Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NSK Weg in Rotterdam met lekker loopweer

| Marjolein Bolten

Afgelopen zaterdag 13 november reisden 14 Kronauten af naar het verre Rotterdam voor de Nederlandse Studentenkampioenschappen (NSK) weg, waar we meededen aan beide afstanden, de 5 km en de 10 km. Het NSK maakte onderdeel uit van de jaarlijkse Erasmusronde. De reis was niet voor niets, we zetten mooie tijden neer, persoonlijke records en zelfs podiumplekken.

De meeste Kronauten begonnen zaterdagochtend al vroeg aan hun ‘wereldreis’ naar Rotterdam. Een enkeling hoefde minder ver te reizen en woonde in de buurt of had in de buurt een slaapplek geregeld. Uiteindelijk ontmoette iedereen elkaar op de atletiekbaan in Rotterdam (PAC Rotterdam). Officieel was om 13.00 uur de start van de 5 kilometer. Het liep allemaal wat uit door het uitlopen in tijd van de 15 km ervoor. Na wat wachttijd renden de 9 Kronauten van de 5 kilometer rond de Kralingse plas en bos; een mooi verharde route met goed loopweer qua temperatuur en zon. De lopers zetten mooie tijden neer, met persoonlijke records. Chiel liep van onze kronauten voorap met een keurige 17.13. Dunya heeft zelfs 3 minuten van haar vorige record afgerend na een COBO-borrel de avond ervoor (!) Ook Annabel liep een PR en ze werd 3e met een scherpe tijd van 22:06. Jammer dat de Kronosvlag ontbrak op het podium bij zo’n mooie prestatie maar dat mocht de pret niet drukken.

De laatste 3 Kronauten gingen om 15.00 voor de 10 kilometer. Ook bij de 10 liep de route door het Kralingse bos en werd er volop aangemoedigd door de 5 KM lopers en Sander en Basile die mee waren als supporters. Rogier liep de verwachte tijd en Marjolein zelfs harder dan dat ze van tevoren bedacht had. Isis werd eerste bij de vrouwen met een tijd van 40:25!

Helaas was er door de coronamaatregelen geen gezamenlijke maaltijd met andere verenigingen en ook geen feest. Ondanks dat vertrokken we als deelnemers met een voldaan gevoel door mooie prestaties en veel gezelligheid uit Rotterdam.

Geschreven door: Isis Besselink


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.