Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

kronos nieuws

Kronolympics

| Jitse van Esch

Na een bewogen jaar waarin er meer interne dan externe competities waren was het afgelopen dinsdag (13-10) alweer tijd om dit seizoen af te sluiten met de alles beslissende Kronolympics. Veel kronauten hebben hier hard naartoe gewerkt en in de voorbereiding gebruik gemaakt van de trainingswedstrijden en de Koronalympics.

In de wedstrijd zagen we naast deze harde fysieke voorbereiding ook enige mentale voorbereiding terug. Thijs van Aalten liet zien duidelijk geïnspireerd te zijn door zijn grote voorbeeld Johannes Vetter, die dit jaar zijn speer al dik over de 90 meter liet landen. Na de machtige aanloop, schreeuw en landing op het tartan besloot Thijs toch maar dat het beter was de speer niet te ver te laten vliegen om zo de veiligheid van elke Kronaut te beschermen en liet de speer daarom maar neerkomen net voor de 30 meter. Een mooie afstand voor Thijs die hiermee niet ver onder zijn eigen PR zat.

Op de Drienerlose El, de koningsafstand van de Utrack, lagen de tijden zowel bij de mannen als de vrouwen dicht bij elkaar. Gijs sprong er wel bovenuit en liet een 8.14s noteren en was daarmee een halve seconde sneller dan de nummer twee! Bij de vrouwen was het spannender maar zagen we uiteindelijk dat Merel Wevers de overwinning nipt uit handen van Michelle rende. Deze strijd bij de vrouwen was ook typerend voor de algemene eindstrijd. Michelle kwam erg dichtbij en won zelfs punten ten opzichte van Merel bij het verspringen met een sprong van 4 meter en 87 centimeter. Helaas zag Michelle het gat in punten weer flink toenemen na de 200 meter over de barrières. Merel was hierbij namelijk samen met Jitse één van de twee atleten die onder de 30 seconden wisten te duiken en vergrootte zo het gat op Michelle aanzienlijk.

Bij het verspringen deden de (oud)secretarissen het erg goed. Alle drie sprongen ze niet ver van hun eigen persoonlijke record. Koen greep zelfs zijn kans om zijn PR te evenaren. Na het zien van de prestaties van de secretarissen besloot de huidige penningmeester dat hij ook de eer van de penningmeesters hoog moest houden en liet daarom bij het verspringen vormbehoud zien ten opzichte van de Koronalympics door wederom dezelfde afstand te springen. Speciale vermelding is er ook nog voor Tim die de ongelukkige afstand van 4.99meter sprong en zo net onder de magische grens van 5 meter neerkwam. Desalniettemin is dit natuurlijk een hartstikke goede afstand voor Tim en was deze sprong ook nog eens goed voor de derde plek bij het verspringen.

Na vier onderdelen was het tijd voor de 800 meter en was de strijd bij de vrouwen nog zeker niet beslist. Myrthe was hard op weg naar een podium maar moest helaas de strijd staken waardoor alleen Anouk en Lieke nog een gooi konden doen naar het Brons. Lieke greep die kans met beide handen en liet op de 800 meter zien dat al het fietswerk niet voor niks was geweest en sloot de wedstrijd af met een hele mooie 2.52 en liep zo ook nog eens de tweede tijd bij de vrouwen op de 800m.

Ook bij de mannen waren de verschillen voor de 800 meter erg klein. Zo stonden Willem, Fabian, Koen, Levien en Thijs van Aalten binnen 65 punten van elkaar, wat gelijk staat aan een verschil van 5 seconden op de streep. Thijs van Aalten trok van deze 5 uiteindelijk aan het langste eind en ging met zijn 800m zelfs Marnick nog voorbij in het eindklassement. Spannender was het tussen Fabian en Koen, tussen wie het verschil voor de 800m 40 punten was in het voordeel van Koen, maar Fabian met de betere papieren op de 800m. Koen wist echter goed bij Fabian te blijven en zo zijn plek in het algemeen klassement veilig te stellen in het algemeen klassement. Daarnaast zien we nu dat Koen in onderlinge ontmoetingen 3-0 voor staat. Gelukkig komen er weer veel interne competities aan waarop we deze strijd zeker verder kunnen volgen! Na de strijd gezien te hebben tussen Koen en Fabian dachten Thijs van Aalten en Nart dit ook te kunnen. Al bij de start werd er gekibbeld over wie de kop zou nemen en zelfs na het startschot ging dit gekibbel nog zo’n 600 meter door. Uiteindelijk kwam het neer op een sprint die volgens de roddels zelfs sneller ging dan de Drienerlose el van beide heren. Helaas was Nart degene met de mindere benen en moest hij Thijs net voor laten gaan. Een speciale vermelding is er nog voor Thijs Baalbergen die op de 800 meter wederom zijn vorm liet zien door een 2.16 te lopen op de 800, goed voor de tweede plaats en slechts 5 seconden verwijderd van zijn eigen PR.

Uiteindelijk werd de strijd in het algemene klassement bij de vrouwen gewonnen door Merel W en bij de mannen door Jitse. Beiden wisten ze vier van de vijf onderdelen te winnen en mochten daarom de enige echte Kronos wisselbekers in ontvangst nemen.

Bedankt iedereen die geholpen heeft! Ook bedankt voor iedereen die heeft meegedaan, jullie zijn allemaal echte kronolympians!

Campusloop 2020

| Koen Kroep

Na een half jaar te zijn uitgesteld, zal op 30 september dan toch de campusloop 2020 plaatsvinden. Dit jaar is er een prachtig parcours uitgezet van 3 en 5 kilometer over de mooie campus van de Universiteit Twente.

Schrijf je nu in voor de campusloop 2020 via deze link. Na inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.

Teamklassement

Daarnaast is er dit jaar een nieuw teamklassement. Doe mee in een team van 4 personen en probeer met je team zo constant mogelijk te lopen, om kans te maken op een waardebon van de Tapperij in Hengelo. Meedoen aan het teamklassement kan door een mail te sturen naar campusloop@kronos.nl Vermeld in deze mail je teamnaam en wie er in je team zit.

Als je niet zelf mee kan doen aan de campusloop, maar er wel graag bij wil zijn, meld je dan aan als vrijwilliger!

Voor meer informatie over de campusloop, het reglement en het teamklassement, kijk op onze website www.campusloop.nl en hou vooral ook onze instagram en facebookpagina in de gaten voor alle informatie over de campusloop.

Introductiemaand

| Koen Kroep

Lijkt atletiek je wat en wil je een keer komen meetrainen? Gedurende de hele maand september zijn er introductietrainingen. Dit betekent, dat je vanaf maandag 31 augustus 4 weken lang gratis kan langskomen en meedoen met onze trainingen.

Daarnaast zullen er gedurende september verschillende introductieactiviteiten worden georganiseerd. Voor alle informatie over de introductietrainingen en introductie activiteiten, kijk bij introductiemaand.

Voor vragen kun je altijd een mailtje sturen naar: bestuur@kronos.nl

Trainingstijden

Maandag 18.00 - 19.30 Middenlange afstand & Sprint @UTrack

Dinsdag 18.00 - 19.00 Duurloop @UTrack

Dinsdag 19.00 - 20.30 Meerkamp @UTrack

Woensdag 18.00 - 19.00 Circuittraining (kracht) @UTrack

Donderdag 18.00 - 19.30 Middenlange afstand & Meerkamp @UTrack

introductie activiteiten

Woensdag 16 september: Pubquiz

Woensdag 23 september: Pizza avond

Dinsdag 29 september: Bingo

Woensdag 30 september: Campusloop. (Zie voor meer informatie over dit evenement campusloop.nl.)

Meerkamptrainingen

Per meerkamptraining zullen twee onderdelen gegeven worden door studenttrainers, met een gezamelijke, algemene warming-up. Het schema voor de maand september zal er als volgt uitzien:

  • Dinsdag 1 september: verspringen en speerwerpen
  • Donderdag 3 september: geen introductietraining
  • Dinsdag 8 september: hoogspringen en discuswerpen
  • Donderdag 10 september: hink-stap-sprong en speerwerpen
  • Dinsdag 15 september: verspringen en kogelstoten
  • Donderdag 17 september: hordelopen en discuswerpen
  • Dinsdag 22 september: hoogspringen en speerwerpen
  • Donderdag 24 september: hink-stap-sprong en kogelstoten

Discuswedstrijd

| Thijs Roskamp

Na de Kronolympics en O3K was het maandag tijd voor de 3e interne wedstrijd van Kronos. Anderhalve maand lang hadden een hoop Kronauten zich voorbereid bij de discustrainingen op maandag om te proberen voor de vakantie toch nog hun PR aan te scherpen bij het discuswerpen. Geïnspireerd door de eerste 70 meter worp van Daniel Stahl wilden de Kronauten ook proberen om hun plekje op de ranglijst te bemachtigen (helaas is dit niet gelukt). Negen Kronauten deden mee aan de wedstrijd en sommigen hadden zelf het ideetje om wedjes op te zetten. Helaas werd vernomen dat de wedstrijdorganisator niet snapt hoe wedden werkt en de Kronoskas wilde niet garant staan voor de uit te keren bardukaten. Gelukkig zette dit geen domper op de wedstrijd en begon iedereen enthousiast aan de wedstrijd.

Fabian en Koen kwamen er vorige week achter dat het gebruik van de benen bij het kogelstoten toch belangrijker was dan gedacht en dat een halve marathon de dag van tevoren lopen daar niet aan mee helpt. Daarom dachten ze dat het een goed idee was om nog voor de wedstrijd de looptraining te volgen, want het moet ook niet te makkelijk worden. Niettemin gooide Fabian, met veel gemekker, toch vijf keer geldig met een beste afstand van 19.96 om te eindigen op een 7e plek. Koen had iets meer moeite met geldig gooien, maar het lukte hem toch om zijn rivaal te verslaan met een worp van 21.01 en een plekje boven Fabian te eindigen. Emma had de afgelopen weken bijna elke discustraining bijgewoond en dat was te zien met een mooie worp va 19.02 veroverde zij de 8e plek. Gijs had niet zijn beste dag, zoals hij meerdere malen herhaalde, en had moeite met geldig gooien. Met een worp van 18.06 eindige hij op de 9e plek. Merel was een beetje onzeker in welke techniek ze zou gebruiken en oscilleerde tussen Zuid-Afrikaans en Anderhalve draai. Toch gooide ze mooi constant rond de 25 met een beste worp van 25.49, genoeg voor de 5e plek.

Hoewel de weddenschap was dat Roy (zoals gebruikelijk) op de 4e plek zou eindigen, was deze eer deze keer voor Marjolein. Die er daarnaast ook op gebrand was om over de 30 te gooien voor de extra bardukaten. Waar het in het begin nog niet zo soepel ging, ontketende Marjo in de finale met een twee worpen over de 30 waarvan één 31.01, genoeg dus voor de 4e plek. In de top drie was het spanning geblazen. Marnick opende sterk met een worp van exact 36 meter en Roy gooide tevens een nieuw PR met enkele centimeters, Thijs daarentegen gooide natuurlijk ongeldig. Marnick verbeterde zichzelf in de 3e ronde met 36.27. In de spirit van de finale kogelstoten in Doha probeerde Thijs het nog spannend te maken in ronde 6, maar met 35.70 was het net niet genoeg. Daardoor eindige Roy op plek 3 met 34.63, Thijs op 2 en Marnick op 1.

Een geslaagde wedstrijd aldus de organisatie en trainer, dat verdient wel een pitcher bij de volgende borrel/feest. Veel verbeteringen van iedereen, maar her en der valt nog aan te werken. Hopelijk kan iedereen in september bij het NSK Baan en in oktober bij NSK Meerkamp zichzelf nog verder verbeteren en het corona seizoen afsluiten met mooie PRs.

Dank aan Basile, Stan en Rogier voor het helpen bij het opzetten/afbouwen en het jureren.

Kandidaatsbestuur

| Stan Heijnen

Het kandidaatsbestuur voor 2020-2021 is bekend, 17juni tijdens de digitale alv werd de grote onthulling bekend gemaakt. Het kandidaatsbestuur is gevuld met veel jonge enthousiaste leden en ziet er als volgt uit:

Als voorzitter: Dunya van Zanten. Dunya Studeert rechten op het saxion en is afgelopenjaar in november lid geworden bij Kronos en traint in de meerkamp groep, al is ze het vaakst aanwezig bij de coretraining op woensdag. Hoewel ze nog geen ervaring heeft met commissies binnen Kronos is wel bij menig NSK gespot en is niet bang om met mensen contact te leggen, vandaar dat ze een goede kandidaat is voor het komende bestuur

Als secretaris: Koen Kroep. Koen studeert Industrial engineering & management aan de universiteit Twente en is in september dit jaar lid geworden bij Kronos. Koen traint in de meerkamp groep en concurreert met Gijs om de beste hoogspringer van Kronos te worden. Koen is dit jaar een fanatiek lid van de campusloop commissie en is dan ook een goede kandidaat zijn voor het bestuur.

Als penningmeester: Ivo Stapel. Ivo studeert biomedische technologie aan de universiteit Twente en is net als koen in september lid geworden van Kronos. Net als de voorgaande kandidaten traint Ivo bij de meerkamp groep, al is hij ook voor te vinden bij de kronosborrel om een biertje met iedereen te nuttigen. Het is dan ook niet gek dat hij een actief lid is bij de activiteiten commissie.

Als wedstrijdsecretaris: Renee Sybesma Renee studeert Technische geneeskunde aan de universiteit Twente en is in november lid geworden. In tegenstelling tot de andere kandidaten traint Renee bij de lopers waar ze menig mannen voorbij vliegt. Renee heeft nog weinig ervaring met commissies binnen kronos maar enthousiasme en passie voor de sport maakt haar een goede kandidaat voor het bestuur.

De Onmogelijke Driekamp

| Rogier Monshouwer

In de hitte van 23 juni hebben 10 kronauten allemaal de onmogelijke driekamp voltooid. Wat begon als een gezellige duurloop werd al gauw een zware klus met overschatting, oververhitting en uitputting. Desondanks heeft iedereen het looponderdeel (1/3 of 1/2 Marathon), de 400m horden en de hink-stap-sprong binnen de tijdslimiet van tweeënhalf uur gehaald. Mede dankzij de fietsers en de fotograaf was het een zeer geslaagde en gezellige wedstrijd.

Wat begon als een wild idee op een speerwerp training werd uiteindelijk een leuke activiteit om grenzen op te zoeken, waarbij meedoen belangrijker was dan winnen. Het idee van de onmogelijke driekamp was om een aantal atletiekonderdelen te doen die veel moeilijker zouden worden na een halve marathon. Gekozen zodat alleen mensen die gek genoeg zijn hier aan zouden mee doen. Toch waren er uiteindelijk 10 kronauten met een steekje los die aan deze wedstrijd meededen. Na veel discussie over punten en hoe we zouden zorgen dat een iemand niet zou winnen werd er gekozen om het wedstrijdelement los te laten. Aan het eind kreeg iedereen een soort avondvierdaagse aandenken in de vorm van een officieel certificaat.

Na nog een laatste slokje water begonnen de Driekampers om 18.00 met het looponderdeel. De vrouwen deden een 1/3 marathon (14km), de mannen een halve marathon (21km). Aan het begin waren er drie groepjes gevormd van ongeveer hetzelfde tempo, allen met een begeleidende fietser. Aangezien het parcours tot 9 kilometer hetzelfde zou zijn, was het plan om tot dat punt in een groep te blijven en daarna op te splitsen in de drie groepen. Al na 2 kilometer kon die planning de prullenbak in toen de frisse benen van Fabian en Koen dachten dat ze wel harder konden. Twaalf kilometer later bleek dat tempo toch iets te enthousiast te zijn geweest en haalde hun groepsgenoten Ron en Rogier hen in. Voor de vrouwen bleek de hitte de grootste tegenstander, waarmee vooral de huidige secretaris veel moeite had. Gelukkig had Annabel een extra shirt en water meegenomen en hebben de vrouwen gezamenlijk de finish gehaald. Bij de kopgroep van de mannen bleek niet iedereen op de hoogte van het bergklassement, waardoor Vincent enthousiast omhoog sprintte en Thijs vA rustig het viaduct beklom. Daarna ging de laatstgenoemde in volle vaart weg samen met Nart en bereikten zij als eerste van de mannen de finish. Daarna volgende Vincent, Rogier, Koen, Fabian en Ron. Het verschil: de eerste mannen en de vrouwen hadden ruim drie kwartier om de laatste twee onderdelen te doen, terwijl de laatste drie maar 5 minuten hadden. Desalniettemin is het iedereen gelukt om de drie onderdelen te voltooien binnen tweeënhalf uur waardoor iedereen het certificaat van de allereerste Onmogelijke Driekamp kreeg.

Dit jaar was geslaagd en het was voor vele een leuke afleiding in deze wedstrijdloze tijd. Volgend jaar zal de lat (hint) toch hoger moeten worden gelegd om nog de titel van onmogelijke driekamp te blijven houden. Tot dan!

Trainingen zijn weer begonnen

| Jitse van Esch

Sinds afgelopen maandag zijn de trainingen weer begonnen! Er zijn zes trainingsmomenten per week waarbij maximaal 20 atleten aanwezig mogen zijn. Inschrijven kan via deze site onder het kopje agenda. Hier kan ook gevonden worden wat er getraind wordt en wie de training geeft.

Verder hebben jullie allemaal een mail gekregen waarin nog meer informatie staat over getroffen corona maatregelen. Lees deze goed door voordat je komt trainen!

Mocht je de mail niet gekregen hebt, neem dan contact op met iemand van het bestuur.

Tot snel, 64e Bestuur

Nieuw bestuur gezocht!

| Jitse van Esch

Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben zorgt het Coronavirus voor flink wat veranderingen in onze dagelijkse bezigheden. Daarbij schopt het ook onze normale procedure om een nieuw bestuur te vinden in de war. Vandaar dat we het toch via de sociale media moeten doen, want we zijn inmiddels weer hard op zoek naar een volgend bestuur wat komende oktober het stokje van ons over wilt nemen!

Als bestuur ben je vooral verantwoordelijk voor het draaiende houden van de vereniging en alles wat daar bij hoort. Bij kronos is de bestuursfunctie parttime wat betekend dat je je studie er gewoon nog naast kan doen. In ons bestuur heeft in principe iedereen gewoon een "normaal" jaar aan studie gedraaid. Daarnaast is een bestuur bij Kronos doen super leuk! Naast dat je je bestuursgenootjes super goed leert kennen leer je ook hoe het besturen van een vereniging werkt en staat het natuurlijk goed op je CV om een vereniging bestuurd te hebben ;)

Omdat we snappen dat het misschien lastig is om te kijken of het iets voor je is heeft iedereen van ons een kort stukje getypt over wat wij doen in onze functie en hoe dit ons bevalt.

Stan Heijnen - Intern Ik ben Stan Heijnen en zit nu ongeveer een jaar bij Kronos. Ik ben bestuurslid geworden toen ik net een half jaar bij de vereniging zat, met de intentie om mensen te leren kennen en actiever te worden binnen de vereniging. Daarom is de functie ‘commissaris interne zaken en promotie’ perfect voor mij, dagelijks hou ik me voornamelijk bezig met het coördineren van commissies. Zo ben ik coördinator van: de activiteitencommissie, batacommissie, introcie, start2run en webcie. Daarnaast ben ik dit jaar ook nog eens barcommissaris. Naast de grote hoeveelheid commissies die ik begeleid ben ik ook verantwoordelijk voor de promotie van activiteiten en/of andere mededelingen vanuit het bestuur zoals bijvoorbeeld pasmomenten voor kleding, zo heb ik dit jaar ook voor het inkopen en bedrukken van de truien gezorgd. Een andere dagelijkse taak van mij is het bijhouden van de social media en zorgen voor wedstrijdverslagen op de website. Hoewel mijn functie niet een eenduidige taken heeft ,zoals de andere functies binnen het bestuur, geeft de intern functie veel vrijheid om overal een beetje invloed op te hebben. Zo worden taken niet herhaaldelijk en heeft elke week weer een nieuwe uitdaging. Daarnaast is een parttime bestuur zoals die van Kronos echt absolute goed te doen in combinatie met je studie. Al met al vind ik bestuurslid zijn fantastisch, je maakt connecties over heel Nederland en doet allerlei leuke activiteiten met hun. Daarnaast leer je veel over het business aspect van het leven en als bonus krijg je een fantastische band met je bestuur genootjes binnen je vereniging.

Michelle van Dorth- Wedstrijd Commissaris Mijn naam is Michelle van Dorth en sinds 2 oktober ben ik wedstrijdsecretaris. Als wedstrijdsecretaris ga je over de promotie van wedstrijden en het begeleiden van Kronauten bij en naar wedstrijden. Ook ben je als wedstrijdsecretaris competitie coördinator, wat betekent dat je verantwoordelijk bent voor de kronos competitieteams inschrijven voor de competitie en een opstelling maken hiervoor. Bovendien ben je ook voorzitter van de TrainingsCommissie, dit is de commissie die gaat over onder andere wisseltrainingen organiseren en de kwaliteit van de trainingen. Al met al is deze functie zeer divers en heb ik het ontzettend naar mijn zin met zowel wedstrijdsecretaris zijn als bestuurder in het algemeen!

Lieke Kamperman- Secretaris Ik ben Lieke en ik ben dit jaar de secretaris van DAV Kronos. Als secretaris ben je de verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Ik schrijf alle nieuwe leden in bij Kronos en de atletiekunie en alle vertrekkende leden uit. Hierdoor sta ik in nauw contact met alle leden. Leden kennen mij en ik ken de leden. Het nauwe contact met de leden is een erg leuk deel van de functie secretaris. Daarnaast ben je als secretaris verantwoordelijk voor de notulen van de bestuursvergaderingen en de ALV’s. Het is heel leerzaam, maar ook vooral ook heel leuk om een jaar een parttime bestuur te doen. Dus als je nog twijfelt, laat het dan vooral horen dan kunnen wij je helpen een keuze te maken!

Sander Boxebeldt- Penningmeester De afgelopen maanden heb ik de mooie taak van penningmeester uit mogen voeren, en hierbij wil ik vertellen wat dat inhoudt. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van Kronos. Dit houdt in dat je facturen en declaraties uitbetaalt, incasso’s doet bij de leden en facturen maakt en stuurt naar externen. Ook moet je overzicht houden over de financiën van de vereniging en komt iedereen bij jou vragen om geld . Je bent eveneens verantwoordelijk voor de sponsorcommissie (en eventueel nog andere commissies). Tenslotte, en dat is wel één van de grootste taken, maak je het financieel (half)jaarverslag en de begroting die je op de ALV’s moet verantwoorden. Ik wilde graag bestuur doen om de andere kant van de vereniging beter te leren kennen, die van alle organisatie rondom de trainingen, wedstrijden en activiteiten. Daarbij wilde ik graag deze functie doen omdat je er echt nieuwe specifieke vaardigheden van leert (gerelateerd aan boekhouden en financiële administratie) die in het algemeen goed van pas komen. Ik had weliswaar wel de theorie erachter ooit geleerd (bij economie en m&o op de middelbare school), maar je leert het pas echt goed door het in de praktijk uit te voeren. Als je meer wil weten over wat het precies inhoudt om penningmeester te zijn, mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen ;)

Jitse van Esch- Voorzitter Ik ben nu sinds oktober de voorzitter van deze mooie vereniging. Als voorzitter is je belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de rest van je bestuur goed functioneerd en kan functioneren. Hierbij hoort onder andere het voorzitten van alle bestuursvergaderingen, en dus ook het maken van de agenda's. Wij hebben ervoor gekozen om elke week te vergaderen dus aan mij de taak om elke week te zorgen dat de vergaderingen een beetje geordend verlopen, het overzicht te houden met wat er gedaan moet worden in het jaar en ervoor te zorgen dat iedereen kan doen wat hij of zij moet doen. Daarnaast heb ik ook extern contact op mij genomen wat betekend dat de communicatie methet externen, zoals het sportcentrum, via mij loopt. Ook ben ik de schakel tussen de sector sport en het bestuur, wat zeker in deze tijd zonder sportkoepel een belangrijke taak is. Ik wilde graag bestuur doen omdat je veel kan leren in een bestuursjaar. Ik wilde onder andere leren hoe het is om te besturen in een semi zakelijke omgeving en hoe je dan moet communiceren met anderen. Daarnaast merkte ik dat oud bestuurders erg enthousiast waren over hun taak en ik snap wel waarom. Je bouwt namelijk een heel hechte band op met je medebestuurders en kan veel plezier beleven. Daarnaast leer je ook bestuurders van andere atletiekverenigingen kennen wat natuurlijk ook super leuk is! Misschien kan je je zelfs wel kampioen eitje-preitje van de SAV's noemen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een bestuursfunctie of meer willen weten, neem dan vooral contact met één van ons op! Blijf veilig en we zien jullie snel! Het 64e bestuur van DAV Kronos

NSK Indoor

| Roy van Zijl

Een grote groene delegatie Kronauten reisde af naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Onder hen een aantal indoorveteranen voor wie het Omnisport inmiddels een soort tweede thuis is geworden en een aantal nieuwelingen. Gelukkig zorgde tourguide Marjolein ervoor dat ook zij zich binnen de kortste keren bekend voelden in het immense complex. Het beloofde een wisselvallige dag te worden met medailles, clubrecords, vele persoonlijke records maar ook wat teleurstellingen.

Bestuursduo Michelle en Jitse hadden niet helemaal hun dag wat resulteerde in degelijke resultaten voor hen, met als positieve uitschieter de 400m voor onze voorzitter (53.88 s) en het hoogspringen (1.45 m) voor de wedstrijdsecretaris. De sprintgroep was in grote getale vertegenwoordigd op de 60 meter, met wisselende resultaten. Gijs excelleerde en liep naar een dik PR (7.41 s), net zoals Dunya (9.14 s), Ella (9.64 s) en Suze (9.86 s) (voor allen hun eerste NSK). Half-Kronauten Tim en Bart presteerden degelijk op hun onderdelen. Sprintbroers Jasper en Jeroen hadden helaas meer van hun dag verwacht met een blessure voor Jasper als dieptepunt. Ron had moeite met zijn binnenbaan op de 200 meter maar liep een goede tijd (24.73 s), net zoals de van een blessure terugkerende Marjolein (28.29 s).

Op de 800 meter debuteerde Julian met een oerdegelijke race waar nog meer in had kunnen zitten. Nart bewees dat zijn tijd in Noorwegen hem geen windeieren heeft gelegd en dat vaak indoor trainen toch een voordeel heeft door naar een mooi PR (2:03,71) en seriewinst te lopen. Merel kwam door een onfortuinlijke ziekte (gelukkig geen Corona) en serie indeling net te kort voor het podium en haar eigen indoor clubrecord. Roy pakte zowaar twee indoor clubrecords, op zowel het ver- (6.65 m) als het hinkstapspringen (14.29m). Hiermee haalde hij ook twee plakken, het zilver op ver en het goud op het hinkstapspringen. Goud was er ook voor de Olympische estafette team bij de dames, bestaande uit Merel, Lynn, Marjolein en Michelle.

Een NSK Indoor kan nogal overweldigend overkomen, Suze beschrijft haar eerste deelname aan dit evenement:

's Ochtends moest ik er erg vroeg uit, maar gelukkig kon ik wakker worden in de auto. Ik had nog nooit meegedaan aan een atletiekwedstrijd, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik vond Omnisport wel een indrukwekkend gebouw. Wat ik er het mooist aan vond was dat je beneden precies dezelfde ronde kon lopen als boven. Er was een baan onder de baan. Zelf deed ik alleen mee aan de 60 meter sprint, dus ik heb veel gekeken naar de andere wedstrijden, wat ik wel vermakelijk vond, aangezien verschillende onderdelen tegelijkertijd werden uitgevoerd. Toen alle wedstrijden waren geweest gingen alle atleten massaal naar de Burger King, waar ik die middag al was geweest. Ik heb dan ook toegekeken hoe iedereen frietjes naar binnen zat te werken. Daarna was er een feest in het squashcentrum waar ik ook ben blijven slapen. Het was de eerste keer dat ik in een squashcentrum was, en ik heb in de squashruimte niet gesquasht, maar wel geslapen:) Het feestje kwam een beetje moeilijk op gang, maar toen iedereen eenmaal wat op had, werd de sfeer wat losser. Die dag erna werden we heel vroeg gewekt, want om 9 uur zouden er al weer squashers komen. Maar dat was niet heel erg, want ik was dan wel weer lekker vroeg thuis. Ik vond het een geslaagde dag. ~Suze

Veel Kronauten waren ook aanwezig als jury of vrijwilliger, daarvoor onze grote dank aan Basile, Sander, Rogier, Twan en Stan. Laatstgenoemde beschrijft zijn dag als jurylid:

Het was al vroeg toen mijn wekker ging en ik kan je zeggen……. Te vroeg, het beviel me niet om 7 uur op te moeten staan, maar hé wat je niet allemaal over hebt voor je leden. Met de tassen vol gelanden richting de trein waar ik samen met Tim en Jasper de trein op stapte @enschede centraal. Al gouw kwamen we aan bij station kennispark, maar de andere kronauten waren nog maar ver te zoeken. Niet erg trouwens, stilte voor de storm. Na over te stappen in Hengelo vervolgde wij onze weg richting Apeldoorn, ditmaal wel samen met de andere kronauten. Het was wel te zien dat zo’n grote lading atleten te veel was voor het treinstelsel, de trein zat namelijk ooooovervol. Er moest dan ook speciaal voor ons een extra trein toegevoegd worden, tamelijk zonde na mijn mening, aangezien we nog maar 15min in de trein zouden zitten. Eenmaal aangekomen bij het omnisport kregen we onze vrijwilligers muntjes(heerlijk gratis koffie <3) en werden we begeleid naar de crew ruimte waar de briefing al gouw zou starten. Na een korte introductie en wat aanwijzingen, werd er even gouw koffie gehaald en gingen we naar onze vrijwilligersplekken. In mijn geval: polsstok hoog. We waren nog maar amper aangekomen, toen de eerste atleten zich kwamen melden om in te springen. Toen de wedstrijd begon voelde ik me echt een professional, een beetje zitten op een stoel en af en toe een vlag omhoog steken, het goede leven. Al zou je zeggen dat dat niet zo zwaar zou zijn, maar het was het tegenover gestelde. Omdat polsstok zo lang duurt, werd mijn arm zwaar. Gelukkig waren de vrouwen net afgelopen zodat ik weer een bakkie koffie kon halen, niet dat ik verslaafd ben ofzo, maar ik had het daadwerkelijk even nodig. Nu was het de beurt van de mannen, een grote downgrade om eerlijk te zijn. Bij het inspringen vlogen de polsstokken om de oren en over de baan, zo werd er bijna iemand gespiesd. Ook werden de lopers en de verspringers bijna gehinderd, we probeerde zoveel mogelijk stokken op te vangen, dit ging soms alleen niet helemaal goed. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, wat in mijn ogen een positief is 😊. Na een lange dag hard werken had ik wel wat eten verdient, daarom ging ik lekker eten bij de turk, nadat mijn buik vol zat begon ik de vermoeidheid wel te voelen en besloot naar huis te gaan om te kunnen slapen. Erg zonde van het feest en alle spullen die ik had meegenomen voor de overnachting. Al met al, was het een leuke dag met veel mooie prestaties.

Op naar het outdoorseizoen met vele mooie wedstrijden en NSK's op de planning!

NSK Cross

| Stan Heijnen

Op zaterdag 15 februari vertrokken 19 gemotiveerde Kronauten richting eindhoven voor het NSK Cross, Al viel de eerste al of voor ze eindhoven hadden bereikt. Maar menig Kronaut had zijn competiviteit tot een hoger niveau gebracht, al was dit maar voor korte duur omdat ze er achter kwamen dat ze op station ‘s Hertogenbosch op hetzelfde platform moesten zijn en daarom meteen de roltrap naar beneden konden nemen. Aangekomen in Eindhoven werden de kronauten met de pendelbus, waar de concurrentie dicht op elkaar zat, letterlijk en figuurlijk, naar de stratumse heide gebracht. Op de stratumse heide was een prachtig parcour uitgezet langs de Kannunukesven en rietven van 2.3 km, 6.1 km en 8.7 km. Al gouw begonnen de kronauten aan de warming-up om een snelle tijd neer te kunnen zetten. Als eerst was het de beurt voor de mannen en vrouwen van de lange cross, met een aantal fantastische resultaten. Zo kwam René als eerste binnen bij de dames met een geweldige tijd van 24:59, gevolgd door carmen met een tijd van 30:34 en Lotte Hagedoorn met een tijd van 32:33 Bij de mannen op de lange afstand was Thijs van Aalten die als eerste kronaut op een nette 7de plek binnen kwam met een tijd van 34:36, kort gevolgd door Nart die binnen kwam in een tijd van 35:15. Daarnaast kwamen Twan en Stan als 17e en 21e binnen met een tijd van 37:05 voor twan en 38:23 voor Stan.

Kort nadat de mannen en vrouwen van de lange cross binnen waren gingen de mannen op de korte cross van start, met een vechtpartij in de eerste meters na de start, kwam Steef als eerste kronaut binnen als 7de ,een evenaring van thijs op de lange cross, in een tijd van 9:01. Na Steef kwam Casper in een tijd van 9:49 binnen, gevolgd door Thijs baalbergen in een tijd van 10:06. Die in zijn buurt weer gevolgd werd door Koen met een tijd van 11:11 en kort daarna fabian met een tijd van 11:18 en Rogier in een tijd van 12:00. Bij de vrouwen korte cross gingen Merel, Lieke, Annabel en Marjolein van start, waarbij Marjolein ergens halverwege sneuvelde vanwege de pijn in haar knie. Merel finishte als eerste in een tijd van 11:07 gevolgd door Lieke met een tijd van 12:14 en Annabel met een tijd van 12:33. Na kort uit te rusten moest er al weer gouw gelopen worden, want de eer van kegel moest verdedigd worden op de 4x400. Hiervoor was Jitse speciaal afgereisd uit Enschede! Onder aanmoediging van Sander die ondertussen ook afgereisd was, werd er een super snelle tijd neer gezet! Niet zonder een aantal schammen op te lopen natuurlijk, de man van glas (Jitse) probeerde extra snelheid te genereren door zich af te slingeren aan een boom, met als gevolg dat hij een aantal schaaf wonden! Het is dan ook nog afwachten hoeveel weken hij nu weer aan de kant zal zitten. maar we hopen natuurlijk dat hij bij het NSK indoor weer terug kan keren. Na het kronen van René als echt Nederlands Studenten Kampioen vertrokken de Knonauten weer richting Enschede met een rugzak vol goeie hoop voor het NSK indoor die al 2 weken later gehouden zal worden.

Voor De uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2020021514305 Voor Foto’s van de Cross : https://www.facebook.com/158584304189456/posts/2752176031496924/