Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Pro-De Wedstrijd

| Roy van Zijl

4167702140a12ca49e6dc8feca2d57fac2c7b9b3

Door hun goede prestaties gedurende de 3 competitie wedstrijden wisten de vrouwen van Kronos zich te plaatsen voor de promotie wedstrijd. Van de 12 deelnemende teams zou de top 5 zich plaatsen voor de 2e divisie volgend jaar. De doelstelling van de Kronos vrouwen? Vooral niet in de top 5 eindigen maar ook niet helemaal onderaan, een beetje eergevoel zit er immers nog wel in. De enige andere wens; een clubrecord op de 4x100 m estafette.

Locatie voor deze missie was de baan van CAV Energie te Barendrecht. De dames, vergezelt door jurylid Thijs R en verslaggever van dienst Roy, kwamen goed voorbereid in het verre Westen aan. Het niet inschrijven van een deelnemer aan zowel het polsstokhoogspringen en de 3000 meter gaf de zekerheid dat een top 5 prestatie niet meer mogelijk was, alweer een zorg minder. De eerste tegenvallers kwamen in de vorm van een fikse regenbui en het feit dat Merel W last kreeg van een griepje waardoor zij niet kon uitkomen op de 800 meter en de estafette nog een twijfelgeval was. Michelle startte door haar enthousiasme vals op de 100 meter, Lieke startte niet in verband met een pijnlijke kuit. In de tussentijd stootte Marjolein de kogel naar 11,61 meter (of 16, of 13, of iets in het midden, als het aan een van de juryleden had gelegen) wat betekende dat er na 4 onderdelen wel op 1 van deze punten behaald waren.

Merel L en Lieke namen het speerwerpen voor hun rekening, iets dat bij beiden redelijk volgens verwachting verliep en resulteerde in 23,09 m voor Merel L en 20,37 m voor Lieke. Michelle kon ondertussen haar reeks van 5 meter sprongen in het verspringen voortzetten door 5,03 m te springen. Dit leverde haar een 2e plaats op het onderdeel op. Annabel haar grootste angst werd daarna werkelijkheid toen de 400 meter op het programma stond. In een direct gevecht met Lieke bleef het lang spannend maar Lieke wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken. 1:06,94 is een prachtige prestatie voor een eerste 400 meter. Annabel kwam met 1:08,05 net te kort. Marjolein was met 1:09,18 nog net iets langzamer met als klein verschil dat er in haar baan 10 hordes geplaatst waren. Ook deze prestatie leverde een 2e plaats op.

Gelukkig viel het griepje van Merel W mee waardoor zij ‘gewoon’ deel kon nemen aan het hoogspringen. Helemaal tevreden met de 1,50 m was ze niet maar genoeg hoogte en verbetermogelijkheden. De inmiddels van functie gewisselde coach Thijs R kon Merel L niet naar een nieuw PR op het kogelstoten helpen, zij kwam tot 6,91 m. Net hersteld van haar 400 meter mocht Annabel direct door op de 200 meter. Ondanks de soms aanwezige rugwind werd de vermoeidheid haar wat te veel, met een tijd van 29,02 s als gevolg.

Het spektakelstuk was de 4x100 meter aan het einde van de wedstrijddag. Om de spanning er in te houden werden de tussenstanden geheim gehouden. De estafette verliep, zei het met heel veilige wissels, soepel en ondanks dat de serie niet werd gewonnen liepen de dames een prachtig clubrecord. De klok werd stil gezet op 51,48 seconden. Een verbetering van het 30 jaar clubrecord met 1,12 seconden. Gefeliciteerd dames!

Met de bekendmaking van de einduitslag werd ook duidelijk dat alle doelen van het team behaald werden. Een 10e plek in de eindrangschikking betekende het achter houden van de ploegen van Hylas en Rotterdam Atletiek en dus geen promotie. Volgend jaar met een mannen- en vrouwenploeg op naar promotie!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.