Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Solana Atletiek Indoor Dronten

| Thijs van Aalten

Het is een prachtige winterse maandagmiddag in Dronten. Het is droog, het vriest niet en bovenal: de zon schijnt. De perfecte dag om buiten te sporten. Op het programma staat: een meerkamp in Dronten, indoor…

Na de meerkamp eerder deze zomer in Schoonhoven wisten de Kronauten gelukkig wel raad met meerkampen in te weinig ruimte. De dag begon met kogelstoten van Annabel. In het internationale deelnemersveld (een concurrente kwam uit Italië, een andere zelfs uit Groningen) wist ze zich goed staande te houden met 8.47 meter en een 4e plaats. Daarna was het tijd voor aansluitend de 30 meter sprint voor mannen en vrouwen. Assistent-coach Thijs v A had maar één advies: niet te hard starten en doseren. Roy leek de enige die dit echt in zijn oren had geknoopt. Waar het normaal gesproken de bedoeling is dat het startblok blijft liggen en de atleet zich naar voren duwt, kreeg hij het voor elkaar om het startblok naar achter te duwen en zelf nauwelijks vooruit te komen. Hierna kwam hij toch op gang, maar wist hij niet meer de pijlsnel gestarte Fabian bij te halen. Gijs wist wel direct potten te breken en zette de snelste tijd neer: 4.37. Vincent kwam pijlsnel de starblokken uit maar heeft vanwege een carrièreswitch binnen de atletiek ingeboet aan duurvermogen, waardoor Stan hem op de finish voorbij kon snellen. Annabel deed er daarna alles aan om sneller te lopen dan een mannelijke Kronaut. Ze kwam enkel in de buurt van Koen, maar wist wel oud-Kronaut Jarin met ruim een seconde te verslaan.

Vooral Vincent en Fabian leken klaar te zijn voor het kogelstoten. Ze lieten al aan de plaatselijke verslaggevers weten gebrand te zijn op een overwinning op dit onderdeel. Fabian ging er vandoor met de overwinning in hun onderlinge strijd. Roy wist als één van de weinigen de kogel niet uit zijn handen te laten glippen, wat hem een goede uitgangspositie opleverde voor het algemeen klassement.

Inmiddels is het tijd voor het slotonderdeel: hoogspringen. Erg vermoeiend voor de deelnemers, maar vooral voor hoofdcoach Marjolein die over en weer strompelde om al haar pupillen te voorzien van feedback en de nodige mentale ondersteuning. Annabel sprong tot haar verbazing zonder spikes naar een PR van 1.46. Tot tevredenheid van de altijd-aanwezige Basile, die zich na een anoniem buitenland avontuur plotseling ontpopte tot betrouwbaarste Kronossupporter. Bij de mannen kreeg Stan het grootste deel van zijn lichaam over de 1.51 heen, maar helaas voor hem was dit niet genoeg en bleef hij steken op 1.46. Vincent sprong een fabuleus PR en voegde zich daarmee samen met Fabian tot team 1.51. Koen liet zien geboren te zijn voor dit onderdeel en ging er met 1.66 met de overwinning vandoor. Gijs deed een laatste poging om het algemeen klassement te winnen, maar zag tot zijn teleurstelling dat Roy tot tweemaal toe de lat hevig toucheerde zonder hem te laten vallen. Laatstgenoemde pakte hierdoor de overwinning in het klassement voor Gijs. Fabian wist voor het eerst de onderlinge strijd met Vincent te winnen. Geruchten gaan dat Vincent hierdoor naar Duitsland gevlucht is. We hopen hem snel terug te zien.

Volledige uitslagen zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25385/


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.