Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Op zoek naar een nieuw kandidaatsbestuur!

| Dunya van Zanten

Voorjaar dit betekent dat het einde van dit collegejaar bijna in zicht is en dat het ook tijd is voor een nieuw kandidaatsbestuur!

Als bestuur ben je vooral verantwoordelijk voor het draaiende houden van de vereniging en alles wat daar bij hoort. Bij D.A.V. Kronos is de bestuursfunctie parttime wat betekend dat je je studie er gewoon nog naast kan doen. In ons bestuur heeft in principe iedereen gewoon een "normaal" jaar aan studie gedraaid. Daarnaast is een bestuur bij D.A.V. Kronos doen super leuk! Naast dat je je bestuursgenootjes super goed leert kennen leer je ook hoe het besturen van een vereniging werkt en staat het natuurlijk goed op je CV om een vereniging bestuurd te hebben ;)

Omdat we snappen dat het misschien lastig is om te kijken of het iets voor je is heeft iedereen van ons een kort stukje getypt over wat wij doen in onze functie en hoe dit ons bevalt.

Dunya van Zanten - Voorzitter Ik ben Dunya en ik ben de voorzitter van deze gezellige vereniging! Als voorzitter ben ik voornamelijk bezig met het leiden van de vergaderingen, contact onderhouden met externen en overzicht houden. Door mijn functie heb ik ook veel contact met leden, dit maakt deze functie weer heel leuk. Ook ben je actief bezig met wat er allemaal binnen de vereniging omgaat en ben je bij veel activiteiten aanwezig. Ook dit maakt een bestuursjaar doen bij D.A.V. Kronos leuk! Heb je meer vragen over mijn functie stuur mij dan gerust een berichtje ;)

Koen Kroep - Secretaris Ik ben Koen en dit jaar ben ik de secretaris van D.A.V. Kronos. Als secretaris houd je de ledenadministratie bij, je schrijft alle nieuwe leden in bij Kronos en alle vertrekkende leden uit. Door deze taak heb je veel contact met leden en dat maakt secretaris een leuke functie binnen het bestuur. Het leuke aan een bestuursjaar is dat je naast je mede-bestuurders, ook de leden en de vereniging goed leert kennen. Als je nog vragen hebt over een bestuursjaar als secretaris bij Kronos, stuur me dan vooral een berichtje!

Ivo Stapel - Penningmeester De afgelopen maanden heb ik de mooie taak van penningmeester uit mogen voeren, en hierbij wil ik vertellen wat dat inhoudt. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van Kronos. Dit houdt in dat je facturen en declaraties uitbetaalt, incasso’s doet bij de leden en facturen maakt en stuurt naar externen. Ook moet je overzicht houden over de financiën van de vereniging en komt iedereen bij jou vragen om geld . Je bent eveneens verantwoordelijk voor de sponsorcommissie (en eventueel nog andere commissies). Tenslotte, en dat is wel één van de grootste taken, maak je het financieel (half)jaarverslag en de begroting die je op de ALV’s moet verantwoorden. Ik wilde graag bestuur doen om de andere kant van de vereniging beter te leren kennen, die van alle organisatie rondom de trainingen, wedstrijden en activiteiten. Daarbij wilde ik graag deze functie doen omdat je er echt nieuwe specifieke vaardigheden van leert (gerelateerd aan boekhouden en financiële administratie) die in het algemeen goed van pas komen. Ik had zelf erg weinig ervaring met financiën, maar met genoeg hulp van de oud penningmeesters en een mooi draaiboek heb ik veel geleerd in een korte tijd. Als je meer wil weten over wat het precies inhoudt om penningmeester te zijn, mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen ;)

Renee Sijbesma - Wedtrijdsecretaris Hoi allemaal! Ik ben Renee Sijbesma, 20 jaar en op dit moment de wedstrijdsecretaris van D.A.V. Kronos! Dit is nu mijn tweede jaar bij deze leuke vereniging en na mijn eerste jaar heb ik gelijk ervoor gekozen voor een mooi bestuursjaar met mijn leuke bestuursgenoten Dunya, Koen en Ivo. Als wedstrijdsecretaris ben je verantwoordelijk voor het verloop en de planning van wedstrijden die georganiseerd worden onder de atletiekverenigingen. Je bent actief met zowel de trainingscommissie als commissies voor de verschillende toernooien/wedstrijden die in een jaar plaatsvinden. Daarnaast wordt er verwacht dat je aanwezig bent op die dagen om ervoor te zorgen dat je het een leuke dag maakt voor je leden en dat alles goed en duidelijk verloopt. Lijkt jou het leuk om komend jaar de leiding te hebben over de wedstrijden met de vereniging, laat het dan weten! Als je vragen hebt over deze functie, kun je altijd terecht bij mij! :)


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.