Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NSK Baan

| Thijs van Aalten

Donderdagochtend 8:09, de trein vertrekt vanuit Enschede om onze wereldreis richting het hoge noorden te beginnen. Bepakt en bezakt reizen we met een klein maar fijn groepje Kronauten af naar Groningen voor het NSK baan. Na wat moeite om alle bagage mee te nemen op de OV-fietsen en het nodige doortrappen om maar die grote brug fietsend over te komen, komen we aan bij de atletiekbaan van Vitalis. Een groot aantal onderdelen stonden deze dagen op het programma en de meerkampgroep besloot een heel aantal van deze te bezetten. Dit bracht op dag 1 3 medailles op voor Kronos, goud en zilver voor Marjolein, respectievelijk op het verspringen en het hoogspringen, en brons voor Michelle op het verspringen. Nog een hoogtepunt van dag 1 was toch ook wel Nart die besloot dat hij wat verkoeling wilde en daarom een lekkere frisse duik nam in de waterbak tijdens de 3000 meter steeple chase. Na al dat harde sporten was een lekker hapje eten wel verdiend, dit viel helaas voor sommige atleten een beetje tegen, waarna besloten werd om traditiegetrouw naar de Mc Donald’s te fietsen om daar de maaltijd te vervolgen.

Na een goede nachtrust op de camping bij Vitalis brandde iedereen de volgende ochtend hun tent uit door het heerlijke zonnetje dat in Groningen aanwezig was en besloten de Kronauten zich na het ontbijt te settelen op de hoogspringmat. Dag twee bracht opnieuw een zeer gevarieerde selectie aan onderdelen, wat nog eens 3 medailles voor Kronos opleverde: zilver voor Merel Wevers in een zeer sterk gelopen 400 meter horden, brons voor Marjolein op de 100 meter horden en last but definetely not least besloten Thijs van Aalten en Marnick zich samen met Roel van Tartlétos en Tim van AC Tion te bewijzen op de 4x60 meter op flippers en haalde hierbij een gouden medaille. De dag werd afgesloten met een drankje en een dansje in het centrum van Groningen.

De volgende ochtend was het tijd om te tentjes op te ruimen en onze wereldreis terug naar Enschede te beginnen, waarbij we tijdens het ontbijt helaas onze mascotte Kegel de Egel zijn verloren, Asterix, wees lief voor hem!

De complete uitslagen kunnen worden gevonden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25139/

Geschreven door Michelle


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.