Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NSK Cross

| Thijs van Aalten

20b8e86d3a1e083fa2a4bf3e9a345c2f9d252640

Zaterdag 26 januari, tijd om op te staan. Alles ingepakt: hardloopschoenen, sportkleding, slaapzak, matje, tandpasta en een zorgwekkend gebrek aan spikes. Op naar het NSK Cross in het Amsterdamse bos, startnummer ophalen in de arena. Onderweg kom ik al wat slanke mensen tegen die praten over hoeveel jongens het meisje met rode haren gisteravond heeft gezoend. Drie?! "Jullie gaan vast ook naar het NSK?", vraag ik. Uit Groningen komen ze. Mij komt het wel goed uit, want nu kan ik mijn richtingsgevoel volledig uitbesteden. En inderdaad na een tijd volgzaam volgen kom ik uit bij een soort kraakpand met een cricketveld ernaast en een stuk of vijf Kronauten. Die ken ik!

Het Kronos groen was lekker ruim vertegenwoordigd met maar liefst 18 deelnemers en 1 vrijwilliger. Er was keus uit een korte (1 rondje) en een lange cross (2 rondjes voor dames, 3 voor heren), en zoals bij een cross vaak geldt: het is lopen voor de plaatsing, niet voor de tijd.

Het parcours was heerlijk rustiek met als hoogtepunt de modderhoop. Wat was dat een hoop modder. Dit is waar de verschillen gemaakt werden: had je spikes aan? Had je genoeg aan je evenwicht gewerkt om overeind te blijven bij het naar beneden skiën? Deze criteria zien we ook goed terug in de uitslagen, in de korte cross een mooie 8e plek voor Nart en even later kwamen ook Vincent Bosboom en Casper binnen met een 12e en 13e plek respectievelijk. Verder nog zeer eervolle vermeldingen voor Annabel en Thijs Roskamp die ondanks hun vijandigheid richting het concept van lange afstanden toch hun angst om moe te worden overwonnen. Jasper viel.

Over naar de lange cross zien we een mooie notering voor Thijs van Aalten en Jonas op plekken 15 en 19. Bij de vrouwen een toffe 7e plek voor Annelie en een 11-12-13’tje voor Fenna, Nienke en Jing Yun.

Na de cross was het tijd om gewapend met een bord curry het Olympisch stadion te verkennen om daarna dan toch maar aan de drankjes te gaan. Een eindje de stad in vonden we zowaar een plek waar ze bier verkochten en NSK-deelnemers vanuit het hele land om die verrassing mee te delen. De nacht eindigde volgens traditie in de Mac met een ruim scala aan mogelijkheden: een dansje doen, eten bestellen of toch glimlachen omdat je dag leuk was.

De complete uitslagen kunnen worden gevonden op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019012600828.

Geschreven door Jasper Gerritsen


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.