Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Geslaagd NSK Teams in Eindhoven

| Roy van Zijl

Zaterdag 18 september vertrokken 34 Kronauten naar de gekste stad van het land voor het NSK Teams. Enschede vaardigde twee mannen- en één vrouwenteam af in de strijd om de beste studentenatletiekstad. De teams bestonden uit een mooie mix van ervaren Kronauten, spiksplinternieuwe leden en een paar importatleten van omringende verenigingen. Het was het eerste NSK in lange tijd met weer een feest na afloop, dus het enthousiasme was bij iedereen al vroeg aanwezig. Ook de muziekkeuze van de organisatie droeg hier aan bij, er gaat immers niet boven Snollebollekes om 10 uur in de ochtend. Dit was de inleiding voor een succesvolle dag, met een tweede plaats voor het vrouwenteam, een 4e plaats voor het 1e mannenteam (met een gelijk puntenaantal met nummer 3) en een 9e plaats voor het 2e mannenteam.

Direct clubrecord op het eerste onderdeel, ook Renee pakt 25 jaar oud CR

Voor zowel de mannen als vrouwen stond eerst de 4x100 m estafette op het programma. Het vrouwenteam bestaande uit Evelien (in haar eerste wedstrijd voor Kronos), Merel W, Marjolein en Michelle verbrak het clubrecord met bijna een seconde en dook nét niet onder de magische 50 seconden met een tijd van 50.03 s, goed voor een 3e plaats. Alleen het 1e mannenteam (bestaande uit Tim vdK, Roy, Gijs en Gabriel) liep de estafette en pakte hier een zeer goede 2e plaats.

Vlak daarna kwamen Gijs, Fabian en Koen erachter dat een 400 m horden wel erg zwaar was. Het gerucht gaat dat Gijs in Eindhoven is achtergebleven om bij te komen, wij hopen hem ooit weer terug te zien! Ervaringsdeskundigen Nart, Gerber en Merel W waren voorbereid op de vermoeiing, wat zelfs resulteerde in een PR voor Gerber. Op de individuele 100 m waren het de heren van TION die de dienst uitmaakten, Tim vdK en Andor liepen degelijke tijden en Yorick wist Gabriel net aan te verslaan in een direct gevecht. Bij de vrouwen hadden zowel Evelien, Maartje als Dunya helaas niet de perfecte race.

Hiermee was het tijd voor de langere loopnummers, beginnende met de 800 meter. Merel L trapte deze goed af door haar PR met 7 seconden te verbeteren. De beloofde spannende strijd tussen Gerber en Fabienne bleef uit, ook al doen de uitslagen anders geloven. Bij het eerste mannenteam wist Chiel - die al het vertrouwen had gekregen - net niet onder de 2 minuten te duiken, maar met 2:00,11 wist hij goede punten te pakken en zit die grens er zeker in! In team 2 was er een spannende tijd tussen de net teruggekeerde Basile en competitieduo Koen en Fabian. Uiteindelijk was het Basile die aan het langste eind trok.

Op de 3000 m snelde Renee op haar ex-thuisbaan naar een dik clubrecord met 10:08,32, goed voor een 3e plaats, de dames voor haar waren net even te hoog gegrepen. Iets verderop liep Isis een goede halve minuut van haar tijd van de promotiewedstrijd af, ook Anne liep een degelijke race in het inmiddels flink warm geworden zuiden. Bij de mannen wist Pepijn, na lang wachten, met een geweldig eindschot nog een extra puntje te pakken in een dik PR. Ook Twan haalde een persoonlijk record en dook voor het eerst onder de 17 minuten. Vincent wist helaas de finish niet te halen.

Gijs verbaasde vriend en vijand op de 200 meter door ineens zijn tactiek om te gooien. In plaats van een raketstart besloot hij eens zijn vermogen te bewaren tot de laatste 50 meter. Het leverde hem helaas geen verbetering op van zijn toptijd gelopen in Gouda. Tim vdK pakte de punten en liep zijn beste tijd van de afgelopen twee jaar. Voor Andor liep de race helaas niet zoals gehoopt. Stan bewees maar weer eens dat hij op de weg terug is door zijn tijd van het NSK Baan flink te verbeteren en zo de punten te pakken voor team 2. Bij de vrouwen was Lynn favoriet voor de eindzege maar moest helaas genoegen nemen met een tweede plaats. Samantha kwam er achter dat ze nog wat ervaring mist in starten uit de blokken, maar ze liep alsnog een goede tijd.

De Zweedse estafette leidde bij de vrouwen tot een nieuw clubrecord, ware het niet dat Fabienne geen wedstrijdlid is. Helaas voor Maartje, Merel W en Samantha moeten zij het doen met een 4e plaats. De opstelling van het 1e mannenteam werd last minute nog omgegooid door pijntjes bij Lars vdV, desondanks liep het team (verder bestaande uit Nart, Casper en Gabriel) naar een degelijke tijd en 6e plaats. Team 2, bestaande uit Stan, Fabian, Basile en Yorick kwam nog dicht bij het eerste team, mede door een eindsprint van Yorick die de geschiedenisboeken in mag. Dat geldt ook voor zijn mooie koprol na de finish.

Meerkampers beleven goede generale voor NSK Meerkamp

23 en 24 oktober staat op dezelfde Eef Kamerbeek atletiekbaan het NSK Meerkamp gepland, ditmaal in de vorm van een volledige zeven- of tienkamp. Een goed moment voor de Kronos meerkampers om vast te wennen aan de omstandigheden. Roy en Marjolein keerden terug op succesvolle grond, gezien het feit dat zij respectievelijk 3 en 5 medailles haalden op het NSK Baan in 2018. Een van die medailles was een bronzen op het kogelstoten voor Roy. Hij wist zijn mooie prestatie van Gouda niet te evenaren, maar alsnog de tweede plaats te pakken. Marnick pakte een mooi PR met 9.49, met genoeg mogelijkheden om die 10 m binnenkort te passeren. I'vo wist helaas zijn doel van 8 meter niet te halen, maar ook hier zitten goede kansen. Bij de dames had Lynn aan 1 poging genoeg om de winst binnen te halen voor team Enschede.

Op de verspringaanloop waren Michelle en Marjolein verwikkeld in een interne strijd, die met 1 cm verschil door Michelle werd gewonnen. Helaas was dit slechts goed voor een 4e plaats, waar 3 cm verder genoeg was geweest voor een 2e plaats. Roy wist bij de mannen zijn favorietenrol waar te maken door de winst te pakken met 6.71 m. Koen benaderde zijn PR tot op een paar centimeter voor de punten voor het tweede team. Marnick besloot om het verspringen te combineren met het speerwerpen, wat toch een lastige combinatie bleek. Al met al een goed resultaat van 4.90 m voor hem.

Bij dat speerwerpen wist Marnick een PR te werpen met 39.90 m. Ook die grens van 40 m zit er snel in! Andor pakte de punten voor team 1 met een worp van 42.05 m. Als een echte prof maakte Stan al zijn pogingen, op de eerste na, ongeldig omdat deze niet ver genoeg waren. I'vo pakte in zijn laatste poging net die grens van de 25 m met 25.11 m. Lynn was de enige vrouwelijke deelnemer en pakte een 3e plaats met 34.10 m, een voor haar tegenvallende afstand.

De enige resterende technische nummers gingen de hoogte in, zonder (voor de vrouwen) of met stok (voor de mannen). Michelle zette haar goede vorm van Gouda door door nogmaals 1.60 te springen. Helaas werd zij hiermee 4e vanwege eerdere foutpogingen. Marjolein kwam met een voetblessure tot 1.55 alvorens de wedstrijd te verlaten. Bij de mannen leerde Lars vdV op hardhandige wijze dat van grote hoogte vallen op een lat niet ideaal is en tot pijnlijke knieën kan leiden. Uiteindelijk sprong hij 2.50 m. Twan haalde helaas geen nieuw PR maar wist wel weer precies de 3 meter grens te slechten.

Kronauten pieken ook in het avondprogramma

Na de volle en warme wedstrijddag was het tijd voor een verfrissende ludieke estafette waarin een pion met water over een parcours gebracht moest worden. Dunya kwam zelfs zonder kleerscheuren over een horde heen! Dit was ook het moment waarop de eerste pitchers Grolsch tevoorschijn kwamen, welke de Kronauten zich goed lieten smaken. Een pittige curry later startte een fanatiek spelletje Kubb/Frisbee/American Football met slechts een handjevol lichte verwondingen tot gevolg.

Na een heel lange tijd was het dan eindelijk weer zo ver; een NSK feestje. De meest kleurrijke Glow in the Dark outfits kwamen voorbij in het feestgedruis. Traditioneel werden er hier en daar (flink) wat integratiepunten gescoord en er schijnen ook wat goede tijden te zijn gelopen op de Griekse 400m. Al met al een zeer geslaagde dag en nacht! Tot over een maandje Eindhoven!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.