Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

kronos nieuws

811f919e98db6c8b14053259e1cf1b600f222464

NSK Indoor

| Roy van Zijl

Een grote groene delegatie Kronauten reisde af naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Onder hen een aantal indoorveteranen voor wie het Omnisport inmiddels een soort tweede thuis is geworden en een aantal nieuwelingen. Gelukkig zorgde tourguide Marjolein ervoor dat ook zij zich binnen de kortste keren bekend voelden in het immense complex. Het beloofde een wisselvallige dag te worden met medailles, clubrecords, vele persoonlijke records maar ook wat teleurstellingen.

Bestuursduo Michelle en Jitse hadden niet helemaal hun dag wat resulteerde in degelijke resultaten voor hen, met als positieve uitschieter de 400m voor onze voorzitter (53.88 s) en het hoogspringen (1.45 m) voor de wedstrijdsecretaris. De sprintgroep was in grote getale vertegenwoordigd op de 60 meter, met wisselende resultaten. Gijs excelleerde en liep naar een dik PR (7.41 s), net zoals Dunya (9.14 s), Ella (9.64 s) en Suze (9.86 s) (voor allen hun eerste NSK). Half-Kronauten Tim en Bart presteerden degelijk op hun onderdelen. Sprintbroers Jasper en Jeroen hadden helaas meer van hun dag verwacht met een blessure voor Jasper als dieptepunt. Ron had moeite met zijn binnenbaan op de 200 meter maar liep een goede tijd (24.73 s), net zoals de van een blessure terugkerende Marjolein (28.29 s).

Op de 800 meter debuteerde Julian met een oerdegelijke race waar nog meer in had kunnen zitten. Nart bewees dat zijn tijd in Noorwegen hem geen windeieren heeft gelegd en dat vaak indoor trainen toch een voordeel heeft door naar een mooi PR (2:03,71) en seriewinst te lopen. Merel kwam door een onfortuinlijke ziekte (gelukkig geen Corona) en serie indeling net te kort voor het podium en haar eigen indoor clubrecord. Roy pakte zowaar twee indoor clubrecords, op zowel het ver- (6.65 m) als het hinkstapspringen (14.29m). Hiermee haalde hij ook twee plakken, het zilver op ver en het goud op het hinkstapspringen. Goud was er ook voor de Olympische estafette team bij de dames, bestaande uit Merel, Lynn, Marjolein en Michelle.

Een NSK Indoor kan nogal overweldigend overkomen, Suze beschrijft haar eerste deelname aan dit evenement:

's Ochtends moest ik er erg vroeg uit, maar gelukkig kon ik wakker worden in de auto. Ik had nog nooit meegedaan aan een atletiekwedstrijd, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik vond Omnisport wel een indrukwekkend gebouw. Wat ik er het mooist aan vond was dat je beneden precies dezelfde ronde kon lopen als boven. Er was een baan onder de baan. Zelf deed ik alleen mee aan de 60 meter sprint, dus ik heb veel gekeken naar de andere wedstrijden, wat ik wel vermakelijk vond, aangezien verschillende onderdelen tegelijkertijd werden uitgevoerd. Toen alle wedstrijden waren geweest gingen alle atleten massaal naar de Burger King, waar ik die middag al was geweest. Ik heb dan ook toegekeken hoe iedereen frietjes naar binnen zat te werken. Daarna was er een feest in het squashcentrum waar ik ook ben blijven slapen. Het was de eerste keer dat ik in een squashcentrum was, en ik heb in de squashruimte niet gesquasht, maar wel geslapen:) Het feestje kwam een beetje moeilijk op gang, maar toen iedereen eenmaal wat op had, werd de sfeer wat losser. Die dag erna werden we heel vroeg gewekt, want om 9 uur zouden er al weer squashers komen. Maar dat was niet heel erg, want ik was dan wel weer lekker vroeg thuis. Ik vond het een geslaagde dag. ~Suze

Veel Kronauten waren ook aanwezig als jury of vrijwilliger, daarvoor onze grote dank aan Basile, Sander, Rogier, Twan en Stan. Laatstgenoemde beschrijft zijn dag als jurylid:

Het was al vroeg toen mijn wekker ging en ik kan je zeggen……. Te vroeg, het beviel me niet om 7 uur op te moeten staan, maar hé wat je niet allemaal over hebt voor je leden. Met de tassen vol gelanden richting de trein waar ik samen met Tim en Jasper de trein op stapte @enschede centraal. Al gouw kwamen we aan bij station kennispark, maar de andere kronauten waren nog maar ver te zoeken. Niet erg trouwens, stilte voor de storm. Na over te stappen in Hengelo vervolgde wij onze weg richting Apeldoorn, ditmaal wel samen met de andere kronauten. Het was wel te zien dat zo’n grote lading atleten te veel was voor het treinstelsel, de trein zat namelijk ooooovervol. Er moest dan ook speciaal voor ons een extra trein toegevoegd worden, tamelijk zonde na mijn mening, aangezien we nog maar 15min in de trein zouden zitten. Eenmaal aangekomen bij het omnisport kregen we onze vrijwilligers muntjes(heerlijk gratis koffie <3) en werden we begeleid naar de crew ruimte waar de briefing al gouw zou starten. Na een korte introductie en wat aanwijzingen, werd er even gouw koffie gehaald en gingen we naar onze vrijwilligersplekken. In mijn geval: polsstok hoog. We waren nog maar amper aangekomen, toen de eerste atleten zich kwamen melden om in te springen. Toen de wedstrijd begon voelde ik me echt een professional, een beetje zitten op een stoel en af en toe een vlag omhoog steken, het goede leven. Al zou je zeggen dat dat niet zo zwaar zou zijn, maar het was het tegenover gestelde. Omdat polsstok zo lang duurt, werd mijn arm zwaar. Gelukkig waren de vrouwen net afgelopen zodat ik weer een bakkie koffie kon halen, niet dat ik verslaafd ben ofzo, maar ik had het daadwerkelijk even nodig. Nu was het de beurt van de mannen, een grote downgrade om eerlijk te zijn. Bij het inspringen vlogen de polsstokken om de oren en over de baan, zo werd er bijna iemand gespiesd. Ook werden de lopers en de verspringers bijna gehinderd, we probeerde zoveel mogelijk stokken op te vangen, dit ging soms alleen niet helemaal goed. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, wat in mijn ogen een positief is 😊. Na een lange dag hard werken had ik wel wat eten verdient, daarom ging ik lekker eten bij de turk, nadat mijn buik vol zat begon ik de vermoeidheid wel te voelen en besloot naar huis te gaan om te kunnen slapen. Erg zonde van het feest en alle spullen die ik had meegenomen voor de overnachting. Al met al, was het een leuke dag met veel mooie prestaties.

Op naar het outdoorseizoen met vele mooie wedstrijden en NSK's op de planning!

5903649fa879739110ed06a56ad5c955bf7e7dd2

NSK Cross

| Stan Heijnen

Op zaterdag 15 februari vertrokken 19 gemotiveerde Kronauten richting eindhoven voor het NSK Cross, Al viel de eerste al of voor ze eindhoven hadden bereikt. Maar menig Kronaut had zijn competiviteit tot een hoger niveau gebracht, al was dit maar voor korte duur omdat ze er achter kwamen dat ze op station ‘s Hertogenbosch op hetzelfde platform moesten zijn en daarom meteen de roltrap naar beneden konden nemen. Aangekomen in Eindhoven werden de kronauten met de pendelbus, waar de concurrentie dicht op elkaar zat, letterlijk en figuurlijk, naar de stratumse heide gebracht. Op de stratumse heide was een prachtig parcour uitgezet langs de Kannunukesven en rietven van 2.3 km, 6.1 km en 8.7 km. Al gouw begonnen de kronauten aan de warming-up om een snelle tijd neer te kunnen zetten. Als eerst was het de beurt voor de mannen en vrouwen van de lange cross, met een aantal fantastische resultaten. Zo kwam René als eerste binnen bij de dames met een geweldige tijd van 24:59, gevolgd door carmen met een tijd van 30:34 en Lotte Hagedoorn met een tijd van 32:33 Bij de mannen op de lange afstand was Thijs van Aalten die als eerste kronaut op een nette 7de plek binnen kwam met een tijd van 34:36, kort gevolgd door Nart die binnen kwam in een tijd van 35:15. Daarnaast kwamen Twan en Stan als 17e en 21e binnen met een tijd van 37:05 voor twan en 38:23 voor Stan.

Kort nadat de mannen en vrouwen van de lange cross binnen waren gingen de mannen op de korte cross van start, met een vechtpartij in de eerste meters na de start, kwam Steef als eerste kronaut binnen als 7de ,een evenaring van thijs op de lange cross, in een tijd van 9:01. Na Steef kwam Casper in een tijd van 9:49 binnen, gevolgd door Thijs baalbergen in een tijd van 10:06. Die in zijn buurt weer gevolgd werd door Koen met een tijd van 11:11 en kort daarna fabian met een tijd van 11:18 en Rogier in een tijd van 12:00. Bij de vrouwen korte cross gingen Merel, Lieke, Annabel en Marjolein van start, waarbij Marjolein ergens halverwege sneuvelde vanwege de pijn in haar knie. Merel finishte als eerste in een tijd van 11:07 gevolgd door Lieke met een tijd van 12:14 en Annabel met een tijd van 12:33. Na kort uit te rusten moest er al weer gouw gelopen worden, want de eer van kegel moest verdedigd worden op de 4x400. Hiervoor was Jitse speciaal afgereisd uit Enschede! Onder aanmoediging van Sander die ondertussen ook afgereisd was, werd er een super snelle tijd neer gezet! Niet zonder een aantal schammen op te lopen natuurlijk, de man van glas (Jitse) probeerde extra snelheid te genereren door zich af te slingeren aan een boom, met als gevolg dat hij een aantal schaaf wonden! Het is dan ook nog afwachten hoeveel weken hij nu weer aan de kant zal zitten. maar we hopen natuurlijk dat hij bij het NSK indoor weer terug kan keren. Na het kronen van René als echt Nederlands Studenten Kampioen vertrokken de Knonauten weer richting Enschede met een rugzak vol goeie hoop voor het NSK indoor die al 2 weken later gehouden zal worden.

Voor De uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2020021514305 Voor Foto’s van de Cross : https://www.facebook.com/158584304189456/posts/2752176031496924/

38acf1644ddbee65c3a42fcf2e304840007973ea

Woolderesloop

| Stan Heijnen

Het zou leuk zijn te zeggen dat het een geweldige dag was met veel zonneschijn, maar dat zou helaas gelogen zijn. Het was een behoorlijk winderige en koude winterzondagochtend, de meeste Kronauten voelden nog steeds het melkzuur van 'Bob soft donderdag training' en konden nauwelijks lopen ... maar WAT kan Kronaut's motivatie om te vechten in een race stoppen? ?! Niets. Daarom ging een kleine groep Kronauten hun clubnaam verdedigen in de 1e Wolderslopen-competitie en ze deden het geweldig! De eersten die vertrokken waren de 15k- en 10k-atleten, gevolgd door de 5.1k-atleten slechts 6 minuten later. Met grote succes voor Réné die de eerste vrouw werd op de 10k met een tijd van 38:15! En het resultaat dat zou op de wooldereslopen-pagina: KYAN RYTZELL WINT DE EERSTE WOOLDERESLOOP. Er is echter een kort verhaal om uit te leggen hoe hij deze titel heeft veroverd. Kyan was NIET van plan om die dag snel te gaan ... totdat een van zijn rivalen hem durfde te 'beledigen' en daarom kon Kyan het gewoon NIET accepteren dat hij verslagen zou worden door 'die kerel' en finishede daarom in een tijd van 35:14 die meer dan 40 seconden voor zijn rivaal. Thijs van Aalten had ook een geweldige race met een tijd van 36:57 !! Wat betreft de 5.1k-race voor dames: Rosanne en Elisabetta namen deel en eindigden in een respectabele tijd van 21:40 (4e) en 22:30 (11e). Voor de 5.1K-race bij de heren: Twan en Thies vriendschappelijk vochten ze samen gedurende de race, Thies verhoogde echter zijn snelheid in het laatste deel en eindigde met een voorsprong van 7 seconden ten opzichte van Twan, met tijden van 18:07 (9e ) en 18:14 (10e) respectabel. Niet ver achter hen arriveerde Loek met een tijd van 19:08!

Last but not least, Kronos geliefde coach zelf nam deel aan de 15k race en finishte in 1:09:01 !!! (NB: Als Bob niet zou hebben deelgenomen aan de 15k, zou 'de moord donderdag training' het perfecte excuus zijn geweest om al zijn kleine Kronauten te verslaan ... maar de reden voor die pre-race moordtraining blijft nog steeds mysterieus ... )

Meer resultaten en info op https://www.wooldereslopen.nl/uitslagen?fevenement=woolderes1&amp;fafstand=15km&amp;fgeslacht=man,vrouw&amp;fjaar=2020 Geschreven door Elisabetta Ribera d'Alcalà

8f838af1e6ff44528fd89071eb07fe985c19a6e2

Solana Atletiek Indoor Dronten

| Thijs van Aalten

Het is een prachtige winterse maandagmiddag in Dronten. Het is droog, het vriest niet en bovenal: de zon schijnt. De perfecte dag om buiten te sporten. Op het programma staat: een meerkamp in Dronten, indoor…

Na de meerkamp eerder deze zomer in Schoonhoven wisten de Kronauten gelukkig wel raad met meerkampen in te weinig ruimte. De dag begon met kogelstoten van Annabel. In het internationale deelnemersveld (een concurrente kwam uit Italië, een andere zelfs uit Groningen) wist ze zich goed staande te houden met 8.47 meter en een 4e plaats. Daarna was het tijd voor aansluitend de 30 meter sprint voor mannen en vrouwen. Assistent-coach Thijs v A had maar één advies: niet te hard starten en doseren. Roy leek de enige die dit echt in zijn oren had geknoopt. Waar het normaal gesproken de bedoeling is dat het startblok blijft liggen en de atleet zich naar voren duwt, kreeg hij het voor elkaar om het startblok naar achter te duwen en zelf nauwelijks vooruit te komen. Hierna kwam hij toch op gang, maar wist hij niet meer de pijlsnel gestarte Fabian bij te halen. Gijs wist wel direct potten te breken en zette de snelste tijd neer: 4.37. Vincent kwam pijlsnel de starblokken uit maar heeft vanwege een carrièreswitch binnen de atletiek ingeboet aan duurvermogen, waardoor Stan hem op de finish voorbij kon snellen. Annabel deed er daarna alles aan om sneller te lopen dan een mannelijke Kronaut. Ze kwam enkel in de buurt van Koen, maar wist wel oud-Kronaut Jarin met ruim een seconde te verslaan.

Vooral Vincent en Fabian leken klaar te zijn voor het kogelstoten. Ze lieten al aan de plaatselijke verslaggevers weten gebrand te zijn op een overwinning op dit onderdeel. Fabian ging er vandoor met de overwinning in hun onderlinge strijd. Roy wist als één van de weinigen de kogel niet uit zijn handen te laten glippen, wat hem een goede uitgangspositie opleverde voor het algemeen klassement.

Inmiddels is het tijd voor het slotonderdeel: hoogspringen. Erg vermoeiend voor de deelnemers, maar vooral voor hoofdcoach Marjolein die over en weer strompelde om al haar pupillen te voorzien van feedback en de nodige mentale ondersteuning. Annabel sprong tot haar verbazing zonder spikes naar een PR van 1.46. Tot tevredenheid van de altijd-aanwezige Basile, die zich na een anoniem buitenland avontuur plotseling ontpopte tot betrouwbaarste Kronossupporter. Bij de mannen kreeg Stan het grootste deel van zijn lichaam over de 1.51 heen, maar helaas voor hem was dit niet genoeg en bleef hij steken op 1.46. Vincent sprong een fabuleus PR en voegde zich daarmee samen met Fabian tot team 1.51. Koen liet zien geboren te zijn voor dit onderdeel en ging er met 1.66 met de overwinning vandoor. Gijs deed een laatste poging om het algemeen klassement te winnen, maar zag tot zijn teleurstelling dat Roy tot tweemaal toe de lat hevig toucheerde zonder hem te laten vallen. Laatstgenoemde pakte hierdoor de overwinning in het klassement voor Gijs. Fabian wist voor het eerst de onderlinge strijd met Vincent te winnen. Geruchten gaan dat Vincent hierdoor naar Duitsland gevlucht is. We hopen hem snel terug te zien.

Volledige uitslagen zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25385/

7b7c70b90c9472719b96f42b8cd750dfead0c8d9

NSK Trappenloop

| Stan Heijnen

Op vrijdag 13 december was het tijd om in Nijmegen tijdens het NSK Trappenloop de Erasmustoren te gaan beklimmen. Na een lange reis vanuit Enschede, waarbij in de bus bij het zien van de hoogte van de Erasmustoren de verzuring in de benen al bijna te voelen was, begon de wedstrijd met de beklimming van de 10 verdiepingen, waarbij Julian als beste kronaut op de 4e plaats bovenkwam, kort gevolgd door Roy (8e), Vincent (9e) en Tim (10e) en Twan (12e) . Bij de vrouwen stonden twee kronauten op het podium, namelijk Annabel en Michelle, met een eerste en derde plaats. Na de 10 verdiepingen was het tijd voor de nog meer verzurende 20 verdiepingen. Thijs van Aalten, Twan, die zijn benen na de 10 verdiepingen blijkbaar nog niet erg genoeg voelde, Jitse en Marnick vertegenwoordigden Kronos op deze loodzware afstand, waarbij Thijs met de bronzen medaille naar huis ging. Tijdens de duoloop die hierop volgde, was er even tijd om de verzuring van de 10 of 20 verdiepingen even te laten zakken. Als enige Kronos-duo kwamen Loek en Stan met de 4e tijd boven. Na de duoloop ging de wedstrijd verder met de estafette en de beerchase. Bij de estafette won het team “vierde plaats is ook leuk”, bestaande uit Roy, Thijs Baalbergen, Tim en Koen. Na de beerchase was het tijd om te gaan eten in het sportcafé van de Radboud universiteit, warna de prijsuitreiking plaatsvond. Aan het einde van de avond ging Kronos naar huis met in totaal 6 podiumplaatsen, waaronder twee eerste plaatsen. Voor alle andere uitslagen, kijk op: https://hardloopuitslagen.nl/?wedstrijd&amp;show=563&amp;overall=Duo%20race%20(2x10#tab3default

94492a10e9df2cfec3702b31ad60b0e7a8d3c3e3

NSK Weg

| Iris Visser

19 oktober vertrokken een elftal enthousiaste Kronauten naar het altijd gezellige Wageningen voor het NSK weg om een 5 of 10 km te lopen. Na grondig met z’n allen de route te hebben verkend, stoven Nienke, Vincent B. en Martijn O. weg na het startschot van de 10 km. Later volgden Pauline, Jitse, Twan, Thijs B., Loek en Iris bij de 5 km. Tijdens hun route langs de Wageningse campus en weilanden hadden sommigen het zwaar te verduren, maar gelukkig waren daar Michelle en Lieke halverwege om hen aan te moedigen. Ondanks de stevige tegenwind, werden een paar PRs aan gruzelementen gelopen. Martijn eindigde zelfs op een 3e plaats op de 10 km met 35:54! Na de prijsuitreiking ging iedereen weer snel naar huis (met voor sommigen een pitstop bij de McDonalds), want Enschede is en blijft toch een stuk gezelliger.

5b98f1495c8a3f437aa8845091b5ac5b17aecbd3

NSK Teams

| Jitse van Esch

Op Zaterdag 14 September was het weer tijd voor de Kronauten om de strijd aan te gaan met de andere studentenatletiekverenigingen op het NSK teams in Nijmegen. Het was weer tijd voor zowel meerkampers als lopers om hun talenten te laten zien en punten binnen te halen voor het mannen- of vrouwenteam. Er werden goede prestaties geleverd: bij de mannen won Kronos de hinkstapsprong na een sterke eerste sprong van Roy en werd eveneens het hoogspringen gewonnen door Hidde. Met verder mooie prestaties op discuswerpen door Marnick (derde plek) en speerwerpen door Jitse (derde plek) wist het mannenteam een vierde plek te bemachtigen op het NSK. Bij de vrouwen ging het nog beter: meteen aan het begin al behaalde het estafetteteam bestaande uit Anna, Annabel, Liselotte en Michelle de tweede plaats op de 4x100 meter. Ook op de olympische estafette wist het vrouwenteam, ditmaal bestaande uit Annabel, Lynn, Merel Wevers en Michelle, een tweede plek te behalen. Op de andere onderdelen deden de vrouwen het ook flink goed: Gemma werd tweede op de mijl, Renee derde op de 3000m, Marjolein tweede op de 100 horden en derde op zowel hoogpsringen als hinkstapsprong, Merel Wevers derde op de 400 meter en speerwerpen en Lynn tweede op speerwerpen en kogelstoten. Met al deze prestaties wist het vrouwenteam een welverdiende zilveren medaille te winnen. Na afloop stond er nog een ludiek onderdeel op het programma, waarbij één persoon per team van vier door de anderen zo snel mogelijk over hindernissen getild moest worden. Dit leverde leuke gezichten op. Na het avondeten konden de atleten ontspannen op het gezellige feest in de kantine. Velen hadden wat leuks uit de kast getrokken voor het thema ‘foute party’. Aan het eind van al deze gezelligheid konden de Kronauten in hun tentjes naast de baan lekker met een trots gevoel gaan slapen.
Alle uitslagen zijn hier te vinden: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/32026/

4167702140a12ca49e6dc8feca2d57fac2c7b9b3

Pro-De Wedstrijd

| Roy van Zijl

Door hun goede prestaties gedurende de 3 competitie wedstrijden wisten de vrouwen van Kronos zich te plaatsen voor de promotie wedstrijd. Van de 12 deelnemende teams zou de top 5 zich plaatsen voor de 2e divisie volgend jaar. De doelstelling van de Kronos vrouwen? Vooral niet in de top 5 eindigen maar ook niet helemaal onderaan, een beetje eergevoel zit er immers nog wel in. De enige andere wens; een clubrecord op de 4x100 m estafette.

Locatie voor deze missie was de baan van CAV Energie te Barendrecht. De dames, vergezelt door jurylid Thijs R en verslaggever van dienst Roy, kwamen goed voorbereid in het verre Westen aan. Het niet inschrijven van een deelnemer aan zowel het polsstokhoogspringen en de 3000 meter gaf de zekerheid dat een top 5 prestatie niet meer mogelijk was, alweer een zorg minder. De eerste tegenvallers kwamen in de vorm van een fikse regenbui en het feit dat Merel W last kreeg van een griepje waardoor zij niet kon uitkomen op de 800 meter en de estafette nog een twijfelgeval was. Michelle startte door haar enthousiasme vals op de 100 meter, Lieke startte niet in verband met een pijnlijke kuit. In de tussentijd stootte Marjolein de kogel naar 11,61 meter (of 16, of 13, of iets in het midden, als het aan een van de juryleden had gelegen) wat betekende dat er na 4 onderdelen wel op 1 van deze punten behaald waren.

Merel L en Lieke namen het speerwerpen voor hun rekening, iets dat bij beiden redelijk volgens verwachting verliep en resulteerde in 23,09 m voor Merel L en 20,37 m voor Lieke. Michelle kon ondertussen haar reeks van 5 meter sprongen in het verspringen voortzetten door 5,03 m te springen. Dit leverde haar een 2e plaats op het onderdeel op. Annabel haar grootste angst werd daarna werkelijkheid toen de 400 meter op het programma stond. In een direct gevecht met Lieke bleef het lang spannend maar Lieke wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken. 1:06,94 is een prachtige prestatie voor een eerste 400 meter. Annabel kwam met 1:08,05 net te kort. Marjolein was met 1:09,18 nog net iets langzamer met als klein verschil dat er in haar baan 10 hordes geplaatst waren. Ook deze prestatie leverde een 2e plaats op.

Gelukkig viel het griepje van Merel W mee waardoor zij ‘gewoon’ deel kon nemen aan het hoogspringen. Helemaal tevreden met de 1,50 m was ze niet maar genoeg hoogte en verbetermogelijkheden. De inmiddels van functie gewisselde coach Thijs R kon Merel L niet naar een nieuw PR op het kogelstoten helpen, zij kwam tot 6,91 m. Net hersteld van haar 400 meter mocht Annabel direct door op de 200 meter. Ondanks de soms aanwezige rugwind werd de vermoeidheid haar wat te veel, met een tijd van 29,02 s als gevolg.

Het spektakelstuk was de 4x100 meter aan het einde van de wedstrijddag. Om de spanning er in te houden werden de tussenstanden geheim gehouden. De estafette verliep, zei het met heel veilige wissels, soepel en ondanks dat de serie niet werd gewonnen liepen de dames een prachtig clubrecord. De klok werd stil gezet op 51,48 seconden. Een verbetering van het 30 jaar clubrecord met 1,12 seconden. Gefeliciteerd dames!

Met de bekendmaking van de einduitslag werd ook duidelijk dat alle doelen van het team behaald werden. Een 10e plek in de eindrangschikking betekende het achter houden van de ploegen van Hylas en Rotterdam Atletiek en dus geen promotie. Volgend jaar met een mannen- en vrouwenploeg op naar promotie!

5dfa5c0105cfcef87faa098362cf10173621b22f

Kronos Lustrumweken

| Annabel Boonman

Afgelopen collegejaar hebben we al een aantal lustrumactiviteiten langs zien komen: De thema bekendmakingsavond, het nieuwjaarsdiner, De Wie is de mol spelavond en het trainingsweekend. Binnenkort komt onze lustrumperiode tot een einde en dat doen we met de kronos lustrumweken:

17 sept – Verjaardagsfeestje | Birthdayparty

18 sept – Bingo/spelavond | Bingo/Gamesnight

20 sept – Filmavond | Movie Night

21 sept – Lustrumtrip | Lustrum Outing

25 sept – Verrassingsactiviteit | Surprise activity

28 sept – ludieke meerkamp + Alumnidag | Fun-Morecamp + Alumniday

Schrijf je nu in voor deze activiteiten!

94f0d1db2bf3a30a9d8b655cdf248d5d493ef45c

NSK Baan

| Thijs van Aalten

Donderdagochtend 8:09, de trein vertrekt vanuit Enschede om onze wereldreis richting het hoge noorden te beginnen. Bepakt en bezakt reizen we met een klein maar fijn groepje Kronauten af naar Groningen voor het NSK baan. Na wat moeite om alle bagage mee te nemen op de OV-fietsen en het nodige doortrappen om maar die grote brug fietsend over te komen, komen we aan bij de atletiekbaan van Vitalis. Een groot aantal onderdelen stonden deze dagen op het programma en de meerkampgroep besloot een heel aantal van deze te bezetten. Dit bracht op dag 1 3 medailles op voor Kronos, goud en zilver voor Marjolein, respectievelijk op het verspringen en het hoogspringen, en brons voor Michelle op het verspringen. Nog een hoogtepunt van dag 1 was toch ook wel Nart die besloot dat hij wat verkoeling wilde en daarom een lekkere frisse duik nam in de waterbak tijdens de 3000 meter steeple chase. Na al dat harde sporten was een lekker hapje eten wel verdiend, dit viel helaas voor sommige atleten een beetje tegen, waarna besloten werd om traditiegetrouw naar de Mc Donald’s te fietsen om daar de maaltijd te vervolgen.

Na een goede nachtrust op de camping bij Vitalis brandde iedereen de volgende ochtend hun tent uit door het heerlijke zonnetje dat in Groningen aanwezig was en besloten de Kronauten zich na het ontbijt te settelen op de hoogspringmat. Dag twee bracht opnieuw een zeer gevarieerde selectie aan onderdelen, wat nog eens 3 medailles voor Kronos opleverde: zilver voor Merel Wevers in een zeer sterk gelopen 400 meter horden, brons voor Marjolein op de 100 meter horden en last but definetely not least besloten Thijs van Aalten en Marnick zich samen met Roel van Tartlétos en Tim van AC Tion te bewijzen op de 4x60 meter op flippers en haalde hierbij een gouden medaille. De dag werd afgesloten met een drankje en een dansje in het centrum van Groningen.

De volgende ochtend was het tijd om te tentjes op te ruimen en onze wereldreis terug naar Enschede te beginnen, waarbij we tijdens het ontbijt helaas onze mascotte Kegel de Egel zijn verloren, Asterix, wees lief voor hem!

De complete uitslagen kunnen worden gevonden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25139/

Geschreven door Michelle