Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Discuswedstrijd

| Thijs Roskamp

Na de Kronolympics en O3K was het maandag tijd voor de 3e interne wedstrijd van Kronos. Anderhalve maand lang hadden een hoop Kronauten zich voorbereid bij de discustrainingen op maandag om te proberen voor de vakantie toch nog hun PR aan te scherpen bij het discuswerpen. Geïnspireerd door de eerste 70 meter worp van Daniel Stahl wilden de Kronauten ook proberen om hun plekje op de ranglijst te bemachtigen (helaas is dit niet gelukt). Negen Kronauten deden mee aan de wedstrijd en sommigen hadden zelf het ideetje om wedjes op te zetten. Helaas werd vernomen dat de wedstrijdorganisator niet snapt hoe wedden werkt en de Kronoskas wilde niet garant staan voor de uit te keren bardukaten. Gelukkig zette dit geen domper op de wedstrijd en begon iedereen enthousiast aan de wedstrijd.

Fabian en Koen kwamen er vorige week achter dat het gebruik van de benen bij het kogelstoten toch belangrijker was dan gedacht en dat een halve marathon de dag van tevoren lopen daar niet aan mee helpt. Daarom dachten ze dat het een goed idee was om nog voor de wedstrijd de looptraining te volgen, want het moet ook niet te makkelijk worden. Niettemin gooide Fabian, met veel gemekker, toch vijf keer geldig met een beste afstand van 19.96 om te eindigen op een 7e plek. Koen had iets meer moeite met geldig gooien, maar het lukte hem toch om zijn rivaal te verslaan met een worp van 21.01 en een plekje boven Fabian te eindigen. Emma had de afgelopen weken bijna elke discustraining bijgewoond en dat was te zien met een mooie worp va 19.02 veroverde zij de 8e plek. Gijs had niet zijn beste dag, zoals hij meerdere malen herhaalde, en had moeite met geldig gooien. Met een worp van 18.06 eindige hij op de 9e plek. Merel was een beetje onzeker in welke techniek ze zou gebruiken en oscilleerde tussen Zuid-Afrikaans en Anderhalve draai. Toch gooide ze mooi constant rond de 25 met een beste worp van 25.49, genoeg voor de 5e plek.

Hoewel de weddenschap was dat Roy (zoals gebruikelijk) op de 4e plek zou eindigen, was deze eer deze keer voor Marjolein. Die er daarnaast ook op gebrand was om over de 30 te gooien voor de extra bardukaten. Waar het in het begin nog niet zo soepel ging, ontketende Marjo in de finale met een twee worpen over de 30 waarvan één 31.01, genoeg dus voor de 4e plek. In de top drie was het spanning geblazen. Marnick opende sterk met een worp van exact 36 meter en Roy gooide tevens een nieuw PR met enkele centimeters, Thijs daarentegen gooide natuurlijk ongeldig. Marnick verbeterde zichzelf in de 3e ronde met 36.27. In de spirit van de finale kogelstoten in Doha probeerde Thijs het nog spannend te maken in ronde 6, maar met 35.70 was het net niet genoeg. Daardoor eindige Roy op plek 3 met 34.63, Thijs op 2 en Marnick op 1.

Een geslaagde wedstrijd aldus de organisatie en trainer, dat verdient wel een pitcher bij de volgende borrel/feest. Veel verbeteringen van iedereen, maar her en der valt nog aan te werken. Hopelijk kan iedereen in september bij het NSK Baan en in oktober bij NSK Meerkamp zichzelf nog verder verbeteren en het corona seizoen afsluiten met mooie PRs.

Dank aan Basile, Stan en Rogier voor het helpen bij het opzetten/afbouwen en het jureren.


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.