Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Een (natte) geslaagde Campusloop 2022

| Daan Gestel

We zijn nog geen halfjaar verder sinds de laatste Campusloop of er wordt alweer eentje georganiseerd. Op woensdag 6 april organiseerden wij de Kronos Campusloop op de gebruikelijke datum een aantal weken voor de Bata. Dit keer voor het eerst in drie jaar zonder Corona beperkingen. Houden zo!

Op de vroege woensdag ochtend was de commissie al ter plekke aanwezig om negen uur ’s ochtends bij de UTrack. Voor sommige leden waaronder ikzelf was dit toch iets te vroeg, maar na een paar kopjes koffie bij het kopieer apparaat konden we weer helemaal los. Tot ieders blijdschap kregen wij ook de beschikking over walkietalkies, die toch erg nuttig bleken voor directe, heldere communicatie, of om door elkanders gesprek heen te blèren. De etherdiscipline was soms ver te zoeken. Tot 13:30 hadden wij de tijd om alle voorbereidingen te treffen voordat onze eerste vrijwilligers zouden komen om te helpen het parcours op te bouwen, en tegen alle weersvoorspellingen in hadden wij een heerlijke zonnige ochtend. Dit zou later op de dag helaas omslaan naar vochtigere omstandigheden.

Nadat het parcours grotendeels was klaargelegd onder begeleiding van Daan en Pepijn met lintjes en verkeershekken, en het start/finish gebied onder toeziend oog van Anouk was opgesteld, en Dennis het secretariaat had voorbereid, dit alles nauw aangestuurd door de commissie voorzitter Gerber, was het tijd voor een lekkere hap Chinees in de Sportkantine. Daar stond ons een vullend buffet te wachten met gevarieerde keuze uit van alles en nog wat, zowel vlees als vega was klaargezet.

Terwijl alle commissieleden, vrijwilligers en officials hun buik rond aten, was Gerber alweer naar buiten gerend om verder te gaan met de voorbereidingen, het busje van Ipico moest namelijk het terrein op gereden worden. Gelukkig heeft ze toch nog net genoeg tijd gehad om wat te eten, want hierna zouden we geen tijd meer hebben om te eten tot minimaal 21:00.

Het secretariaat werd gevuld en binnen de kortste keren werden de eerste startnummers opgehaald. Intussen waren Daan en Pepijn bezig de laatste puntjes op de i te zetten op het parcours en gaf Pepijn ook de instructie aan de verkeersregelaars. Nu begon het toch een beetje te kriebelen, want om 19:00 wilden we starten en opeens leek de tijd wel twee keer zo snel te gaan. Uiteindelijk om 19:06 gaf Gerber het ja-teken aan wedstrijdleider Bram om de race te beginnen.

Nu was het eindelijk zo ver: na vier maanden voorbereidingen treffen was de Campusloop 2022 eindelijk van start. Een waar genoegen voor de commissie om eindelijk op dit punt aan te komen. Onder luid, enthousiast commentaar van onze microfonisten Ivo en Lars gingen de lopers voor de 5 en 10km van start. Voor de 5km gingen 99 deelnemers van start en voor de 10km 47 deelnemers. Met een snelle tijd van 17minuten en 23seconden kwam Anders van Riesen op de 5km onder luid applaus als eerste over de finish. Nog geen 5minuten later kwam ook Marit de Vos als eerste vrouw binnen met een top tijd van precies 22minuten. De lopers van de 10km lieten ook niet op zich wachten, want als eerste man kwam Caleb Trabitzsch met een uitstekende tijd van 34minuten en 41seconden over de finish. Nog geen 4minuten later kwam onze eigen Isis Besselink met een geweldige tijd van 38minuten en 19seconden lachend als eerste vrouw over de finish.

Naast deze twee uitdagende afstanden organiseerden wij ook de kortere 3km voor de lopers die zo’n 5 of 10km veels te veel vinden. Uiteraard kwam onze eigen Casper Kroon met een snelle tijd van 10minuten en 9seconden als eerste man over de finishlijn. Nog geen 35seconden later kwam Elisabetta Ribera d’Alcal van AC TION als eerste vrouw over de finish met een razend snelle tijd van 10minuten en 44seconden.

Toen iets na achten alle deelnemers gefinisht waren was het natuurlijk tijd voor de prijsuitreiking. Tegelijkertijd werd ook het teamklassement opgemaakt door de jury. Het team dat het dichts op elkaar kon finishen won een eigen prijs, namelijk een voucher voor het hele team om een uur lang gratis te spingen bij Jump XL Hengelo. Gefeliciteerd team “Wij zijn zwemmen” met jullie winst! Ook nog kudo’s naar onze sponsor Kieviet sport die extra podiumprijzen wilde regelen voor deze editie van de Campusloop.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde (natte) 10e (of was het nou toch de 11e?)editie van de Kronos Campusloop en hopen jullie allemaal weer terug te zien in april 2023 voor de volgende editie!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.