Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Nieuw bestuur gezocht!

| Jitse van Esch

Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben zorgt het Coronavirus voor flink wat veranderingen in onze dagelijkse bezigheden. Daarbij schopt het ook onze normale procedure om een nieuw bestuur te vinden in de war. Vandaar dat we het toch via de sociale media moeten doen, want we zijn inmiddels weer hard op zoek naar een volgend bestuur wat komende oktober het stokje van ons over wilt nemen!

Als bestuur ben je vooral verantwoordelijk voor het draaiende houden van de vereniging en alles wat daar bij hoort. Bij kronos is de bestuursfunctie parttime wat betekend dat je je studie er gewoon nog naast kan doen. In ons bestuur heeft in principe iedereen gewoon een "normaal" jaar aan studie gedraaid. Daarnaast is een bestuur bij Kronos doen super leuk! Naast dat je je bestuursgenootjes super goed leert kennen leer je ook hoe het besturen van een vereniging werkt en staat het natuurlijk goed op je CV om een vereniging bestuurd te hebben ;)

Omdat we snappen dat het misschien lastig is om te kijken of het iets voor je is heeft iedereen van ons een kort stukje getypt over wat wij doen in onze functie en hoe dit ons bevalt.

Stan Heijnen - Intern Ik ben Stan Heijnen en zit nu ongeveer een jaar bij Kronos. Ik ben bestuurslid geworden toen ik net een half jaar bij de vereniging zat, met de intentie om mensen te leren kennen en actiever te worden binnen de vereniging. Daarom is de functie ‘commissaris interne zaken en promotie’ perfect voor mij, dagelijks hou ik me voornamelijk bezig met het coördineren van commissies. Zo ben ik coördinator van: de activiteitencommissie, batacommissie, introcie, start2run en webcie. Daarnaast ben ik dit jaar ook nog eens barcommissaris. Naast de grote hoeveelheid commissies die ik begeleid ben ik ook verantwoordelijk voor de promotie van activiteiten en/of andere mededelingen vanuit het bestuur zoals bijvoorbeeld pasmomenten voor kleding, zo heb ik dit jaar ook voor het inkopen en bedrukken van de truien gezorgd. Een andere dagelijkse taak van mij is het bijhouden van de social media en zorgen voor wedstrijdverslagen op de website. Hoewel mijn functie niet een eenduidige taken heeft ,zoals de andere functies binnen het bestuur, geeft de intern functie veel vrijheid om overal een beetje invloed op te hebben. Zo worden taken niet herhaaldelijk en heeft elke week weer een nieuwe uitdaging. Daarnaast is een parttime bestuur zoals die van Kronos echt absolute goed te doen in combinatie met je studie. Al met al vind ik bestuurslid zijn fantastisch, je maakt connecties over heel Nederland en doet allerlei leuke activiteiten met hun. Daarnaast leer je veel over het business aspect van het leven en als bonus krijg je een fantastische band met je bestuur genootjes binnen je vereniging.

Michelle van Dorth- Wedstrijd Commissaris Mijn naam is Michelle van Dorth en sinds 2 oktober ben ik wedstrijdsecretaris. Als wedstrijdsecretaris ga je over de promotie van wedstrijden en het begeleiden van Kronauten bij en naar wedstrijden. Ook ben je als wedstrijdsecretaris competitie coördinator, wat betekent dat je verantwoordelijk bent voor de kronos competitieteams inschrijven voor de competitie en een opstelling maken hiervoor. Bovendien ben je ook voorzitter van de TrainingsCommissie, dit is de commissie die gaat over onder andere wisseltrainingen organiseren en de kwaliteit van de trainingen. Al met al is deze functie zeer divers en heb ik het ontzettend naar mijn zin met zowel wedstrijdsecretaris zijn als bestuurder in het algemeen!

Lieke Kamperman- Secretaris Ik ben Lieke en ik ben dit jaar de secretaris van DAV Kronos. Als secretaris ben je de verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Ik schrijf alle nieuwe leden in bij Kronos en de atletiekunie en alle vertrekkende leden uit. Hierdoor sta ik in nauw contact met alle leden. Leden kennen mij en ik ken de leden. Het nauwe contact met de leden is een erg leuk deel van de functie secretaris. Daarnaast ben je als secretaris verantwoordelijk voor de notulen van de bestuursvergaderingen en de ALV’s. Het is heel leerzaam, maar ook vooral ook heel leuk om een jaar een parttime bestuur te doen. Dus als je nog twijfelt, laat het dan vooral horen dan kunnen wij je helpen een keuze te maken!

Sander Boxebeldt- Penningmeester De afgelopen maanden heb ik de mooie taak van penningmeester uit mogen voeren, en hierbij wil ik vertellen wat dat inhoudt. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van Kronos. Dit houdt in dat je facturen en declaraties uitbetaalt, incasso’s doet bij de leden en facturen maakt en stuurt naar externen. Ook moet je overzicht houden over de financiën van de vereniging en komt iedereen bij jou vragen om geld . Je bent eveneens verantwoordelijk voor de sponsorcommissie (en eventueel nog andere commissies). Tenslotte, en dat is wel één van de grootste taken, maak je het financieel (half)jaarverslag en de begroting die je op de ALV’s moet verantwoorden. Ik wilde graag bestuur doen om de andere kant van de vereniging beter te leren kennen, die van alle organisatie rondom de trainingen, wedstrijden en activiteiten. Daarbij wilde ik graag deze functie doen omdat je er echt nieuwe specifieke vaardigheden van leert (gerelateerd aan boekhouden en financiële administratie) die in het algemeen goed van pas komen. Ik had weliswaar wel de theorie erachter ooit geleerd (bij economie en m&o op de middelbare school), maar je leert het pas echt goed door het in de praktijk uit te voeren. Als je meer wil weten over wat het precies inhoudt om penningmeester te zijn, mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen ;)

Jitse van Esch- Voorzitter Ik ben nu sinds oktober de voorzitter van deze mooie vereniging. Als voorzitter is je belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de rest van je bestuur goed functioneerd en kan functioneren. Hierbij hoort onder andere het voorzitten van alle bestuursvergaderingen, en dus ook het maken van de agenda's. Wij hebben ervoor gekozen om elke week te vergaderen dus aan mij de taak om elke week te zorgen dat de vergaderingen een beetje geordend verlopen, het overzicht te houden met wat er gedaan moet worden in het jaar en ervoor te zorgen dat iedereen kan doen wat hij of zij moet doen. Daarnaast heb ik ook extern contact op mij genomen wat betekend dat de communicatie methet externen, zoals het sportcentrum, via mij loopt. Ook ben ik de schakel tussen de sector sport en het bestuur, wat zeker in deze tijd zonder sportkoepel een belangrijke taak is. Ik wilde graag bestuur doen omdat je veel kan leren in een bestuursjaar. Ik wilde onder andere leren hoe het is om te besturen in een semi zakelijke omgeving en hoe je dan moet communiceren met anderen. Daarnaast merkte ik dat oud bestuurders erg enthousiast waren over hun taak en ik snap wel waarom. Je bouwt namelijk een heel hechte band op met je medebestuurders en kan veel plezier beleven. Daarnaast leer je ook bestuurders van andere atletiekverenigingen kennen wat natuurlijk ook super leuk is! Misschien kan je je zelfs wel kampioen eitje-preitje van de SAV's noemen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een bestuursfunctie of meer willen weten, neem dan vooral contact met één van ons op! Blijf veilig en we zien jullie snel! Het 64e bestuur van DAV Kronos


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.