Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Campusloop 2021

| Annabel Boonman

Op woensdag 29 september was het eindelijk zover: de 10e editie van de Kronos Campusloop. Nadat het evenement vorig jaar al twee keer was afgeblazen, was de commissie erop gebrand om het een succesvol evenement te maken.

Om 9 uur ’s ochtends was de commissie al opgetrommeld om het hele terrein en parcours gereed te maken voor de start van 19:00. Wat ondanks de buitengewoon erbarmelijke weersomstandigheden met verve gelukt is. De hulp van alle vrijwilligers was hierin onmisbaar en we zijn erg dankbaar dat zij zich bereid vonden om te helpen met de opbouw.

Nadat de magen van alle commissieleden, vrijwilligers en officials gevuld waren met een meer dan degelijke sportkantine maaltijd, was het tijd om de deelnemers te ontvangen. De startnummers konden in het sportcentrum afgehaald worden en binnen een mum van tijd was het alweer 19:00. Tijd om te starten!

Om 19:03 klonk het startsein van de microfonist en de krappe 200 deelnemers konden van start. Na nog geen 10 minuten in de wedstrijd was de eerste loper alweer terug. Stijn Jansen finishte namelijk in 9:42 minuten, wat genoeg bleek te zijn om de overwinning op de twee Engelse mijl op te eisen. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Elisabetta Ribera, die in precies 11 minuten naar de finish snelde.

Er was naast de 2 mijl ook nog een tweede onderdeel, namelijk de 4 mijl. Voor dit onderdeel werden er twee omlopen gemaakt op het prachtige parcours over de campus. Ook hier werden razendsnelle tijden neergezet door de 118 deelnemers. Het was Kevin Voss echter die de 6,4 kilometer het snelst aflegde in een niet mis te verstane tijd van 20:58 minuten. Op hetzelfde onderdeel voor de vrouwen, was het thuisatlete Renee Sijbesma die de winst pakte in een sterke tijd van 22:54 minuten.

Nadat alle deelnemers over de finish gekomen waren, was het tijd om alle winnaars te huldigen op het podium. Waar er tegelijkertijd de uitslag werd opgemaakt voor het teamklassement van dit jaar. Elk team heeft van tevoren een verwachte totaaltijd opgegeven waarin alle vier deelnemers de finish zouden passeren. De overwinning was voor team MarsupilaMu dat slechts 0,11% van de tijd naast de opgegeven tijd zat.

Tot slot haalde de commissie een konijn uit de hoge hoed. Want er bleek nog een geheim klassement te bestaan waar ook prijzen mee te verdienen vielen. Dit klassement kon geworden worden door het team dat zichzelf het meest onderschat had en het snelst onder hun opgegeven tijd konden lopen. Uiteindelijk legde team LiveLoveRun beslag op de overwinning, doordat ze maar liefst 16,14% sneller waren!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde 10e editie van de Kronos Campusloop en hopen jullie allemaal weer terug te zien in maart 2022 voor de 11e editie!

Door: Willem Bosch


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.