Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Campusloop

| Thijs van Aalten

452f66708518b0505a961a1507429620a37ce4b5

De vrijwilligers die dachten dat de voorbereiding op de wedstrijddag van een hardloopwedstrijd een half uurtje van tevoren kon beginnen kwamen bedrogen uit, want om 13:30 werden wij verwacht om de start/finish op te gaan zetten. Een goed idee om op tijd te beginnen vond de commissie, zeker omdat het opzetten van de start/finish boog volgens ervaringsdeskundigen tussen de 30 minuten en 3 uur zou duren. Wij kwamen meer in de buurt van de 30 minuten, dus hebben we een rustig middagje gehad. Toen de boog eenmaal stond was het tijd voor een maaltijd in het sportcentrum. Hier stonden overheerlijke bakjes lasagne klaar. Deze waren zo lekker dat zelfs onze 5-sterren laphappen er niets bij zijn. De wedstrijdleider vond de start/finish en het parcours er goed uitzien, dus was het tijd om te starten!

De lopers werden niet met een pistool maar met een vuvuzela weggeschoten. Dit jaar startte de wedstrijd in het donker, wat ervoor zorgde dat het parcours aangepast was. Dit zorgde voor een sneller parcours dan andere jaren en aan de foto’s te zien hebben ook de fotografen bij de start/finish er geen last van gehad. Het niveau was hoog dit jaar, maar ondanks dat wist Kronos toch bovenaan te eindigen. De enige podiumplek was voor Annelie, die op de 4 mijl derde werd bij de vrouwen. In de andere klassementen wisten Steef, Kyan en Merel Wevers een vierde plek te veroveren.

Er waren dit jaar ook een aantal deelnemers van het sportcentrum die kilometers maakten voor hun Let’s move campagne en zo MOVE’s verzamelden en het Symbitron Plus Exoskeleton Race Team steunden.

Na de race werden op het wedstrijdsecretariaat snel de uitslagen verwerkt, waarna er zich zelfs een unicum heeft voorgedaan binnen de hardloopsport: de prijsuitreiking begon op de geplande tijd! De winnaars en hun twee naaste belagers werden in het zonnetje gezet met een prachtige lauwerkrans. Gelukkig ging het afbouwen van de start/finish een stuk sneller dan het opbouwen en was het al snel tijd om na te borrelen in het sportcentrum.

De commissie heeft hard werk verricht op deze goed georganiseerde dag. Er gaan verhalen rond dat ze aan het eind van de dag een biertje hebben gedronken om het te vieren. Wat er daarna met ze is gebeurd weet niemand…

Uitslagen en foto’s van het evenement kunnen worden gevonden op campusloop.nl

Geschreven door Thijs van Aalten


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.