Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Woolderesloop

| Stan Heijnen

Het zou leuk zijn te zeggen dat het een geweldige dag was met veel zonneschijn, maar dat zou helaas gelogen zijn. Het was een behoorlijk winderige en koude winterzondagochtend, de meeste Kronauten voelden nog steeds het melkzuur van 'Bob soft donderdag training' en konden nauwelijks lopen ... maar WAT kan Kronaut's motivatie om te vechten in een race stoppen? ?! Niets. Daarom ging een kleine groep Kronauten hun clubnaam verdedigen in de 1e Wolderslopen-competitie en ze deden het geweldig! De eersten die vertrokken waren de 15k- en 10k-atleten, gevolgd door de 5.1k-atleten slechts 6 minuten later. Met grote succes voor Réné die de eerste vrouw werd op de 10k met een tijd van 38:15! En het resultaat dat zou op de wooldereslopen-pagina: KYAN RYTZELL WINT DE EERSTE WOOLDERESLOOP. Er is echter een kort verhaal om uit te leggen hoe hij deze titel heeft veroverd. Kyan was NIET van plan om die dag snel te gaan ... totdat een van zijn rivalen hem durfde te 'beledigen' en daarom kon Kyan het gewoon NIET accepteren dat hij verslagen zou worden door 'die kerel' en finishede daarom in een tijd van 35:14 die meer dan 40 seconden voor zijn rivaal. Thijs van Aalten had ook een geweldige race met een tijd van 36:57 !! Wat betreft de 5.1k-race voor dames: Rosanne en Elisabetta namen deel en eindigden in een respectabele tijd van 21:40 (4e) en 22:30 (11e). Voor de 5.1K-race bij de heren: Twan en Thies vriendschappelijk vochten ze samen gedurende de race, Thies verhoogde echter zijn snelheid in het laatste deel en eindigde met een voorsprong van 7 seconden ten opzichte van Twan, met tijden van 18:07 (9e ) en 18:14 (10e) respectabel. Niet ver achter hen arriveerde Loek met een tijd van 19:08!

Last but not least, Kronos geliefde coach zelf nam deel aan de 15k race en finishte in 1:09:01 !!! (NB: Als Bob niet zou hebben deelgenomen aan de 15k, zou 'de moord donderdag training' het perfecte excuus zijn geweest om al zijn kleine Kronauten te verslaan ... maar de reden voor die pre-race moordtraining blijft nog steeds mysterieus ... )

Meer resultaten en info op https://www.wooldereslopen.nl/uitslagen?fevenement=woolderes1&fafstand=15km&fgeslacht=man,vrouw&fjaar=2020 Geschreven door Elisabetta Ribera d'Alcalà


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.