Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Winst in Winderig Wageningen

| Roy van Zijl

Met de zomervakantie in het vooruitzicht reisde een groep Kronauten af naar het midden des lands voor het laatste NSK van het collegejaar: het NSK Baan op de blauwe baan van Wageningen. Zij keerden afgeladen vol met medailles, PR's en mooie verhalen terug, de energieniveaus waren echter ver te zoeken na twee dagen hard gaan in de winderige omstandigheden.

Vechten tegen moeder natuur en de verzuring

Niet alleen op de fiets heb je altijd wind tegen in Nederland, ook op de sprintbanen in Wageningen krijg je vaak een verfrissend briesje in je gezicht. Dat leek Roy niet te deren, hij liep een PR op de 110 m horden en sleepte daarmee het brons naar huis. Michelle hoefde niet voluit te gaan om het goud en de Nederlandse studententitel veilig te stellen op de 100 m horden. Ook liep zij eenvoudig naar de finale op de 100 m zonder hordes, welke ze uiteindelijk niet startte omdat haar 8 onderdelen toch iets veel van het goede was. Daan en Gabriel hadden iets meer moeite met de wind maar liepen alsnog degelijke tijden op hun 100 meter. Nieuwbakken kandi-voorzitter Willem bewees maar eens dat een dagje dierentuin de ideale voorbereiding is op een wedstrijd en schudde een dik PR op de 800 meter uit zijn mouw.

Vliegen voor gevorderden

Ook bij het polsstokhoogspringen stond de flinke woei aardig in de weg, toch wist Isabelle in haar eerste officiƫle polsstokwedstrijd een zeer degelijk 1.90 m neer te zetten, waarmee zij net te kort kwam voor het brons! Helaas kwam haar wedstrijd wat vroeger ten einde door een aanvaring met de lat, die graag wat meer fysieke aandacht wilde dan dat hij kreeg. Een baantje daarnaast waren de mannen begonnen aan het verspringen. Daan wist wederom net niet die magische grens van de 5 meter te verbreken. Tim haalde deze net wel maar was door zijn zware werk als fulltime jurylid net niet in staat zijn PR te benaderen. Roy kreeg dit wel voor elkaar, hij vloog naar zowel 6.98 als 6.99 m, ook direct een nieuw clubrecord en goed voor het brons! Michelle bleef ook net 1 centimeter steken, ditmaal onder haar PR gezet met haar vorige afzetbeen. Ook Maartje kon helaas haar eigen record niet verbreken.

Met het toevoegen van 2 extra sprongen werden de resultaten helaas niet veel beter voor de Kronautjes die zich aan het hinkstapspringen hadden gewaagd. Roy sleepte ondanks een flinke off-day alsnog de Nederlandse studententitel in de wacht. Isabelle zette een constante reeks neer maar kon haar eigen record helaas niet benaderen. Tim had nog een ander gaatje in zijn juryschema gevonden waarin een hoogspringwedstrijd paste, hierin haalde hij ook helaas geen verbetering. Hij kwam zelf tot de conclusie dat trainen best wel eens nuttig kon zijn voor de volgende keer. Michelle had zeker geen extra training nodig nadat zij het clubrecord evenaarde met een prachtige sprong over 1.70 m, waarmee zij ook direct haar tweede titel van het weekend pakte!

Het betere gooi- en smijtwerk

Een overgroot deel van de Kronauten kwam naar Wageningen om hun armen aan het werk te zetten en kogels, schijven en speren zo ver mogelijk van zich af te smijten. Tentamenstress en broodjes kroket werken hiervoor natuurlijk als perfecte brandstof. Bij het kogelstoten voor de vrouwen wist Marjolein het zilver te winnen met een nieuw PR! Michelle, Isabelle en Maartje kwamen in de buurt van hun PR's maar konden ze net niet evenaren. Bij de mannen wist Roy ook zijn PR te verbeteren, wat hem de zo bekende 4e plaats opleverde. Omdat deze afstanden nog niet genoeg waren voor onze veeleisende atleten besloot een deel van hen om hun kogels te voorzien van een ijzerdraadje en handvat om zodoende de ijzeren ballen verder weg te kunnen krijgen. Bij de vrouwen wist Marjolein wederom een dik PR te slingeren en zelfs de finale te halen in haar 2e wedstrijd ooit op het onderdeel. Maartje slingerde voor de eerste keer in wedstrijdverband en wist een mooie afstand neer te zetten. Isabelle wist haar net te verslaan. Merel haalde ook nog een PR op het slingeren, met nog een hele stapel potentie om dit verder te krijgen! Bij de mannen stond alleen Thijs aan de start, hij wierp een degelijke wedstrijd maar ook hier was ruimte voor verbetering.

Dit gold ook voor zijn discuswerpen, met een vervelende meewind werden de discussen niet lekker geraakt wat leidde tot een tegenvallend resultaat voor Thijs. Roy wist zoals gebruikelijk op wonderbaarlijke wijze de discus een slinger te geven naar iets boven de 30 m. Ivo wierp in zijn enige onderdeel van het weekend (meneer wilde ook eens een rustig weekendje) een dik PR en kwam heel close bij de magische 25 m. Daan kreeg het zelfs voor elkaar om zijn PR te evenaren tot op de cm precies! Rick zag zijn discus helaas 3 keer in het net belanden waardoor hij met een NM naar huis ging. Bij de vrouwen stond alleen Merel aan de start met een degelijk resultaat tot gevolg. Aan de overkant van het veld wist Daan voor het eerst zijn speer voorbij de 30 m te laten landen! Maartje had nog een paar extra pogingen nodig om haar stijgende lijn voort te zetten en zodoende haar PR te benaderen, dit zat er helaas niet in. Werpspecialist Marjolein wierp bijna haar PR, wat goed was voor een bronzen plak! Michelle verbaasde vriend en vijand door de speer te laten landen na 38.45 m, goed voor het zilver!

Pasta alla Vento en iets met trekkers

Zoals het een NSK behoort werd de eerste dag afgesloten met een ludieke activiteit. Namens Kronos nam team Appie deel aan het trekkerbandflippen. Ivo, Daan, Michelle en Roy - allen gekleed in AH merch - kwamen akelig dicht bij de overwinning. Hun 38.76 s was uiteindelijk goed voor het brons, het goud misten zij op 0.2 seconden en een slipper van Ivo. Naderhand werden er twee lekkere pasta's geserveerd die de Kronautjes zich goed lieten smaken, mits deze niet van hun bord waaiden. De avond werd afgesloten met een feest in boerenthema, maar wat daar allemaal is gebeurd is voor de veiligheid van alle betrokkenen beter om even achter te houden. Want is het nu brassen, bruikleen of diefstal?

Uitgeput konden de Kronautjes hun weg naar huis inzetten, terugkijkend op een prachtig weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is. Het volgende NSK hopen we jullie weer allemaal te zien; 17 september in Delft voor het NSK Teams.


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.