Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Wij gaan shinen op de pro/de!!

| Willem Bosch

Beste lezers op de prachtige Kronos website, daar ben ik weer. Nu met het ietwat minder ambitieuze wedstrijdverslag echter. Dit kan tevens als evaluatie gezien worden van het artikel dat zondagochtend omstreeks 11:00 amper na de start van de wedstrijd op dit platform verscheen. Maar wees niet getreurd, want er zullen veel meer aspecten besproken worden dan slechts resultaten. Want daar gaan tot slot van rekening de competities om: een dag sportief vertier met het allerleukste gezelschap. Eerst maar eens een sfeerverslagje.

Het was een rustige ochtend zonder in het ''als er geen boeren protesteren’’ vredige Harderwijk. Het zonnetje lachte en er hing een gekke doch aangename geur in de lucht. De geur van 2 deelnemende Kronos teams bij de promotie- degradatie wedstrijd van september dit jaar. Maar die geur was slechts een teken van wat er te komen stond. Want gedurende de dag, hing er wel meer in de lucht dan alleen de geur van promotie. Zo af en toe vonden de weergoden het nodig om een stortbuitje over de baan van Athlos te sturen. Die buitjes werden afgewisseld met felle zon, wat een stevig magische verdampende baan opleverde. Deze cyclus herhaalde zich in totaal zo’n drie keer. Deze taferelen zorgde voor unieke omstandigheden. In de zon werd er stevig ingesmeerd, op Roskamps campingstoeltjes gezeten en overheerlijke hotdogs verorberd. Maar alles veranderde, toen de water natie aanviel. Nog voordat de regen volledig doorzette, vond er dankzij uitvoerend commandant Maartje een immense evacuatie plaats van de begeerde spulletjes naar het droge binnen. Eenmaal binnen, werd er met smart en een beetje sadisme gekeken naar alle mensen die de bui minder aan zagen komen en met een natte onderbroek thuis gingen komen. Aan de sfeer veranderde daarentegen weinig. De campingstoeltjes van Thijs werden ingewisseld voor kantinetafeltjes en de barshift kon hun hotdog productie dankzij ons op hetzelfde niveau doorzetten. Er moesten daarna namelijk nog kogels gestoten en geslingerd worden. Eenmaal droog, werd er weer fanatiek aangemoedigd langs de baan, Formule 1 gekeken en weer geschuild voor de volgende bui. Aan het eind van de dag werd de tussenstand bij de mannen nauwlettend in de gaten gehouden en de longen uit het lijf geschreeuwd voor hun 4x400 meter estafette. Voor de vrouwen was het iets minder spannend, maar ook zij hebben bij hun estafette kunnen genieten van een ambachtelijke schreeuwsymfonie. Nadat de keeltjes weer uitgerust waren, gratis appelkoeken werden meegenomen en met vertraging van de touretappe eindelijk de groepsfoto werd gemaakt, was het weer tijd om naar huis te gaan. Wat nou het plan van het avondeten was, is tot op de dag van vandaag nog een raadsel. Één ding is zeker, onze dag in Harderwijk was 110% geslaagd.

Dan aangekomen op het deel van het artikel waar ik persoonlijk het meest naar uit heb gekeken gedurende de wedstrijd. Namelijk de juist geprognosticeerde uitslagen (gebaseerd op het eerdere artikel). En inderdaad, dat zijn er niet veel. Een trend in de voorspellingen was het ridicuul hoge aantal voorspelde PR’s. Dit bleek echter ook terecht, want in totaal hebben onze Kronauten 17 (!) PR’s binnen gehengeld. Een aantal waar we alsnog ontzettend trots op mogen zijn. Meer uitslag specifiek, is alleen de 1,65 meter sprong van Michelle bij het hoogspringen correct voorspeld. Een eervolle vermelding is de 52,67 van Tim van der Kooi op de 400 meter, waar 5 honderdsten van een seconde naast is voorspeld. Wat nog knapper is, is de tijd van Thijs Baalbergen op dezelfde afstand. Hij wist namelijk sneller te lopen dan de voorspelde tijd. Een duizelingwekkende 54,77 was het resultaat.

Veel belangrijker dan een vergelijking met domme voorspellingen, zijn de daadwerkelijke prestaties van de atleten die er zondag geleverd zijn. De hoogtepunten zullen daarom nog een keer benoemd worden. Anne bewees veel meer in haar mars te hebben dan alleen langere afstanden. Bij haar debuut op de 100 meter wist ze ondanks een meer dan beroerde start 14,62 te lopen. Merel Lasschuijt slingerde haar kogel meer dan een meter verder dan haar PR. En Samantha bewees op de estafette van onschatbare waarde te zijn. De afstand tot haar directe tegenstandster werd namelijk volledig gedicht. We konden kennis maken met de startskills van Daan op de 100 meter. Tegen de specialisten wist hij snel een meter te winnen op reactietijd. Deze skills kwamen goed van pas op de start van zijn estafette. Basile wist op zijn 800 meter na een titanenstrijd kop over kop zijn directe tegenstander op techniek en race instinct te vernietigen. Thijs van Aalten liep zijn snelste 800 meter in 5 jaar, wat ook een pluim verdient. Ten slotte mogen de prestaties van Nart niet onopgemerkt gebleven worden. Ondanks hij zelf niet geheel tevreden was (zoals te lezen op zijn Strava), bleef hij op de 5 kilometer in niet zijn beste vorm rond de 10 seconden boven zijn PR en wist hij zijn tegenstander op de 4x4 nog in te halen. Voor de rest van de uitslagen van onze Kronauten verwijs ik je vriendelijk naar atletiek.nu.

Dan nog een speciale S.O. naar de atleten die ik in de haast van mijn 800 start vergeten was te vermelden in het eerste artikel. De eerste gaat naar Dunya die aanvankelijk een beetje lullig aan het eind van het artikel werd geplakt, maar alsnog haar 1500 keurig ''op schema'' naar een PR wist te lopen. Samantha heeft op haar individuele 400 meter zeer degelijk een 1:04 gelopen en nog belangrijker, haar hamstring in leven gelaten! Gabriel heeft op zijn sprintnummers weer een gestage lijn van voortgang laten zien, door op zowel de 100 meter als de 200 meter sneller te lopen dan in Gendringen. Ook Marnick mag niet vergeten worden. Hij heeft naast fantastische jury werkzaamheden zijn kogel naar een PR van 26,28 geslingerd. Dat vormt een mooie brug naar de rest van de Kronos juryleden die geholpen hebben: Jullie zijn toppers!

Om het artikel af te ronden wil ik iedereen die aanwezig was op de wedstrijd, bedanken voor hun fysieke en mentale steun. Ook onze gele vrienden uit Utrecht wil ik bij deze bedanken voor hun 2 nulscores. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de mannen landelijk 8e zijn geëindigd. De vrouwen hebben het nog beter gedaan en eindigden op de eerste plaats! Dit betekent dat we weer met een dubbele delegatie aan de start zullen verschijnen op de promotie/degradatie wedstrijd van september dit jaar. Ook de tweede teams mogen niet onopgemerkt gebleven worden. Dankzij hen waren de eerste teams in staat te presteren wat er nu neergezet is. Vooralsnog is de locatie nog onbekend, maar ook deze locatie zal gekanteld worden. Op naar de 2e divisie!

Willem Bosch


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.