Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

HARDERWIJK GEKANTELD DOOR OP HOL GESLAGEN KRONAUTEN

| Willem Bosch

"Een abstract meester werk van Willem Bosch" Het was een zonnige zondagochtend in het mooie Enschede. Met de hoop dat er met veel Kronauten naar Harderwijk gereisd zou worden, stapten Willem en Marjolein met z’n tweetjes in. Met een verdubbelde aanvoer Kronauten in Zwolle werd de reis voortgezet naar het ‘’vooral door het Dolfinarium’’ bekende Harderwijk. Of voor degenen die dat niet kennen, tegenover Walibi.

Wat er voor de rest volgt, kan beschouwd worden als een ambitieuze prognose. Desalniettemin, begonnen de mannen vanochtend aan hun oh zo belangrijke laatste kans op plaatsing voor de promotie- degradatiewedstrijd met Roy aan de start van de 110 horden. Hij zette hier een keurige 16,24 seconden neer, wat de start van een succesvolle wedstrijd betekende. Dit vormde meteen een motivatieboost voor Wouter die zijn PR met verspringen met maar liefst 36 centimeter wist te verbeteren.

Bij de vrouwen, die deze dag aangrepen als uitzwaaiwedstrijd voor de pro/de, begon het puntenaantal te lopen met de 24 meter verre slinger van Merel. Waar Michelle haar PR van 1,69 niet wilde verbreken en het bij een bescheiden 1,65 meter hield. Andere Merel, liet maar weer eens zien dat al die meerkampen goed zijn voor het hordenlopen en haalde een PR van 14,96. Om het tot nu toe gigantisch succesvolle competitieseizoen voor de vrouwen te completeren, haalde wedstrijdsecretaris Maartje eindelijk de 4,5 meter op het verspringen. Isabelle bewees haar werptalent en slingerde haar kogel naar 28 meter.

Iets minder rooskleurig was de 800 meter van de auteur van het artikel dat je nu leest, die nogmaals zijn voorlopige kegelcup zege kleur bijzette, door op de laatste 50 meter hard tegen de vlakte te gaan. Eeuwig jurylid Basile, die eens een keer meeliep, kon hier van profiteren en de punten voor het tweede mannenteam veilig stellen met een keurige tijd van 2 minuut 19. Voor het eerste team liep Thijs ‘’is hij eigenlijk niet lid bij Ciko’’ van Aalten precies onder de 2 minuten te lopen met een tijd van 1:59,98. En Tim van der Kooi bewees nogmaals #1 Kronos sprinter te zijn door een halve minuut van zijn beste prestatie ooit af te snoepen, alsmede een eerste stap richting de heilige 8e plaats in de tussenstand te zetten. Ook bij de vrouwen kan er teruggekeken worden op een succesvol tijdsslot loopnummers, met team M met Michelle die wederom een progressie in haar sprintnummers liet zien en net onder de 13 seconden dipte. Op de 400 meter zette Merel W de tegenstand weer op een metertje of 40 en hengelde het gebruikelijke puntenaantal van 1000 binnen. Over de 400 meter gesproken, Jelmer en Tim vochten het ‘’lange sprint’’ duel uit, waarbij Tim toch met een aantal honderdsten Jelmer eruit liep. Met tijden van 52,67 om 52,72. In het tweede team wist Thijs Baalbergen zijn wedstrijdrentree op te kleuren met een mooie 55,32.

Bij het volgende blok met technische onderdelen bewezen onze Kronauten weer veelzijdig te kunnen zijn. Zoals verwacht won Thijs Roskamp het kogelslingeren met 4 vingers in de neus. Kort daarachter volgden Ivo en Rick die beiden precies 34 meter wierpen. Het hoogspringen voor de mannen werd gekleurd door Jelmer die eindelijk eens de 1 meter 80 wist te halen. Allrounder Marjolein probeerde vandaag beide kogelonderdelen en dat resulteerde zoals verwacht in beide onderdelen een persoonlijk record. Waarbij ze haar 4 kilo kogel precies 3x zo ver slingerde als dat ze stootte. Over kogels gesproken, Thijs zette het motto ‘’harder stoten, langer volhouden’’ voort door progressief zijn kogel verder te stoten en te eindigen op een afstand van 14,63. Ten slotte haalde Ivo een PR van 1,60 op het hoogspringen. Wie had dat gedacht na die 1,45 in Groningen van een paar weken terug?!!

Als laatste nog een terugblik op de laatste looponderdelen. De positieve trend van de wedstrijd werd volledig waargemaakt. Want alle atleten haalden zoals verwacht een PR op hun 200, 1500 en 5000 meters. De estafettes werden grandioos afgesloten met louter overwinningen en hoge ereplaatsen. Op het moment van schrijven heeft de auteur toch wel wat haast om zijn 800 meter warming up te beginnen. Daarom een ietwat afgeraffelde slotfase van dit artikel. Wellicht zien jullie mij terug met vast wedstrijdblog. Wie weet? Een ding is zeker: Kronos wordt wereldkampioen!!!!

Oh ja trouwens, Dunya liep onder de 5 op de 1500.

Edit van de uitvoerend redacteur Ivo Stapel: - Waar DJ Dino Daan Gestel niet is genoemd in deze voorspelling, voorspel ik persoonlijk dat Daan een pitcheradt zal trekken. - Deze voorspellingen van de heer Willem Bosch kunnen niet als juridisch advies beschouwd worden. Neem hiervoor contact op met de juridisch medewerker. - Onder voorbehoud is deze voorspelling goedgekeurd. Mocht de einduitslag iets afwijken van deze voorspelling kunnen de klachten opgenomen worden met de heer Willem "Big Daddy" Bosch.


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.