Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Steady competitie resultaten na een nacht feesten!

| Marjolein Bolten

Nog nagenietend van de Batavierenrace en feest stonden om 10 uur s’ochtends de eerste atleten alweer op de atletiekbaan in Hengelo voor de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Dit jaar was Kronos aanwezig met 2 mannen en 2 vrouwen teams en een totaal van 35 enthousiaste Kronauten.

Om 11:15 mochten Roy en Fabian aftrappen met de hoge hordes op de 110 meter horden, en Fabian had er zoveel zin in dat die zelfs op zijn loopschoenen liep. Beide hebben mooie punten verdiend voor hun team. Om 11:30 trapten Renske en Isabelle het discuswerpen af voor de vrouwenteams, en ondanks alle blessures toch een mooie hoge 25 meter voor Renske. Michelle en Marjolein liepen een nek aan nek race op de hordes die gewonnen werd door Michelle die maar liefst 1.2 seconden van haar pr af liep!

Het volgende looponderdelen was de 800 meter voor Dunya, Gerber, Nart en Vincent, die alle vier na de Batavierenrace al veel kilometers in de benen hadden maar alsnog netjes de punten binnen sprokkelden! Het kortere sprintwerk werd uitgevoerd door Daan, Gabriel, Tim, Samantha, Annabel, Maartje en Michelle die allemaal netjes liepen en waar Samantha helaas uitviel in de laatste meters.

Ondertussen was het weer tijd voor wat werp onderdelen met discus voor Thijs en Rick en kogel voor Marjolein, met een goede seizoensopener van 34 meter voor Thijs, waar nog veel ruimte in zit voor meer!

Op de 400 meter liep Stan erg snel voor team 2 en had Lars het na zijn snelle Bata etappe en al het organisatie werk toch wel zwaar op de 400. Samantha kon niet meer van start op de 400 meter maar Dunya dribbelde netjes binnen voor punten en Merel stampte ook hard door voor de winst en punten in team 1.

Terwijl Roy naar een nieuw PR sprong met hinkstap, Fabian toch wel moeite had met het vinden van de balk, sprong Myrthe een nieuw studenten pr hoog, en evenaarde Michelle haar 1.60 niveau van vorig seizoen. Kaloyan wierp de 7.25 kilo kogel over de 12 meter en Merel wierp een constante 26 meter bij het discuswerpen.

Ondertussen liepen de mannen, Jelmer, Twan en Vincent ook nog even een nette 5000 meter op de baan! Bij de volgende ronde springonderdelen, sprong Koen een steady 1.65, en dat na al zijn looptrainingen, en loper Stan sprong ook een mooie 1.60 na 1 training. Bij het verspringen kwam Maartje tot een net geen 4 meter en Marjolein tot 5.10.

Bij de mannen 200 meter, vonden op het laatste moment nog wat verschuivingen plaatst door een enkel blessure van Roy en liep Tim spontaan nog een snelle 200 meter. Ook Gabriel en Daan liepen een 200 en voelden het laatste stuk de Bata etappe toch ook wel. Bij de vrouwen wist Merel de winst op de 200 meter te pakken en liep Maartje ook een mooie tijd na een paar weken ziek geweest te zijn.

Ergens op deze dag wist Marnick ook nog een mooie 35 meter te werpen met het discuswerpen en wierp Ivo voor het eerst over de 20 meter! Het laatste onderdeel voor de estafettes was de 3000 voor de vrouwen met Gerber, Dunya en Anne die alle drie na al het lopen van dit weekend nog steeds heel netjes liepen!

Alle drie de estafette teams kwamen ook netjes over de finish zonder foute wissels en zo waren de laatste punten ook veilig gesteld. Aan het eind van deze dag staat het Kronos 1 vrouwen team netjes op een tweede plaats landelijk en het Kronos 1 mannen team moet met een 11de plek nog even goed hun best doen voor de promotie/ degradatie wedstrijd.

Op naar de volgende competitie wedstrijd op 22 mei in Gendringen!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.