Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

2e Virtuele Competitie

| Lars van der Valk

Op de regenachtige ochtend van 23 mei stonden de eerste Kronauten om 11 uur in het FBK stadion in het regenachtige Hengelo. Hier was het de JKG commissie die het voor elkaar had gekregen om van het stadion gebruik te mogen maken. Met de hulp van een paar extra kronauten waren de eerste onderdelen snel neergezet. Daarnaast had de JKG commissie ervoor gezorgd dat de geluidsinstallatie gebruikt kon worden en was er een microfoon geregeld. Hierdoor hadden we de dag lang professioneel commentaar van hooggeplaatste commentatoren zoals Jitse, Thijs A, Willem en Lars.

Als een mooie binnenkomer stond als eerste de 400m horden op het programma. De eerste serie was bezet door twee heren, Willem en Fabian. Willem had een week van te voren al voorspeld dat hij waarschijnlijk over een horde zou struikelen, jammer genoeg kwam deze voorspelling niet uit. Misschien is het tijd voor een nieuwe glazen bol. Na de hordes een stukje lager gezet te hebben waren de dames aan de beurt. Hier nam Merel W. over de hordes op tegen Annabel langs de hordes. Ze kwamen uiteindelijk binnen een seconde van elkaar over de lijn.

Terwijl de hordes van de baan werden gehaald begonnen Jitse en Lars aan het voorprogramma van het polsstokhoogspringen met een koordje.Niet kort later lieten Nart, Fabian, Gijs en Twan zien hoe het nou echt hoorde en sprongen allemaal over een echte lat. Hier vloog Twan over de hoogte van 2,80m.

Terwijl er heren door de lucht vlogen liep Renee alweer in haar uppie de 3000m. Ze zou worden gehaast door Casper, maar meldde zich de ochtend van te voren af. Na het plan van Merel W. om een estafette ervan te maken om Renee te hazen, liet Karin weten dat ze wel mee wilde fietsen. Dat was zeer misschien ook wel een beter idee en met een mooie tijd van 10:25,4 in het lelijke weer viel er niet veel te klagen.

Eindelijk was het dan tijd voor het best bezette looponderdeel van de dag, de 100m. De dames mochten natuurlijk eerst, zoals we tijdens de gala pubquiz hebben geleerd. Annabel liep bij de dames de snelste tijd met een 14,1 met Maartje er maar 0,1 seconde achter. Bij de heren was het Roy die er met de winst vandoor ging met 12,0 seconden en een gat van een volledige seconde naar de nummer twee.

Meteen door naar het best bezette onderdeel van de dag, het kogelstoten. Hier vond een klein wondertje plaats, wat toch geen wonder bleek te zijn. Isabelle stootte in een keer 9 meter ver. Na een sterk staaltje zelfkennis besloot ze het te checken bij Thijs R en bleek het dat de kogel een kilootje mistte. Bij de heren werd deze fout niet gemaakt al leek het er wel soms op bij Thijs R en Roy die hun competitie er met een gat van ruim twee meter eruit stootten.

Terwijl de kogels nog richting de dampkring vlogen klonk het startschot voor de 800m bij de heren. Jitse pakte meteen het juiste tempo als haas en klokte de heren door de 400 op het afgesproken tempo van 32 per 100. Met Lars op kop en Thijs A er vlak achter klonk de bel. De strijd was tot op het laatste stuk zeer spannend, Lars kon de leiding heel de race behouden en kwam als eerste met 2:11,1 over de lijn. Daar vlak achter kwamen Thijs A en Nart allebei met 2:11,5 over de lijn, na een goede analyse van de fotofinish werd er besloten dat Thijs A toch de tweede plek had verdedigd.

Met een geweldige warming up voor Jitse in de vorm van het hazen kon hij van start met de 1500m. Hier werd hij gehaast door Lars op de fiets. Ook Twan fietste mee voor mental support. Na een perfecte opening voelde het tempo pittig. Wel naar verwachting, zo stond op Jitses hand 55, 2:08, 3:21, dood. Dood kwam alleen al iets eerder. Uiteindelijk toch nog een mooie tijd van 4:53,0 in dit barre weer.

En terwijl Jitse zijn 3 rondjes en de juiste balken op de juiste plekken lagen vlogen er weer atleten door de lucht. Deze keer om zo ver mogelijk te komen. Hier sprong Roy ruim drie keer verder dan zijn eigen lichaamslengte met een afstand van 6,15m. Bij de dames mistte Michelle op 1 centimeter na de 5 meter, maar noteerde wel de verste afstand.

Met het verspringen net afgelopen stonden er 5 Kronauten aan de start voor de 200m. Serie nummer 1 bestond uit Maartje en Dunya, wat nog best heel erg spannend was. Maartje pakte nipt de overwinning met een 30,4 een halve seconde voor Dunya. In de tweede serie stonden Gabriel, Daan en Ron in de startblokken. Ron liep weg met de winst met een tijd van 26,4 en een gat van precies 1 seconden naar de andere twee lopers. Hierbij pakte Daan op de fotofinish de tweede plek.

Een uur en 50 minuten na de 800 stonden alle 800m lopers en Fabian aan de start van de 3000m steeple. De meesten vonden het toch best eng, die balken stonden redelijk hoog en de waterbak was toch nog wel ver. Al maakte het water niet heel veel uit, het weer zorgde ervoor dat ze toch wel nat waren. In de eerste ronde leek het erop dat Nart en Twan zeer gelijk op gingen. Maar na de eerste waterpassage zat er opeens een gat van 10 a 20 meter tussen de twee lopers. Twan had de moeilijkheidsgraad van de waterpassage een beetje onderschat. In zijn tweede aanloop kwam hij er wel overheen. Uiteindelijk won Nart de wedstrijd dus echt op techniek in een mooie tijd van 11:27,7.

Het hoogspringen, ook wel bekend als in een natte spons springen, was een flinke uitdaging in de regen. Dit was jammer genoeg ook terug te zien in de uitslagen. Niemand kon tippen aan zijn eigen pr’s. Maar naar omstandigheden zaten ze er allemaal niet ver van af. Michelle zat er 5cm onder, Gijs en Tim zaten respectievelijk beiden 10 cm onder hun pr. Al met al niet de grootste ramp ooit.

De tweede 400m van de dag werd gelopen, maar nu zonder hordes. Willem en Roy maakten er een spannende wedstrijd van. In de eerste 200m leek het erop alsof Willem niet kon tippen aan Roy’s snelheid en moest een klein gaatje laten vallen. Maar op het laatste stuk kon Willem beter snelheid vasthouden en liep hij het weer zo goed als dicht. Op het nippertje pakte Roy de winst met een tijd van 59,7 met Willem er een kleine 0,4 seconden achter.

Terwijl de twee heren een rondje renden, vlogen er ook speren door de lucht. In atletiek.nu staan alleen de beste worpen omdat er met bordjes gewerkt werd. Het slechte weer was niet voor alle atleten een negatieve factor. Zo wierp Julia een mooie 5 centimeter aan haar pr erbij.

Toen was het eindelijk tijd voor de afsluitende estafette. Hier hadden we een mannen en vrouwen team op staan. Kronos vrouwen bestond uit: Maartje, Dunya, Julia en Michelle. Kronos Mannen bestond uit: Tim, Daan, Willem en Gabriel. Dan was er nog een gemengd team genaamd Isabelle and the beasts, deze bestond uit: Isabelle, Thijs, Nart en Lars. Natuurlijk had elk team super goed geoefend op hun wissels en ging niks op de bonnefooi. De winst ging uiteindelijk naar het team Isabelle and the beasts dankzij een paar mindere wissels in het team Kronos Mannen. Maar de grootste bijdrage was slotloper Thijs die een 6e versnelling vond halverwege zijn 100m. Hij net iets minder dan een halve seconde eerder over de lijn dan Gabriel. Dit moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden.

Al met al een hele geslaagde dag. Natuurlijk een heel groot ‘dankjewel’ voor de ouders van Merel W die weer wilden helpen. Alle andere vrijwilligers natuurlijk ook bedankt. Daarnaast natuurlijk alle atleten die er weer een geweldig gezellige dag van hebben gemaakt en voor een bijna echt competitiegevoel zorgden. Last but not least: ook de JKG commissie die heel de dag mogelijk heeft gemaakt!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.