabian kon helaas niet zo heel ver komen zoals die zelf zei en Roy mistte toch wel zijn hink, want hij kwam helaas niet over de 6. Matthijs liet veel verbetering zien over zijn drie sprongen en noteerde een afstand van 4.82. Bij het kogel voor de mannen stond Thijs in zijn eentje in de ring. Hoewel Vincent Witmond eerst nog dacht dat hij verkeerd had gemeten, werd het toch geen 10 voor Thijs maar 9.99.

Bij het polshoog probeerde onze eigen wedstrijdsecretaris nieuwe hoogtes voor Kronos te bereiken. Voor een vereniging zonder polsstokmat sprong hij toch over 2.50 heen. Een goed voorteken voor de competitie dus. Bij de 100 meter voor vrouwen liepen Annabel en Marjolein samen in een serie er zat precies een seconde tussen beide want Marjolein finishte in 13.35 en Annabel in 14.35.

Bij de 800 meter moest Fabian zijn eer verdedigen tegen een horde aan C junioren, gelukkig voor hem finishte hij voor hen. Casper, Vincent en Twan vochten het samen uit in de tweede serie en Casper won deze serie helaas net niet. Onze man die zelfs op 1 schoen nog kan hardlopen zat in een snelle serie, maar Steef bleef rustig en noteerde wel de snelste tijd van de Kronauten. Shanice was de enige vrouw die meedeed bij de 800 voor Kronos, ze finishte 2e in haar serie in een mooie tijd.

Bij het mannen discus stonden Roy en Marnick te springen om een wedstrijdrecord neer te zetten. De rollen waren een keer omgekeerd want Roy gooide deze keer helaas veel ongeldig. Marnick daarentegen had dit keer wel zijn draai (Badum tss) gevonden en gooide zijn discus naar een wedstrijdrecord van 34.96 meter. Bij het steeple mannen stonden Matthijs en Nart aan de start. Nart zwom zonder al te veel moeite door de bak elke ronde, maar Matthijs had het toch wat zwaarder. Toch liep hij zonder gemekker zijn 3 km netjes uit.
Marjolein en Merel probeerde beiden niet in slaap te vallen bij het verspringen, het duurde allemaal wat lang vandaar dat beide meiden het een beetje tegen vonden vallen. Op de 200 meter liep Lars rustig naar een tweede plek in zijn serie. Jasper viel helaas uit, maar Jeroen zou wel lopen en deed dit in een tijd van 24.28. Annabel liep ook een 200, maar de tegenwind zat niet erg mee. Marjolein had hetzelfde probleem en zat ook nog eens in de snelste serie gelukkig haalde ze heelhuids de finish. Op de 5 km stond Jasmijn samen met Rosanne aan de start in de tweede serie, beiden hadden een zware race vanwege de kou. Nadat zij gefinisht waren, was er nog een serie voor de 5000 meter. Hier stond Daniel aan de start en hij liep een mooie tijd van 17:20.

Als laatste was er de 4x100m estafette, hierin deden enkele teams van Kronos mee. Bij de mannen waren het de maandagsprinters, bestaande uit Bas, Roy, Jasper en Jeroen, en Fabians scharrels, bestaande uit Ronald, Marnick, Fabian en Matthijs. Ook deed Thijs mee met zijn broertjes. Het was spannend want tot aan de 200 meter lijn liepen ze nog dicht bij elkaar. Roy pakte het stokje over van Jasper en ging ervandoor, Fabian kreeg het stokje van Marnick maar had dit keer wel moeite om voor een C junior , Thijs' broertje, te blijven. De teams finishten in 46.45 en 49.78. Bij de vrouwen liepen Marjolein, Merel en Annabel onder begeleiding van onze eigen trainer Lichelle naar een tijd van 54.65. Als afsluiting was er voor alle Kronauten die tot het einde bleven helpen een lekker stukje taart om een geslaagde wedstrijd te vieren.


ENGLISH

Last Wednesday the 26th edition of the Johan Knaap Games took place. The event was organised by Kronos and a lot of Kronauts participated or volunteered.

The event started with the 100-metre sprint. 2 Kronauts started in the first heat. Lars finished just in front of Gijs, their results were 12.71 and 12.77. In the fourth heat the Van den Hoogen brothers battled, which resulted in a win for Jeroen in 11.98 with Jasper finishing in 12.42.

At the same time the women’s discus throw had started in which Annabel tried to throw an event record and Merel tried not to fall over. Annabel didn’t succeed but still threw 23.21 metres. Merel managed to stand on her feet and threw a personal best of 18.57. At the men’s long jump Kronos was well represented with Roy, Marnick, Lars, Gijs, Matthijs and Fabian participating and reaching a good distance. Thijs was the only man on shotput, throwing almost 10 metres.

Pole vault has always been Twan’s discipline, and today he reached 2.50 metres. At the 100 metres for women Marjolein finished exactly 1 second in front of Annabel with 13.35 and 14.35.

Fabian beat a few C juniors in his 800-metre heat. Casper, Vincent and Twan battled in the second heat, which was almost won by Casper. Our 1-shoe man Steef had a fast heat, but he remained relaxed and got the fastest time from the Kronauts. Shanice was the only woman on the 800 metres, finishing second in a good time.

The men’s discus throw Roy and Marnick tried to get an event record. Roy had a lot of invalid throws, while Marnick did find his turn (Badum tss) this time and threw an event record of 34.96. Nart and Matthijs did well on the steeple chase, as did Marjolein and Merel on the long jump. Lars finished second in his 200m heat, with Jeroen running 24.28. Annabel and Marjolein had struggles with the wind on the 200m but still reached the finish line. Jasmijn and Rosanne ran good times on the 5000m, despite the cold. Daniel ran a very fast time of 17:20 on his 5000m.

The programme ended with the 4x100m relays with several Kronos teams. At the end of the day all Kronaut who were still present celebrated the successful day with a pie.


Door Thijs Roskamp Vertaling door Thijs van Aalten