Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Batavierenrace

| Thijs van Aalten

Eindelijk, daar was ze dan weer, het beloofde land, het goede leven: de 47e editie van de legendarische Batavierenrace, want samen afzien is leuker dan alleen. Heb jij altijd al willen dansen met een slaaptekort? Wil jij uitvinden waar je topsnelheid ligt in het ontwikkelen van spierpijn per uur? Dan ben je bij de Bata aan het goed adres; stapjes en dansjes doen in een handig mee te nemen pakketje.

Er is een boel gebeurd dus laten we er even stapje voor dansje doorheen lopen. Om te beginnen is het dit jaar gelukt om twee volledige teams te vullen met bijna allemaal Kronauten. Ook in de scorelijst is Kronos goed vertegenwoordigd met een 7e en een 50e plek. De enige teams die wel boven Kronos I eindigden zijn universiteitsteams en bedrijventeams, dus eigenlijk zijn we gewoon de very best like no one ever was.

Zelf vind ik het altijd erg leuk om Batamomentjes te sparen, van die kleine dingetjes die de Bata echt tot een heel leuk hardloopevenement maken. Neem nou bijvoorbeeld het partybusjefenomeen. Dit jaar was er een busje te vinden met een eenhoorn erop, de buitenkant was ook vrolijk met lampjes versierd en er werden flinke dansjes gemaakt, waardoor het busje bijna stapjes maakte. Moet haast wel ABBA zijn geweest.

Dan is er ook nog het partybusfenomeen. Onder invloed van een goudgeel ontbijtje blijkt het erg gemakkelijk om vergeetachtig te worden, zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om glad te vergeten dat je enorm moe bent. Hoor je een groep studenten zich in Ulft nog vol zelfvertrouwen achterin de bus nestelen om een feestje te bouwen maar dan blijkt na 10 minuten toch het beste er wel vanaf te zijn en vallen ze zoetjes aan in slaap.

Wat ook erg mooi was om te zien dit jaar was de toename in emancipatie vanuit de wedstrijdleiding richting de minderheden in onze samenleving. Zo kun je als man met borsten en lang haar gewoon zonder tijdstraf meedoen aan een vrouwenetappe en is er een 3e plaats behaald door onze enige echte Mathia Meihuijzen.

We hebben helaas geen tijd om alle uitslagen te benoemen, maar laten we er een klein aantal even uitlichten. Na de strijd te hebben geopend voor het UT-team heeft Steef een fraaie 3e plek bemachtigd op zijn etappe door een ruime 7 kilometer met een gemiddelde van 16,2 km/u te lopen. Casper heeft richting het altijd gezellige Barchem ook een erg prima tijd van 12 minuut 24 neergezet op de 3,5 km en daarmee de 6e plek bemachtigd. Nart was een keer wel tevreden met een enorm knap gemiddelde van 15,62(!) km/u over een afstand van 10 km, een prestatie om erg trots op te zijn, die ook een 8e plek op de etappe heeft geleverd.

Zal ik het doen?

Ja ik wil toch ook onze voorzitter Thijs Roskamp nog even noemen voor het succesvol binnendragen van de vlag.

Heel erg bedankt commissie en iedereen die mee heeft geholpen voor een erg geslaagde editie van de Batavierenrace. Mag vaker.

xoxo – Jasper Gerritsen

De volledige uitslagen zijn te vinden op https://www.batavierenrace.nl/uitslagen/2019/index.html.


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.