Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Competitie #2

| Ivo Stapel

Heb jij wel eens gehoord van Gendringen? Wij ook niet. Totdat plots de 2e competitiewedstrijd van het seizoen 2022 werd georganiseerd door de vooralsnog onbekende club Atletico '73. Met de olympische delegatie der D.A.V. Kronos begeven wij ons rond zonsopkomst met de auto of de burgerrups richting de achterhoek. Na een lange reis verschenen de eerste atleten voor hun onderdeel.

De competitie startte met een 800 meter voor de vrouwen. Isis startte in de eerste serie en rende daar haar debuut op de 800. Hier liep ze op hoge snelheid naar de finish en werd op 0,08 seconden 2e in haar serie. Later startte Merel L haar serie en wist na een indrukwekkende eindsprint te finishen met een snoekduik waar Jasper Cillessen jaloers op zou zijn. Na een kort tripje naar de EHBO heeft ze alsnog een mooie 521 punten binnengekopt.

Tion Tim, Koen 65 vo, Gabriel Quimis Rivera en Wouter verschenen aan de start voor de 100 meter. Tim weet een zeer mooie 11,83 neer te zetten en komt dicht in de buurt van zijn PR. Een mooie start van de competitie voor de Kronos heren. Vervolgens verschenen de vrouwen aan de start van de 100 meter. Michelle was moker hard aan het flexen en wist met een tijd van 13,10 de punten binnen te harken. Ook Maartje en Samantha vlogen naar de finishlijn in zeer respectabele tijden.

Aan de start van de 400 meter verschenen Lars, Jelmer en Casper. Hierin werd ultieme vlotheid getoond en wist Casper zich als snelst naar de finishlijn te begeven, Jelmer volgde met 0,14 seconden en Lars wist zichzelf te verbeteren ten opzichte van zijn vorige 400 meter tijd op de competitie. Bij de vrouwen stond aan de start van de 400 meter tot ieders verbazing geen Merel Wevers, maar Marjolein. De tegenstanders waren dusdanig verward door deze strategische move dat Marjo ze heeft kapotgemaakt met een tijd van 58,91. Ook Dunya vond op de 400 meter steeds meer haar aansluiting bij de rest van het veld en laat zien dat haar overstap van sprinter naar loper een mooie toekomst heeft.

De volgende 400 meter werd ineens helemaal vol gezet met obstakels. Dit bleek geen enkel probleem te zijn voor Nart, totdat hij bij horde 8 ineens werd aangevallen door de horde. Dus onthoud kinderen, val de horde aan voordat de horde jou aanvalt. Ondanks de val na zijn horde wist hij weer op te staan en in een zeer nette 1,05 zijn 400 horden af te sluiten. Ook Stan heeft zijn functie als alleskunner waargemaakt door een mooie 1,07 te rennen. Bij de vrouwen stond Merel Wevers aan de start van de hordes en heeft hier zoals verwacht haar tegenstanders ver achter zich gelaten.

Ook op de 200 meter liet Tim zien dat hij het tempo in zich had zitten en pakte vele punten. Gabriel wist een persoonlijk record te pakken en daarmee nipt Daan voor te zijn voor team 2. Bij de vrouwen zoefde Merel Wevers naar de eerste plaats toe en zette Michelle nog even een persoonlijk record neer. Ook Maartje dook netjes onder de 30 seconden heen op de 200.

Op de 1500 meter verschenen Nart, Thijs en Casper aan de start. Door een 17 jarig jongetje als haas te gebruiken wisten ze alle drie een zeer nette tijd neer te zetten. Thijs wist ondanks de meest leipe eindsprint die ik ooit op een 1500 heb gezien van Nart, net een seconde sneller te eindigen. Ook Casper eindigde met een zeer mooie tijd en leverde veel punten op voor Team 2 deze dag.

Op de 3000 voor de vrouwen verschenen Anne, Gerber en Isis aan de start. Gerber vond het een rustgevend idee om even vanuit Enschede naar Gendringen te fietsen en had een zeer mooie warming up. Deze bleek na een meter of 800 wat intens en hier nam Isis de leiding van de groene trein over van Gerber. Isis wist mooi als eerste te finishen en pakte zeer veel punten.

Bij de Estafette's verschenen 4 teams aan de start. Vele Kronauten hebben 100 meter lang alles gegeven, 0 foute wissels en 4 geldige tijden. Dus zeker is dat er moker snelle groene treinen betrokken waren bij de complete situatie. Daarnaast hebben wij een boze sprinter van Argo een nieuw onderdeel zien introduceren na een foute wissel in zijn team. Eerst verraste hij ons met het estafettestokje werpen vlak na zijn finish. Na rustig zijn spikes uit te trekken liet hij zien dat ook spikewerpen een onderdeel kan zijn voor de geoefende meerkamper. Wellicht een mogelijkheid voor een ludiek onderdeel op een NSK?

Maar wacht eens, denk jij, de lezer die helemaal niet houdt van rennen. Waar zijn alle sprongen en worpen van de dag gebleven. Wees minimaal betreurd, de highlights zullen in het komend rubriek beschreven worden. Te beginnen bij de mannen:

Roy van Zijl en Thijs Roskamp hebben beide een kogel gestoten over de 11,50 meter. Zeer indrukwekkend. Daan en Ivo wisten beiden een kogel over de 7 meter te stoten. Ietsjes minder indrukwekkend. Roy wist nipt zijn titanenstrijd te winnen met Thijs, Ivo wist net zijn iets minder titanenstrijd te winnen van Daan. Uiteindlijk was de maatschappij de echte winnaar.

Bij het speerwerpen stonden Marnick en Roy aan de lijn om een speer mieters ver de lucht in te keilen. Marnick wist voor het eerst de 40 meter te breken en zette een persoonlijk record neer om de punten binnen te halen. Voor Team 2 stonden Kronos debutant Hugo en Rick klaar om speertjes de verte in te mieteren. Met een afstand van 41 meter wist Hugo een mooie afstand te behalen en zeer vele punten voor Kronos team 2.

Twan en Willem hebben polshoog gesprongen. Zeer mooie resultaten van beiden die dicht bij hun persoonlijke records wisten te springen. Bij het verspringen was er een verrassend resultaat. Nee natuurlijk niet, Roy heeft gewonnen. Ook Koen heeft met een sprong van 5 meter een mooi resultaat neergezet voor team 2.

Bij het hoogspringen stond Jelmer te popelen om zijn oude skills weer op te pakken, met een magistrale sprong van 1,70 wist hij een net aantal punten binnen te slepen voor Kronos. Koen bleek een zeer mooie aanwinst in het springteam van team 2 en haalde weer een mooi aantal punten binnen.

Ook de vrouwen hebben geschitterd op de meerkamp, bij het hinkstapspringen heeft Isabelle een mooi resultaat neergezet. Michelle sprong naar de eerste plek bij het hinkstapspringen, een persoonlijk record en een resultaat waar wij allen zeer trots op zijn. Zal het tripje naar Disneyland met Roy het geheim zijn achter deze resultaten? We kunnen alleen maar speculeren over de activiteiten die zich daar hebben afgespeeld. Bij het hoogspringen heeft Marjolein met 1,65 neer kunnen kijken op haar tegenstanders die zeker niet in de buurt kwamen van deze hoogte.

Renske en Merel hebben lopen shinen tijdens het speerwerpen. Beiden zetten hier een mooi resultaat neer. Anouck was door een blessure helaas verhinderd om actief mee te doen aan het werpen. Bij het kogelstoten wist Marjolein een mooie afstand neer te zetten om de punten te pakken. Ook Isabelle en Renske hebben hier een strijd voor de 8e plek gevoerd. Die met 30 centimeter werd gewonnen door Renske.

Al met al was het een mooi weekend voor de D.A.V. Kronos. Het vrouwenteam staat met afstand op nummer 1. Het herenteam moet in de volgende wedstrijd nog wat goedmaken door van een 10e plek naar de 8e plek te stevenen om te kunnen deelnemen in een pro/de.

Na deze dag waar veel sportprestaties zijn geleverd, ijsjes zijn gegeten en schoudertjes zijn verbrand, is de groene trein in de auto richting de McDonalds gestevend. Zoals de traditie voorschrijft.

We kijken uit naar de volgende wedstrijd en hopen op een dubbele promotie naar de 2e divisie.


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.