Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Geslaagd NSK Indoor

| Roy van Zijl

Het imposante Omnisport in Apeldoorn was zoals altijd decor van het NSK Indoor. Voor een aantal Kronauten betekende dit een terugkeer op zeer bekend terrein, voor anderen het ontdekken van een nieuwe omgeving. Met 21 deelnemende atleten, een aantal juryleden en fanatieke aanhang op de tribunes (die eindelijk weer vol mochten zijn) beloofde het opnieuw een goed NSK te worden. En ongeacht hun rol, de Kronauten stelden niet teleur. De luidste aanmoedigingen, goede vrijwilligerskills en mooie prestaties leidden tot een succesvolle dag en nacht. Uiteindelijk werden er zelfs 4 podiumplaatsen, waarvan 2 nationale studententitels bereikt!

Harder stoten, langer volhouden

Het eerste onderdeel van de dag was het kogelstoten voor de mannen, waaraan een kwartet aan Kronauten deelnam. Roy en Thijs R gingen het gevecht tegen elkaar, maar vooral tegen hun concurrenten uit Groningen en Eindhoven aan met de 7.26 kilo zware kogel. Helaas moesten zij (net) hun meerdere erkennen in de Noorder- en Zuiderling maar wisten alsnog allebei de wedstrijd af te sluiten met degelijke prestaties en indoor-PR's. Ondertussen vochten I'vo en Rick (in zijn allereerste wedstrijd voor Kronos) hun eigen strijd uit. I'vo wist deze onderlinge battle te winnen, mede door zijn fanatieke intimidatie-trainingen, maar miste net zijn streefafstand van 8 meter. Voor beiden een mooie vuurdoop in het Omnisport!

I'vo had daarnaast ook nog eens het meest bijzondere onderdelenpakket van alle deelnemende Kronauten samengesteld. Naast het kogelstoten nam hij ook deel aan de 3000 m, gedreven door zijn goede ervaringen op de cross van een week eerder. Zowel hij als Dunya werden helaas laatste op de langste indoorafstand, maar zullen vast het gevoel hebben gehad dat ze vlogen gezien de grote hoeveelheid aanmoedigingen die ze ontvingen.

Laat op de dag vond ook het kogelstoten bij de vrouwen plaats, waar zowel Marjolein (die al weer eens de hele dag vol had gepland met onderdelen) en Annabel (die de hele dag haar arm al had belast met het omhoog houden van vlaggetjes bij het springen) aan deelnamen. Annabel miste net de finale maar wist alsnog een mooi PR neer te zetten. Marjolein wist zichzelf niet te verbeteren maar behaalde alsnog een zeer degelijke afstand waar ze uiteindelijk het brons mee naar huis wist te nemen!

Vliegles

Op traditionele NSK wijze was er op het toch al kleine middenterrein een goede lading (on)georganiseerde chaos aanwezig. Dit was met name te merken tijdens het hoogspringen voor de vrouwen, dat tegelijk plaats vond met het hinkstap- en verspringen voor de mannen. Bij dit hoogspringen deden Marjolein en Michelle mee en beide dames hadden eerder dit seizoen al aangetoond in vorm te zijn. Ook op dit NSK kwamen zij tot degelijke prestaties die helaas hun seizoensbesten niet konden overtreffen.

Bij het hinkstapspringen van de mannen was Roy torenhoge favoriet, met als resultaat dat hij aan één poging (twee uiteindelijk, want hij heeft zoals wel vaker moeite met geldig springen) genoeg had om de titel binnen te halen met een afstand van 14.27 m! Vlak daarna wist hij op het verspringen nog een medaille toe te voegen aan zijn totaal door het brons (met een afstand van 6.53 m) binnen te halen in een door Kronauten goedbezette wedstrijd. Naast Roy deden hier Thijs R (die eens een uitstapje maakte van het werpen), Tim W, Daan en Vasileios aan mee. In een spannende onderlinge strijd wist Vasileios uiteindelijk te winnen van zijn medeKronauten door een goede 3e poging na twee eerdere foutsprongen. Slechts 35 cm scheidde hem van Daan, die het rijtje met Kronauten afsloot met een sprong van 4.83 m.

Bij het verspringen van de vrouwen zagen we wederom Marjolein en Michelle in actie. Waar Marjolein haar teruggevonden vorm van het NK meerkamp in stand hield, sprong Michelle naar een seizoensbest na een wissel van afzetbeen. Voor beiden niet het resultaat waarop gehoopt was, maar genoeg positieve punten om mee te nemen richting het outdoorseizoen.

Vlammen op de sprint- en rondbanen

Het eerste looponderdeel van de dag was de 60 m horden voor vrouwen, hieraan deden 3 Kronauten mee; Marjolein, Michelle en Merel W. Michelle wist haar PR met 1 honderdste te verbeteren maar kwam net te kort voor de finale. Marjolein en Merel W wisten zich allebei wel te plaatsen voor deze eindstrijd waar zij uiteindelijk een zeer degelijke 5e (Merel) en 6e plaats wisten te halen. Merel W was later op de dag wel uiterst succesvol op haar geliefde 400 m, welke zij als grote favoriete inging. Deze druk zorgde voor een energieboost want ze wist met glans de titel binnen te halen, op slechts honderdsten van haar eigen indoor clubrecord. Ook Samantha waagde zich aan de dubbele ronde over de korte indoorbaan, een voor haar nieuwe ervaring, met een zeer mooi resultaat als gevolg.

We zagen Samantha daarna ook terug op het enkele rondje, de 200 meter. Hier wist zij net niet haar outdoor tijd gelopen in Eindhoven te evenaren. Wedstrijdsecretaris Maartje werd helaas gediskwalificeerd op deze afstand. Voorzitter Daan finishte daarentegen wel in een mooi PR van 26.66 seconden! Voor Willem liep de 400 meter uit op een deceptie nadat hij na slechts 10 m zijn race moest staken door een blessure, we hopen dat het meevalt! Op de enorm sterk bezette 800 meter liep Nart naar een nieuw indoor PR van 2:03.02, en dat terwijl hij in voorbereiding is voor de marathon. Gerber merkte tijdens de 4 rondjes het effect van een 3000 meter indoor en bewees dat ook zij maar menselijk is en wel eens vermoeid kan zijn.

Op de kortste sprintafstand, de 60 meter, was er een goede delegatie Kronosgroen te vinden, zowel bij de mannen als vrouwen. De onderlinge strijd bij de mannen werd gewonnen door Tim W, op de voet gevolgd door Vasileios, Gabriel en Daan. I'vo maakte zijn bingokaart der interessante onderdelen compleet door tijdens het kogelstoten nog even deze 60 meter af te leggen. Hij legde het daarmee helaas wel af tegen zijn clubgenoten. Bij de vrouwen stonden Marjolein, Maartje en Dunya aan de start. Marjolein wist zich te plaatsen voor de halve finale, welke ze vervolgens liet schieten vanwege haar overvolle programma. Maartje wist knap onder de 9 seconden te duiken, Dunya ervaarde nog maar eens de gevolgen van meerdere keren een coronabesmetting aan je broek krijgen.

Het slotonderdeel was de 4 x 200 meter gemengde estafette, waarin dus 2 mannen en 2 vrouwen lopen. Team Kronos 1, bestaande uit Gabriel, invaller Lars, Michelle en Merel W behaalde een zeer nette 6 plaats, ook direct goed voor een clubrecord! Het andere team, bestaande uit Samantha, Thijs v A, Maartje en Nart werd helaas gediskwalificeerd door een incident tijdens een wissel.

Bij deze ook een bedankje voor alle vrijwilligers die mee waren naar het NSK, alsmede de fanatieke aanhang op de tribune, zonder jullie was het sowieso een minder geslaagd evenement!

Na een verrassend goede avondmaaltijd, en een altijd gezellig feestje met de andere SAV's (of was het nu een filmavond?) kwam het indoorseizoen dan toch echt ten einde. Op naar het eerste volle outdoorseizoen in 2 jaar tijd, met hopelijk heel veel mooie prestaties!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.