Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Zonnig NSK Ekiden

| Marjolein Bolten

Met twee teams was Kronos aanwezig op het eerste nsk met een zonnetje dit jaar. Het Kronos 1 team deed mee in het gemengde klassement en het Kronos 2 team deed mee bij het mannen klassement.

Na een aantal last minute wisselingen door gekneusde ribben van Daan, was het tijd voor Ella en Ivo om te starten met de 5 km. Beide gingen er enthousiast vandoor en na minder dan 25 min was het tijd voor Nart om het groene lintje over te nemen van Ivo en te starten met de 10 km. Met een tijd van onder de 28 min liep Ella ook een mooi debuut pr en na de vooraf geoefende wissel vanuit driepunts start was het tijd voor de 10 km van Fabian. Beide mannen ervaarde de hitte maar na het eerste rondje van 5 km was er wat verkoeling en drank voor beide mannen voordat ze hun etappe vervolgde met een tweede rondje.

De volgende 5 km's werden gelopen door Koen en Marjolein en beide waren erg blij dat ze konden stoppen na 1 rondje om het lintje door te geven aan de volgende 10 km lopers, Stan en Willem.

Stan had er daadwerkelijk zin in en na zijn 35 km vorig weekend was deze afstand een makkie. Willem oefende alvast voor zijn bata etappe met deze afstand en heeft er ondanks de warmte ook nog van genoten. Voor het mannenteam was het tijd voor fotograaf Lars die een rustige 5 km wilde lopen, met een van te voren ingeschatte tijd van tussen de 20 en 22.5 minuut. Tijdens het lopen bedacht Lars dat als je sneller loopt je ook eerder aan het bier kan, dus na een snelle 18 min was Lars binnen en was dat biertje zeer verdiend! Ook voor Kronos 1 wist Annabel zichzelf te verbazen door na 2 maanden blessure gewoon netjes onder de 24 minuten te lopen.

De slotlopers waren Thijs en Dunya, waar Thijs het Kronos 2 team netjes naar de finish bracht met een mooie 3de eindplaats! Gefeliciteerd mannen! Dunya haar tactiek was weg gaan op haar 5 km pr tempo en dan de laatste 2 km te lopen op (andermans) karakter, dit pakte zeer goed uit met een doorkomst op de 5 km die zelfs sneller was dan haar pr!

Gedurende de treinreis en hele dag in Utrecht is er een crowdfunding actie geweest voor een draagzak voor Kegel, dus mocht je nog willen doneren: https://tikkie.me/pay/7bpm0b39mt8l3s6nf8pi


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.