Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Sinterklaas Escaperoom

| Thijs van Aalten

Na een jaar vol uitstel en afstel van activiteiten kon ook de datum van deze Sinterklaasactiviteit niet missen: 16 december. De Sinterklaas Escape room bestond uit tien opdrachten die in teams opgelost moesten worden. Voor elk goed antwoord kreeg het team een getal van spelleider Bas. Met al die getallen kon de elfde en beslissende vraag worden beantwoord: waar is Kegel?

Op het eerste gezicht leken de vragen onmogelijk te beantwoorden. Wie weet nou bijvoorbeeld wat Fabian op zijn verlanglijstje voor 2015 had staan? Waarschijnlijk is hij het zelf ook al lang vergeten. Wel konden alle vragen ergens in het Kronosarchief gevonden worden. Zo stond bij de foto’s van het verenigingsweekend van 2019 een foto van de vlaggen van alle landen die meededen aan het verenigingsweekend. Hiermee kon natuurlijk makkelijk bepaald worden welk van deze landen het dichtst bij Spanje ligt.

Ook stond er een speciale Sudoku op het programma. In het team van Thijs v A, Marjolein, Roy en Marnick werd Marnick hierop gezet. Bedankt voor je inzet Marnick, maar zonde van je tijd dat we uiteindelijk de elfde vraag al hadden beantwoord voordat jij het goede antwoord op de Sudoku had gevonden.

Het team van Jitse, Jelle, Dunya en Suze zocht hun heil bij de concurrenten: Nart, Gijs, Jasper G, Basile en Vincent. Samen zijn ze via Google Maps op zoek gegaan naar Kegel in de efteling. Begrijpelijk dat jullie het sprookjesbos missen in deze tijd, maar Kegel is toch echt op vakantie in een warmer land.

Het team van Jasper G, Basile, Vincent en Gijs dacht snel gewonnen te hebben nadat ze de eerste 10 vragen snel hadden beantwoord, maar de zoektocht naar Kegel duurde helaas nog even. Misschien komt dit door de slechte band die Vincent met Kegel heeft ontwikkeld in zijn bestuursjaar?

Daardoor lukte het Anouk en Merel W om met zijn tweeën (!) als tweede te eindigen, voor Dunya, Jitse, Jelle en Suze. Inmiddels werd het prachtige “Het Duurt Te Lang” van Davina Michelle al in de spraakgroepen van de teams die nog niet klaar waren gestuurd. Dit werd helaas niet door iedereen in dank afgenomen.

Koen, Lieke, Fabian en Annabel hadden veel last van stoorders in hun spraakkanaal. Waarschijnlijk zullen ze dat dan ook als smoes gebruiken dat ze op de laatste plaats zijn geëindigd. Of omdat Lieke volgens haar teamgenoten helemaal niet te verstaan was. Dat is een slecht teken voor een oud-secretaris! Uiteindelijk wisten ook zij Kegel te vinden midden op de straat met de mooiste straatnaam van de wereld: de Kronosstraat in Paramaribo!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.