Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Kronolathics

| Marjolein Bolten

Al snel werd het lege grasveld op de UTrack omgebouwd tot een veld vol meerkamp onderdelen. Het was op woensdag 15 september namelijk tijd voor de aller eerste introductie activiteit van het jaar, de Kronolathics! Vijf ijzersterkte teams stonden klaar om de strijd aan te gaan. Alle teams werden verdeeld over de 5 verschillende onderdelen. Het doel was om met je team zo veel mogelijk punten te verzamelen bij de onderdelen.

De teamverdeling was als volgt: Team 1: Katr─źna, Matthias, Marnick en Fabienne Team 2: Laura, Lieke, Gerber, Marjolein en Tim vd Kooi Team 3: Samantha, Gijs, Basile Team 4: Michelle, Merel Wever en Anouk Team 5: Paulina, Lars, Fabian en Gabriel

Met een luid klinkende bel gingen de Kronolathics van start. Bij het horen van de bel begonnen de eerste groepen te trekken voor hun leven bij het enige echte touwtrek duel. Hier werd direct al een overmatige winst gepakt van 3-0. Ook was de bel het startsein voor de estafette aan de overkant van het veld. Dit was niet zomaar een estafette, maar een zekere spons estafette. Aan het begin van het estafetteparcour stond een vol gevulde emmer water. Waartegen aan de overkant een lege emmer stond. Het team dat door middel van sponzen de emmer aan de overkant zo ver mogelijk weet te vullen heeft de estafette gewonnen. Maar het werd de teams niet makkelijk gemaakt. Tussen de twee emmers lagen trappetjes, fietsbanden en hordes. Wanneer de tijd voorbij was werden de twee emmers vergeleken, en de volste emmer kon er met de punten van door gaan. Het derde onderdeel was het welbekende ultimate frisbee. Natuurlijk werd hiervoor de prachtige Kronos frisbee weer uit de kast gehaald. Na dit zware onderdeel was het tijd voor het speerdarten. Dit was een onderdeel waarbij je, ten opzichte van de vorige drie onderdelen, niet tegen een ander team strijdt. Hierbij was het de opdracht zoveel mogelijk punten te scoren door de speer in hoepels te werpen. Een hoepel dichtbij leverde minder punten op dan de hoepel ver weg in het veld. De bullseye was de rechtopstaande speer op een afstand van 20 meter. Wanneer deze werd geraakt met de speer kreeg het team een volle 80 punten. Drie mensen had genoeg kracht en richtingsgevoel om de speer tegen deze bullseye te werpen. Kracht en richtinggevoel had je ook nodig bij het laatste onderdeel, het medicine bowlen. Medicine ballen van 7 a 8 kilo werden gerold naar de klokbier kegels. Het aantal klokjes die waren omgegooid gaf het aantal punten aan. Het winnende team bij dit onderdeel was wel heel fanatiek. Zij kregen het voor mekaar twee hele flessen kapot te gooien.

Nadat alle teams elk onderdeel af zijn gegaan zette het touwtrekken zich nog even voort, en nu met iedereen. De Kronos leden stonden aan de ene kant, en de (nog) niet leden stonden aan de andere kant. Het was een groot gevecht maar uiteindelijk bleek er toch een bitter einde aan te zitten. De niet Kronos leden liepen ervan door met de volle overwinning in handen.

Om de teleurstellende blikken van de Kronos leden weer op blij te krijgen was het tijd voor de winnaar bekendmaking. Zonder enige punten te tellen, want het kandidaatsbestuur had alle punten niet precies bijgehouden, was het toch overduidelijk wie er had gewonnen. Het winnende team stond bij bijna alle onderdelen op de eerste plek. Dit was het team van Paulina, Lars, Fabian en Gabriel, oftewel team 5.

De avond werd afgesloten met een welverdiend drankje in de sportkantine. Tijdens de naborrel werden de prijzen aan het winnende team overhandigd. Naast de eeuwige roem betrof deze prijs vier prachtig mooie Kronos drinkflessen! En nu op naar de volgende introductie activiteit, de meat & greet barbecue! Ik hoop jullie daar te zien <3


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.