Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Promotiewedstrijd Gouda

| Michelle van Dorth

Zondagochtend 5 september om 6:45 ging de wekker, een tikkeltje vroeg voor de laatste dag van de vakantie als je het aan mij vraagt. Maar het was om een goede reden: we reisden vandaag af naar Gouda om met 12 mannen en 10 vrouwen te strijden voor promotie naar de tweede divisie!

Een aangenaam zonnetje heette ons welkom op de baan van AV Gouda. Iedereen was vroeg afgereisd naar het westen van Nederland om met z’n allen ook de eerste onderdelen te aanschouwen. De dag begon met de 800 meter en het kogelslingeren voor vrouwen, waar Annabel en Merel mooie tijden neerzetten (2:41,59 en 2:52,41 resp.). Isabelle slingerde de kogel naar een nieuw PR van 19.98m! Michelle en Gijs begonnen de dag allebei met een springonderdeel, waar zij allebei een nieuw PR noteerden. Michelle sprong 5.30m met verspringen en Gijs sprong met hoogspringen succesvol over 1.80m.

Twan besloot in dit warme weer de verkoeling van de steeple waterbak op te zoeken en zette te klok stil op 10:43,82, waarmee ook Twan een PR noteerde. Bij het kogelstoten stootte Roy de kogel naar een PR van 12.14m.

Vervolgens was het de beurt aan de sprintkanonnen om zich van hun beste kant te laten zien. Annabel, die nog maar net gefinished was van die loodzware 800 meter, noteerde een sterke tijd van 13,67s. Ook Myrthe liep deze afstand, zij deed dit in 14,46s. Bij de mannen waren het Gijs en Willem die deelnamen aan dit onderdeel, zij lieten 11,67s en 13,26s noteren. Ondertussen was het de beurt aan Merel L om de kogel zo ver mogelijk weg te slingeren, zij liet deze landen na 19.40m, wat een klein PR betekende.

Rond lunchtijd was het de beurt aan Marjolein om haar dag te beginnen. Voor haar stond het polsstokhoogspringen op het programma, dat ook nog eens samenviel met de 400mH. Wellicht niet de ideale combinatie in een korte tijd, maar met een hoogte van 2,70m op polsstok en een tijd van 1:07,85 op de horden kun je stellen dat Marjolein dit zeer goed heeft uitgevoerd.

Merel W nam vandaag de 400 meter op zich, zonder hordes in de baan. Zij pakte hier de winst in een tijd van 59,95s. Bij de hoogspringmat was het de beurt aan Koen om zo hoog mogelijk te springen, hij noteerde een mooie hoogte van 1,65m. Even verderop was het Marnick die met het kogelstoten bezig was, hij liet de kogel landen na 9.03m. Ook voor Myrthe en Roy stond het tweede onderdeel alweer te wachten. Voor Myrthe was dit het speerwerpen, zij noteerde een mooie afstand van 29.94m. Voor Roy lag de verspringbak te wachten, waar hij een afstand van 6.57m behaalde.

Het was vervolgens de beurt aan Casper en Lars om zo hard mogelijk 1 ronde op de baan af te leggen. Ook Willem deed dit, maar die kwam wat hordes tegen onderweg. Casper stopte de klok na 1 rondje op 54,96s, Lars deed dit na 56,02s. Willem vloog over de hordes heen naar een mooie tijd van 1:08,06.

Vier vrouwen waren vervolgens tegelijk bezig met de volgende onderdelen. Anouck wierp de speer naar een nieuw PR van 34,.63m, Merel liep de 200m in een tijd van 27,07s, Michelle sprong een nieuw PR op het hoogspringen met een hoogte van 1.60m en Isabelle stootte de kogel naar een afstand van 7,73m.

Het volgende onderdeel op de rondbaan was de 200 meter voor de mannen, waarbij Gijs en Lars in dezelfde serie uitkwamen. Gijs snelde naar een mooi PR met 23,61s en Lars finishte in 27,20s.

Bij het discuswerpen van de mannen namen twee heren deel: Koen en Marnick. Zij wierpen 19.85m en 35.07m respectievelijk.

In de hete middagzon stonden nog twee loopnummers op het programma. Bij de 3000m van de vrouwen liep Isis sterk naar een mooie tijd van 11:50,90. Chiel en Vincent waagden zich aan de 1500m, waarbij Chiel met een sterke laatste 100 meter er nipt met de Kronos overwinning vandoor ging. Vincent eindigde slechts een paar seconden achter hem in een dik PR van 4:26,74.

In de tweede groep van het mannen verspringen en vrouwen kogelstoten zetten Daan en Marjolein mooie prestaties neer met 4.93m voor Daan op ver en 11.90m voor Marjolein met het kogelstoten.

Na een zeer succesvolle dag met veel PR’s stond alleen de allesbeslissende 4x100 meter estafette nog op het programma. Met 4 succesvolle wissels zetten de meiden de klok stil op 51,35s, wat een mooie tweede plek op dit onderdeel betekende. De mannen finishten in een degelijke tijd van 47,17s.

Alle punten bij elkaar opgeteld leverde de dag een vierde plek op voor de vrouwen, wat betekent dat zij, als zij dit willen, volgend jaar in de tweede divisie uit mogen komen! De mannen hebben dit helaas met een zevende plek niet weten te behalen.

Al met al was het een ontzettend geslaagde dag met prestaties even prachtig als het weer! Na de wedstrijd is er natuurlijk gezellig gedineerd bij de lokale Mc Donald’s en was het tijd om voldaan terug te reizen naar het oosten voor een goed laatste nachtje slapen voordat het collegejaar weer begint.


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.