Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Kronolympics

| Jitse van Esch

Na een bewogen jaar waarin er meer interne dan externe competities waren was het afgelopen dinsdag (13-10) alweer tijd om dit seizoen af te sluiten met de alles beslissende Kronolympics. Veel kronauten hebben hier hard naartoe gewerkt en in de voorbereiding gebruik gemaakt van de trainingswedstrijden en de Koronalympics.

In de wedstrijd zagen we naast deze harde fysieke voorbereiding ook enige mentale voorbereiding terug. Thijs van Aalten liet zien duidelijk geïnspireerd te zijn door zijn grote voorbeeld Johannes Vetter, die dit jaar zijn speer al dik over de 90 meter liet landen. Na de machtige aanloop, schreeuw en landing op het tartan besloot Thijs toch maar dat het beter was de speer niet te ver te laten vliegen om zo de veiligheid van elke Kronaut te beschermen en liet de speer daarom maar neerkomen net voor de 30 meter. Een mooie afstand voor Thijs die hiermee niet ver onder zijn eigen PR zat.

Op de Drienerlose El, de koningsafstand van de Utrack, lagen de tijden zowel bij de mannen als de vrouwen dicht bij elkaar. Gijs sprong er wel bovenuit en liet een 8.14s noteren en was daarmee een halve seconde sneller dan de nummer twee! Bij de vrouwen was het spannender maar zagen we uiteindelijk dat Merel Wevers de overwinning nipt uit handen van Michelle rende. Deze strijd bij de vrouwen was ook typerend voor de algemene eindstrijd. Michelle kwam erg dichtbij en won zelfs punten ten opzichte van Merel bij het verspringen met een sprong van 4 meter en 87 centimeter. Helaas zag Michelle het gat in punten weer flink toenemen na de 200 meter over de barrières. Merel was hierbij namelijk samen met Jitse één van de twee atleten die onder de 30 seconden wisten te duiken en vergrootte zo het gat op Michelle aanzienlijk.

Bij het verspringen deden de (oud)secretarissen het erg goed. Alle drie sprongen ze niet ver van hun eigen persoonlijke record. Koen greep zelfs zijn kans om zijn PR te evenaren. Na het zien van de prestaties van de secretarissen besloot de huidige penningmeester dat hij ook de eer van de penningmeesters hoog moest houden en liet daarom bij het verspringen vormbehoud zien ten opzichte van de Koronalympics door wederom dezelfde afstand te springen. Speciale vermelding is er ook nog voor Tim die de ongelukkige afstand van 4.99meter sprong en zo net onder de magische grens van 5 meter neerkwam. Desalniettemin is dit natuurlijk een hartstikke goede afstand voor Tim en was deze sprong ook nog eens goed voor de derde plek bij het verspringen.

Na vier onderdelen was het tijd voor de 800 meter en was de strijd bij de vrouwen nog zeker niet beslist. Myrthe was hard op weg naar een podium maar moest helaas de strijd staken waardoor alleen Anouk en Lieke nog een gooi konden doen naar het Brons. Lieke greep die kans met beide handen en liet op de 800 meter zien dat al het fietswerk niet voor niks was geweest en sloot de wedstrijd af met een hele mooie 2.52 en liep zo ook nog eens de tweede tijd bij de vrouwen op de 800m.

Ook bij de mannen waren de verschillen voor de 800 meter erg klein. Zo stonden Willem, Fabian, Koen, Levien en Thijs van Aalten binnen 65 punten van elkaar, wat gelijk staat aan een verschil van 5 seconden op de streep. Thijs van Aalten trok van deze 5 uiteindelijk aan het langste eind en ging met zijn 800m zelfs Marnick nog voorbij in het eindklassement. Spannender was het tussen Fabian en Koen, tussen wie het verschil voor de 800m 40 punten was in het voordeel van Koen, maar Fabian met de betere papieren op de 800m. Koen wist echter goed bij Fabian te blijven en zo zijn plek in het algemeen klassement veilig te stellen in het algemeen klassement. Daarnaast zien we nu dat Koen in onderlinge ontmoetingen 3-0 voor staat. Gelukkig komen er weer veel interne competities aan waarop we deze strijd zeker verder kunnen volgen! Na de strijd gezien te hebben tussen Koen en Fabian dachten Thijs van Aalten en Nart dit ook te kunnen. Al bij de start werd er gekibbeld over wie de kop zou nemen en zelfs na het startschot ging dit gekibbel nog zo’n 600 meter door. Uiteindelijk kwam het neer op een sprint die volgens de roddels zelfs sneller ging dan de Drienerlose el van beide heren. Helaas was Nart degene met de mindere benen en moest hij Thijs net voor laten gaan. Een speciale vermelding is er nog voor Thijs Baalbergen die op de 800 meter wederom zijn vorm liet zien door een 2.16 te lopen op de 800, goed voor de tweede plaats en slechts 5 seconden verwijderd van zijn eigen PR.

Uiteindelijk werd de strijd in het algemene klassement bij de vrouwen gewonnen door Merel W en bij de mannen door Jitse. Beiden wisten ze vier van de vijf onderdelen te winnen en mochten daarom de enige echte Kronos wisselbekers in ontvangst nemen.

Bedankt iedereen die geholpen heeft! Ook bedankt voor iedereen die heeft meegedaan, jullie zijn allemaal echte kronolympians!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.