Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NSK Indoor

| Roy van Zijl

Een grote groene delegatie Kronauten reisde af naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Onder hen een aantal indoorveteranen voor wie het Omnisport inmiddels een soort tweede thuis is geworden en een aantal nieuwelingen. Gelukkig zorgde tourguide Marjolein ervoor dat ook zij zich binnen de kortste keren bekend voelden in het immense complex. Het beloofde een wisselvallige dag te worden met medailles, clubrecords, vele persoonlijke records maar ook wat teleurstellingen.

Bestuursduo Michelle en Jitse hadden niet helemaal hun dag wat resulteerde in degelijke resultaten voor hen, met als positieve uitschieter de 400m voor onze voorzitter (53.88 s) en het hoogspringen (1.45 m) voor de wedstrijdsecretaris. De sprintgroep was in grote getale vertegenwoordigd op de 60 meter, met wisselende resultaten. Gijs excelleerde en liep naar een dik PR (7.41 s), net zoals Dunya (9.14 s), Ella (9.64 s) en Suze (9.86 s) (voor allen hun eerste NSK). Half-Kronauten Tim en Bart presteerden degelijk op hun onderdelen. Sprintbroers Jasper en Jeroen hadden helaas meer van hun dag verwacht met een blessure voor Jasper als dieptepunt. Ron had moeite met zijn binnenbaan op de 200 meter maar liep een goede tijd (24.73 s), net zoals de van een blessure terugkerende Marjolein (28.29 s).

Op de 800 meter debuteerde Julian met een oerdegelijke race waar nog meer in had kunnen zitten. Nart bewees dat zijn tijd in Noorwegen hem geen windeieren heeft gelegd en dat vaak indoor trainen toch een voordeel heeft door naar een mooi PR (2:03,71) en seriewinst te lopen. Merel kwam door een onfortuinlijke ziekte (gelukkig geen Corona) en serie indeling net te kort voor het podium en haar eigen indoor clubrecord. Roy pakte zowaar twee indoor clubrecords, op zowel het ver- (6.65 m) als het hinkstapspringen (14.29m). Hiermee haalde hij ook twee plakken, het zilver op ver en het goud op het hinkstapspringen. Goud was er ook voor de Olympische estafette team bij de dames, bestaande uit Merel, Lynn, Marjolein en Michelle.

Een NSK Indoor kan nogal overweldigend overkomen, Suze beschrijft haar eerste deelname aan dit evenement:

's Ochtends moest ik er erg vroeg uit, maar gelukkig kon ik wakker worden in de auto. Ik had nog nooit meegedaan aan een atletiekwedstrijd, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik vond Omnisport wel een indrukwekkend gebouw. Wat ik er het mooist aan vond was dat je beneden precies dezelfde ronde kon lopen als boven. Er was een baan onder de baan. Zelf deed ik alleen mee aan de 60 meter sprint, dus ik heb veel gekeken naar de andere wedstrijden, wat ik wel vermakelijk vond, aangezien verschillende onderdelen tegelijkertijd werden uitgevoerd. Toen alle wedstrijden waren geweest gingen alle atleten massaal naar de Burger King, waar ik die middag al was geweest. Ik heb dan ook toegekeken hoe iedereen frietjes naar binnen zat te werken. Daarna was er een feest in het squashcentrum waar ik ook ben blijven slapen. Het was de eerste keer dat ik in een squashcentrum was, en ik heb in de squashruimte niet gesquasht, maar wel geslapen:) Het feestje kwam een beetje moeilijk op gang, maar toen iedereen eenmaal wat op had, werd de sfeer wat losser. Die dag erna werden we heel vroeg gewekt, want om 9 uur zouden er al weer squashers komen. Maar dat was niet heel erg, want ik was dan wel weer lekker vroeg thuis. Ik vond het een geslaagde dag. ~Suze

Veel Kronauten waren ook aanwezig als jury of vrijwilliger, daarvoor onze grote dank aan Basile, Sander, Rogier, Twan en Stan. Laatstgenoemde beschrijft zijn dag als jurylid:

Het was al vroeg toen mijn wekker ging en ik kan je zeggen……. Te vroeg, het beviel me niet om 7 uur op te moeten staan, maar hé wat je niet allemaal over hebt voor je leden. Met de tassen vol gelanden richting de trein waar ik samen met Tim en Jasper de trein op stapte @enschede centraal. Al gouw kwamen we aan bij station kennispark, maar de andere kronauten waren nog maar ver te zoeken. Niet erg trouwens, stilte voor de storm. Na over te stappen in Hengelo vervolgde wij onze weg richting Apeldoorn, ditmaal wel samen met de andere kronauten. Het was wel te zien dat zo’n grote lading atleten te veel was voor het treinstelsel, de trein zat namelijk ooooovervol. Er moest dan ook speciaal voor ons een extra trein toegevoegd worden, tamelijk zonde na mijn mening, aangezien we nog maar 15min in de trein zouden zitten. Eenmaal aangekomen bij het omnisport kregen we onze vrijwilligers muntjes(heerlijk gratis koffie <3) en werden we begeleid naar de crew ruimte waar de briefing al gouw zou starten. Na een korte introductie en wat aanwijzingen, werd er even gouw koffie gehaald en gingen we naar onze vrijwilligersplekken. In mijn geval: polsstok hoog. We waren nog maar amper aangekomen, toen de eerste atleten zich kwamen melden om in te springen. Toen de wedstrijd begon voelde ik me echt een professional, een beetje zitten op een stoel en af en toe een vlag omhoog steken, het goede leven. Al zou je zeggen dat dat niet zo zwaar zou zijn, maar het was het tegenover gestelde. Omdat polsstok zo lang duurt, werd mijn arm zwaar. Gelukkig waren de vrouwen net afgelopen zodat ik weer een bakkie koffie kon halen, niet dat ik verslaafd ben ofzo, maar ik had het daadwerkelijk even nodig. Nu was het de beurt van de mannen, een grote downgrade om eerlijk te zijn. Bij het inspringen vlogen de polsstokken om de oren en over de baan, zo werd er bijna iemand gespiesd. Ook werden de lopers en de verspringers bijna gehinderd, we probeerde zoveel mogelijk stokken op te vangen, dit ging soms alleen niet helemaal goed. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, wat in mijn ogen een positief is 😊. Na een lange dag hard werken had ik wel wat eten verdient, daarom ging ik lekker eten bij de turk, nadat mijn buik vol zat begon ik de vermoeidheid wel te voelen en besloot naar huis te gaan om te kunnen slapen. Erg zonde van het feest en alle spullen die ik had meegenomen voor de overnachting. Al met al, was het een leuke dag met veel mooie prestaties.

Op naar het outdoorseizoen met vele mooie wedstrijden en NSK's op de planning!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.