Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NSK Cross

| Stan Heijnen

Op zaterdag 15 februari vertrokken 19 gemotiveerde Kronauten richting eindhoven voor het NSK Cross, Al viel de eerste al of voor ze eindhoven hadden bereikt. Maar menig Kronaut had zijn competiviteit tot een hoger niveau gebracht, al was dit maar voor korte duur omdat ze er achter kwamen dat ze op station ‘s Hertogenbosch op hetzelfde platform moesten zijn en daarom meteen de roltrap naar beneden konden nemen. Aangekomen in Eindhoven werden de kronauten met de pendelbus, waar de concurrentie dicht op elkaar zat, letterlijk en figuurlijk, naar de stratumse heide gebracht. Op de stratumse heide was een prachtig parcour uitgezet langs de Kannunukesven en rietven van 2.3 km, 6.1 km en 8.7 km. Al gouw begonnen de kronauten aan de warming-up om een snelle tijd neer te kunnen zetten. Als eerst was het de beurt voor de mannen en vrouwen van de lange cross, met een aantal fantastische resultaten. Zo kwam René als eerste binnen bij de dames met een geweldige tijd van 24:59, gevolgd door carmen met een tijd van 30:34 en Lotte Hagedoorn met een tijd van 32:33 Bij de mannen op de lange afstand was Thijs van Aalten die als eerste kronaut op een nette 7de plek binnen kwam met een tijd van 34:36, kort gevolgd door Nart die binnen kwam in een tijd van 35:15. Daarnaast kwamen Twan en Stan als 17e en 21e binnen met een tijd van 37:05 voor twan en 38:23 voor Stan.

Kort nadat de mannen en vrouwen van de lange cross binnen waren gingen de mannen op de korte cross van start, met een vechtpartij in de eerste meters na de start, kwam Steef als eerste kronaut binnen als 7de ,een evenaring van thijs op de lange cross, in een tijd van 9:01. Na Steef kwam Casper in een tijd van 9:49 binnen, gevolgd door Thijs baalbergen in een tijd van 10:06. Die in zijn buurt weer gevolgd werd door Koen met een tijd van 11:11 en kort daarna fabian met een tijd van 11:18 en Rogier in een tijd van 12:00. Bij de vrouwen korte cross gingen Merel, Lieke, Annabel en Marjolein van start, waarbij Marjolein ergens halverwege sneuvelde vanwege de pijn in haar knie. Merel finishte als eerste in een tijd van 11:07 gevolgd door Lieke met een tijd van 12:14 en Annabel met een tijd van 12:33. Na kort uit te rusten moest er al weer gouw gelopen worden, want de eer van kegel moest verdedigd worden op de 4x400. Hiervoor was Jitse speciaal afgereisd uit Enschede! Onder aanmoediging van Sander die ondertussen ook afgereisd was, werd er een super snelle tijd neer gezet! Niet zonder een aantal schammen op te lopen natuurlijk, de man van glas (Jitse) probeerde extra snelheid te genereren door zich af te slingeren aan een boom, met als gevolg dat hij een aantal schaaf wonden! Het is dan ook nog afwachten hoeveel weken hij nu weer aan de kant zal zitten. maar we hopen natuurlijk dat hij bij het NSK indoor weer terug kan keren. Na het kronen van René als echt Nederlands Studenten Kampioen vertrokken de Knonauten weer richting Enschede met een rugzak vol goeie hoop voor het NSK indoor die al 2 weken later gehouden zal worden.

Voor De uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2020021514305 Voor Foto’s van de Cross : https://www.facebook.com/158584304189456/posts/2752176031496924/


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.