Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

De Onmogelijke Driekamp

| Rogier Monshouwer

In de hitte van 23 juni hebben 10 kronauten allemaal de onmogelijke driekamp voltooid. Wat begon als een gezellige duurloop werd al gauw een zware klus met overschatting, oververhitting en uitputting. Desondanks heeft iedereen het looponderdeel (1/3 of 1/2 Marathon), de 400m horden en de hink-stap-sprong binnen de tijdslimiet van tweeënhalf uur gehaald. Mede dankzij de fietsers en de fotograaf was het een zeer geslaagde en gezellige wedstrijd.

Wat begon als een wild idee op een speerwerp training werd uiteindelijk een leuke activiteit om grenzen op te zoeken, waarbij meedoen belangrijker was dan winnen. Het idee van de onmogelijke driekamp was om een aantal atletiekonderdelen te doen die veel moeilijker zouden worden na een halve marathon. Gekozen zodat alleen mensen die gek genoeg zijn hier aan zouden mee doen. Toch waren er uiteindelijk 10 kronauten met een steekje los die aan deze wedstrijd meededen. Na veel discussie over punten en hoe we zouden zorgen dat een iemand niet zou winnen werd er gekozen om het wedstrijdelement los te laten. Aan het eind kreeg iedereen een soort avondvierdaagse aandenken in de vorm van een officieel certificaat.

Na nog een laatste slokje water begonnen de Driekampers om 18.00 met het looponderdeel. De vrouwen deden een 1/3 marathon (14km), de mannen een halve marathon (21km). Aan het begin waren er drie groepjes gevormd van ongeveer hetzelfde tempo, allen met een begeleidende fietser. Aangezien het parcours tot 9 kilometer hetzelfde zou zijn, was het plan om tot dat punt in een groep te blijven en daarna op te splitsen in de drie groepen. Al na 2 kilometer kon die planning de prullenbak in toen de frisse benen van Fabian en Koen dachten dat ze wel harder konden. Twaalf kilometer later bleek dat tempo toch iets te enthousiast te zijn geweest en haalde hun groepsgenoten Ron en Rogier hen in. Voor de vrouwen bleek de hitte de grootste tegenstander, waarmee vooral de huidige secretaris veel moeite had. Gelukkig had Annabel een extra shirt en water meegenomen en hebben de vrouwen gezamenlijk de finish gehaald. Bij de kopgroep van de mannen bleek niet iedereen op de hoogte van het bergklassement, waardoor Vincent enthousiast omhoog sprintte en Thijs vA rustig het viaduct beklom. Daarna ging de laatstgenoemde in volle vaart weg samen met Nart en bereikten zij als eerste van de mannen de finish. Daarna volgende Vincent, Rogier, Koen, Fabian en Ron. Het verschil: de eerste mannen en de vrouwen hadden ruim drie kwartier om de laatste twee onderdelen te doen, terwijl de laatste drie maar 5 minuten hadden. Desalniettemin is het iedereen gelukt om de drie onderdelen te voltooien binnen tweeënhalf uur waardoor iedereen het certificaat van de allereerste Onmogelijke Driekamp kreeg.

Dit jaar was geslaagd en het was voor vele een leuke afleiding in deze wedstrijdloze tijd. Volgend jaar zal de lat (hint) toch hoger moeten worden gelegd om nog de titel van onmogelijke driekamp te blijven houden. Tot dan!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.