Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Op naar de promotiewedstrijd!

| Michelle van Dorth

Na de baaninstuif van afgelopen donderdag, stonden er zo ook zondag 4 juli weer veel leden van D.A.V. Kronos voor een mooie competitiedag in Emmen. Het was de derde competitiewedstrijd van het jaar, maar de eerste officiële fysieke wedstrijd die weer door kon gaan vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen. Bij EAC De Sperwers, in Emmen, is waar de Kronauten zich in de ochtend meldden om te stralen, PR’s te pakken en met als uiteindelijke doel natuurlijk: de promotiewedstrijden behalen!

Ondanks het strakke tijdschema dat er weer stond dat niet aan zelf aan te passen was zoals bij de voorgaande, virtuele competitiewedstrijden, werd hierin wel wat verschoven door het stormweer dat bleek uit de weersvoorspellingen. Dit zorgde bij sommige atleten voor wat ingekorte tijd voor warming-up en dat gaf enkele leden wel wat minder ontspanning. Ondanks deze korte wijzigingen zijn er toch goede resultaten behaald.

Zo stonden als eerste Marjolein en Maartje aan de start met voor zich de 100m horden met een tijd van 16.09 voor Marjolein en 18.31 voor Maartje. Ondertussen hebben Merel en Isabelle zich laten zien bij het kogelslingeren met een afstand van 18.22 en 19.54 respectievelijk. Ook de eerste mannen kwamen in actie, waaronder Roy, met een 1e plek bij het verspringen. Ook Daan en Tim hebben hier het team vertegenwoordigd. Gijs liep 17.71 op de 110mH en Fabian 21.22. Vervolgens stonden er 4 mannen klaar om de kogel te stoten, dit waren Thijs, Roy, Fabian en Stan. Na de 100m horden, heeft Marjolein over een mooie hoogte van 1.60m gesprongen. De looponderdelen volgden hierna, waaronder de 800m met Nart, die hier een PR liep van 2.01,76, Thijs met 2.06,04, Thijs 2.15,10 en Daan met 2.26,11. Voor andere atleten is de 800m toch echt wat te lang en past de 100m beter bij ze, dit geldt zo ook voor Gijs, Lars, Tim en Gabriël, die alle 4 vliegend over de finishlijn kwamen. Jitse en Koen hebben zich nog laten zien bij het hoogspringen. Na de prestatie op het NK, was Merel weer te zien op de 400m en ondanks een onverwachte verkorting van de warming-up pakte ze hier ruimschoots de eerste plek. Ook Maartje heeft op dit onderdeel goed gepresteerd. Na de 400m vrouwen, hebben Thijs, Koen, Fabian en Nart een poging gewaagd bij het kogelslingeren, waarbij Thijs een 3e plek wist te bemachtigen met een afstand van 37.17 meter. Voor de mannen stonden de startblokken voor de 400m klaar en Lars, Casper, Thijs en Willem werden hierbij goed aangemoedigd door alle aanwezige Kronauten. Marjolein en Merel hebben een mooie afstand gestoot met de kogels en ook bij het verspringen dat later volgde was Kronos aanwezig. Michelle haalde hierbij een mooie 1e plek van 5.01 meter. Een klein beetje buiten haar comfortzone, maar Annabelle stond aan de start van de 1500 meter en heeft daarbij alles uit de kast gehaald voor de punten voor Kronos. De langste afstand stond deze dag voor de mannen, een mooie 5000m, 12.5 rondjes op de baan met aan de start Chiel, Twan en Vincent. Het einde van de dag kwam al in zicht, maar er moest nog 200m gestreden worden bij zowel de mannen als de vrouwen. Merel pakte hier een 1e plek en ook Dunya kwam hard over de finishlijn. Een belofte voor een traktatie bij een tijd onder de 28.00 had ze gedaan, dit is er helaas niet van gekomen, maar alle motivatie om lekker door te trainen. Bij de mannen kwamen hierbij Gijs, Roy, Daan en Gabriël in actie, waarbij Gijs met een tijd van 24.08 de snelste tijd van de Kronauten pakte. Om de dag voor de storm en regen af te ronden, was de start van de estafette wat vervroegd. Het vrouwenteam pakte de 1e plek van de serie met Annabel, Lieke, Michelle en Merel. Het mannenteam pakte een mooie 3e plek met 0.45 seconden achter nummer 2.

Uiteindelijk was het eindresultaat voor de teams: 1e plaats voor het vrouwenteam met 6354 punten & hiermee een 3e plek landelijk in de derde divisie. 2e plaats voor het mannenteam 1 met 6988 punten & hiermee een 3e plek landelijk in de derde divisie. 11e plaats voor het mannenteam 2 met 4785 punten & hiermee een 38e plek landelijk in de derde divisie.

Op 5 september zullen wij met beide teams promotie proberen te behalen bij ACW ’66 in Waalwijk om ons hopelijk volgend jaar te kunnen vertegenwoordigen in de tweede divisie.

Naast de goede resultaten hebben we ook genoten van deze leuke dag en de dag goed afgesloten volgens traditie! Kortom, het was een mooie en toch nog zonnige en warme dag met een goed resultaat. Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.