Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Sportief NSK Meerkamp in Eindhoven

| Michelle van Dorth

Afgelopen zaterdag 23 oktober gingen de Kronauten wederom naar de aller gekste stad in Noord-Brabant: Eindhoven. Dit maal bracht het NSK meerkamp de Enschedese atleten naar de lichtstad. Dit weekend zouden zij de zeven- of tienkamp moeten doen. Voor de atleten die geen zin hadden non-stop bezig te zijn met sporten was er gelukkig ook de mogelijkheid om losse onderdelen te doen. In totaal waren er bijna 30 Kronauten op en om de baan te vinden bij zustervereniging Asterix wat toch wel de grootste opkomst van alle SAV’s was! Tussen de twee dagen door was er ’s avonds een onvergetelijk feest in Stratumseind, hier kon iedereen na een dag vol sport en spel weer even losgaan op de dansvloer zoals vanouds. Na twee spannende dagen eindigden er ook nog Kronauten op het podium om hun verdiende medaille op te halen. Bij de vrouwen op zowel plaats 1 als 2 en 3 eindigden respectievelijk Marjolein, Merel Wevers en Michelle. Dit maakt onze vereniging natuurlijk apetrots, goed bezig meiden!

Maar wat is er verder gebeurd dit weekend?

Zaterdagochtend pakten de eerste Kronauten om 8:00 al de trein naar Eindhoven. Om 9:00 volgde de rest met de auto. Na een rustige treinrit, waar menigeen nog even heeft bijgeslapen, ontmoeten beide groepen elkaar weer op de baan in Eindhoven om 11:00. Nu kon het atletiekprogramma eindelijk beginnen. Om 12 uur loste het startschot voor het eerste onderdeel van de tienkamp: de 100m sprint. Hier ging Roy vandoor met de winst met een mooie tijd van 11,75 seconden. Kort hierop was de losse 100m sprint waar onze eigen Daniel als eerste over de finish kwam met een tijd van 12,47sec. Bij de vrouwen 100m sprint hebben Maartje en Dunya ook gepresteerd.

Vervolgens ging de strijd gelijk verder, want de wedstrijdcommissie had geen vrije tijd in het rooster gezet voor de atleten. De heren gingen verspringen terwijl de dames begonnen met de 100meter horden, hier kwam Marjolein met een ruime voorsprong als eerste over de finish met een tijd van maar liefs 15,64 seconden, ook Annabel heeft flink gepresteerd op dit onderdeel en heeft zelfs een nieuw persoonlijk record neergezet. Hierna mochten de dames gelijk door naar de hoogspringmat waar ze tussen het springen door lekker van de zon konden genieten. Terwijl iedereen afgeleid was door de springende dames heeft Daan om klokslag 2 uur de onbewaakte vlag van Tartlétos veiliggesteld in zijn tas, die kon immers niet zo in de buitenlucht blijven hangen, veels te gevaarlijk met al die Dodekanen in de omgeving.

Nu gingen de heren kogelstoten en dit trok veel toeschouwers. Iedereen zat heerlijk in de zon te genieten van het spel, en Maartje en Ella waren al weer druk bezig een brasbrief te schrijven voor Tartlétos. Helaas waren de meiden zo gefocust op het schrijven dat ze voor een kort moment Kegel uit het oog hadden verloren. Hier maakten de Dodekanen gebruik van en nu zit onze arme Kegel alweer in Delft, naar verluid vergaat het hem nog wel goed gelukkig. Er was nu even rust voor alle atleten voordat ze door mochten naar hun volgende onderdeel, in deze intermezzo probeerde menig vereniging nog snel wat te brassen gelukkig was onze vlag al veiliggesteld in een tas.

Na een nodige pauze begonnen de heren aan het hoogspringen, hier dacht Daan dat het een goed idee was om de paal te koppen. Naar verluid zit er nog steeds een blauwe plek op z’n hoofd. Na nog een aantal andere onderdelen zat de dag er eindelijk op en ging de sfeer over van sportief naar ludiek: de bierestafette ging van start! Van Kronos deden er drie teams mee: Baanbrekend, de Bende van Ellende en Fristi-team-Kronos. Na een onvergetelijke strijd waar zelfs Thijs Roskamp vanuit Zweden aan mee deed ging het dames team er van door met de gouden medaille en fristi-team-kronos had nog nipt de bronzen medaille weten te bemachtigen.

Met deze zware inspanning achter de rug was het schaftijd. De commissie van Asterix had een heerlijk eenvoudige rode pasta voorbereid en vooral ook genoeg gemaakt zodat menig atleet nog een 2e of zelfs 3e keer kon opscheppen als die dat wilde. Hulde Asterix! Dit was het officiële einde van de dag waar de groep zich opsplitste. Een kleine groep ging naar de blokhutten om een goede nachtrust te garanderen en de rest ging naar de sporthallen om daar hun slaapplekje uit te zoeken. Met een leuke groep gingen we vervolgens naar Stratumseind om te feesten in Café Kix. Hier heeft menig Kronaut zich heerlijk vermaakt onder het genot van een biertje of ander goed. Natuurlijk zijn er ook integratiepunten verdiend met het doel de andere verenigingen nog beter te leren kennen. Tenslotte ging iedereen naar bed toen de kroegen sloten en de volgende ochtend moesten we weer vroeg op voor dag 2 van de meerkamp.

Om zeven uur werden we lief gewekt door de commissie en vertrokken we naar de atletiekbaan. Hier wachtten de hordes voor de 110m horden de heren onheilspellend op, de ochtenddauw maakte de scene nog grimmiger dan die al was. Na een heftige hordeloop sessie waar bijna de helft het einde niet had gehaald begonnen de dames aan het verspringen in de koude schaduw, dit deed hun echter niks want ze hebben mooie afstanden neer gezet. Nu was het tijd voor het spannendste onderdeel van de dag: de 1000m snelwandelen. Na een onmeunig spannende wandelsessie ging Thijs van Aalten er net niet vandoor met de goudenplak op 7 honderdste seconde, maar daar tegenover heeft onze oud-praeses Dunya een clubrecord op de 1000m snelwandelen behaald met een tijd van 8min en 38seconden.

Na dit hartelijk vermaak konden de heren hun frustratie van het hordelopen uiten in het discuswerpen waar Daan een PR met de 2kg heeft gehaald door 20,37meter te werpen. De dame gingen nu speerwerpen en Michelle heeft daar waanzinnig gepresteerd door een nieuw PR van wel 34,60m te behalen. Intussen gingen de heren alweer verder met het polsstokhoogspringen, wat voor menig deelnemer van het fun-klassement nog best moeilijk bleek. De vrouwen hadden later in de middag hun 800meter waar Gerber fantastisch heeft gepresteerd door een mooie tijd van 2min en 29seconden neer te zetten. Nadat de mannen nog hadden speer geworpen en de 1500meter hadden afgelegd was er eindelijk een einde gekomen aan een onvergetelijke meerkamp in Eindhoven.

Geschreven door: Daan Gestel


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.