Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

kronos nieuws

1e3a7c1e8f23dc4d15d3b1235eec6be1946e1691

Lustrumthemabekendmakingsborrel

Na lange voorbereiding door de lustrumcommissie was het woensdag 12 december dan eindelijk tijd om het grootste geheim van de afgelopen weken bekend te maken. Tijdens de enige echte ‘lustrumthemabekendmakingsborrel’ zou het thema dan eindelijk bekend gemaakt worden.

De avond startte op een unieke (lees uitzenderlijke) locatie met uitzicht op de Utrack en een heus bioskoop gedeelte. In verschillende teams konden kronauten door puzzels en spellen goed te volbrengen hints verdienen die konden leiden naar het 11e lustrumthema van D.A.V. Kronos. Vooral de spelrondes met knijperestafette en bellenblaashoepelspel hebben mooie plaatjes opgeleverd (zie Kronos Cloud).

Nadat alle teams een gokje naar het thema gewaagd hadden kon de officiële bekendmaking gaan plaatsvinden. Alle aanwezigen namen plaats op de bioscoopstoelen en de film begon. Zie: Zoals te zien is lag het thema of eigenlijk de benaming van het thema nog helemaal niet vast en dus was het de hoogste tijd om dit vast te leggen. Een voor een mocht iedereen gaan stemmen en uiteindelijke is er het uitzenderlijk leuke thema “Behind The Green Screen” gekozen. Deze uitslag werd bekend gemaakt na nauwkeurige telling van onze eigen notaris/ Dagobert Duck Marnick. Toen was het tijd om de borrel voort te zetten in de stad. De gebruikelijke kroegjes en plekken zijn weer onveilig gemaakt…wel zo gebruikelijk dat de jarige Pilcie voorzitter de overgebleven kronauten meteen kwam bezoeken in de Mac toen deze niet meer in de Wigwam te vinden waren.

Het was een uitzenderlijk leuke avond en we kunnen ons ook meteen verheugen op de eerstvolgende lustrumactiviteit: Lustrum-nieuwjaars-gourmet-diner op vrijdagavond 11 januari. Schrijf je snel in op de site!

D6f85037e2ea482ee0a7945acd6d9495398c7785

NSK Trappenloop

Op vrijdagavond 14 December reisden wij met een hele hoop Kronauten af naar Nijmegen om de trappen van het Erasmusgebouw te trotseren en onze eer hoog te houden in de strijd met de andere studentenatletiekverenigingen. Eerst op het programma stond de 10 verdiepingen. Een echte sprintafstand waar je (vooral op de laatste paar trappen) toch flink door de verzuring moet bijten. Meteen bleek dat Kronauten dit kunnen als geen ander, want met Annabel als derde, Marjolein op de tweede plek en Lieke als eerste bij de vrouwen werd het podium al gelijk met Kronos groen gevuld. Ook Jing Yun deed het zeer goed! De mannen ging het ook zeer goed af, met een tweede plek voor Gijs en ook goede tijden voor Twan, Roy, Vincent, Corne, Marnick, Rogier en Sander.

Daarna was het tijd voor de loodzware 20 verdiepingen. De Kronauten hielden het allemaal uitstekend vol en haalden mooie tijden. Thijs haalde een vierde plek en Twan werd heel knap vijfde. Ook Nart, Casper, Matthijs, Maarten, Laurens eindigden met snelle tijden. Bij de vrouwen gingen Annelie en Irene als een speer en ze haalden hierbij respectievelijk de tweede en de vierde plaats.

Toen was het tijd voor de estafettes, waarbij 4 deelnemers elk 5 trappen op moesten rennen. Verkleed als Mario, Luigi, princess Peach en Yoshi ging team Super Kronos in het ritme van de mario theme song de trappen op. En ondanks deze onhandige outfits wist het team nog tweede te worden! De eerste plek ging ook naar Kronos: het Stairway to Hell team veroverde goud.

In de bierestafette was Kronos ook goed vertegenwoordigd met maarliefst 3 teams. Team 62’vo haalde heel knap goud en team Kronos Trappisten werd derde. Ook team baanbrekend deed het goed en haalde een zesde plek binnen. Met al deze prestaties mogen wij ons allemaal weer trots voelen!

De uitslagen kunnen hier gevonden worden: https://hardloopuitslagen.nl/?wedstrijd&show=458&rel#tab3default

Geschreven door Gijs

Dc2678aef696796964380d97986f724185e49b19

NSK weg

Afgelopen zondag trokken hordes Enschedeërs in de vroege ochtend richting Leiden om zich te meten met studenten uit de andere hoeken van het land op het NSK weg. Helaas bleek het dat veel van die andere hoeken het een beetje lieten afweten, waardoor het Kronos-groen prominent aanwezig was in het deelnemersveld. Het NSK was dit jaar onderdeel van de Leidse Houtloop, een klein recreatief loopje van twee rondjes van 5 kilometer door het Leidse hout, wat met een bochtig parcours en over veel onverharde paden geen parcours is om PR’s te lopen. De wedstrijd is dus naast een mogelijkheid voor Kronos om Zeus-punten binnen te harken, vooral een goede mogelijkheid om de vorm te meten.

Het eerste is goed gelukt, met twee podiumplekken voor Thijs (tweede) en Steef (eerste). De vorm meten is ook goed gelukt, wel met wisselende resultaten. Voor sommigen betekende de wedstrijd dat komende winter de vorm nog wat kan worden bijgewerkt, maar gelukkig waren er ook meer dan genoeg blije gezichten. Annelie, de eerste Kronos-dame, liep een snelle tijd op de 10 km: 44.54, wat ook een PR was. Vincent (Witmond) en Sander (op de 5 km) konden goed de progressie meten van het structurele trainen sinds de zomer. Verder deden ook Matthijs, Jonas en meerkamper Jitse het verdienstelijk in het NSK-veld.

Al met al is er goed (en vaak) gepresteerd door Kronos en werden er goede zaken gedaan voor Kronos in de strijd om het klassement der SAV’s.

De uitslagen kunnen worden gevonden op http://currimus.nl/.

Geschreven door Steef

7380ee6aea72ddae4af7045b2b578e5b5a02cb17

Recordindoor AC TION

Zondag organiseerde AC TION een indoorwedstrijd in de Diekmanhal in Enschede. Jitse, Jeroen, Roy, Jasper, Vincent, Fabian en Annabel deden mee namens Kronos. Ook Jarin was van de partij, maar die had zich per ongeluk bij de verkeerde vereniging ingeschreven... Er werd erg hard gelopen op de 60m, door sommigen zelfs op blote voeten. Ook bij het kogelstoten waren de Kronauten goed vertegenwoordigd. Ondanks de moordende concurrentie werden op alle onderdelen podiumplekken veroverd! Na afloop werd er door Jarin en Jitse gekookt en hebben ze tijdens het afwassen meteen de vloer schoongemaakt!

Voor uitslagen zie: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/20929/

33f09744d4a6413943f8361d74cdd3e6949124bb

Training donderdag 20 september

Volgende week donderdag (20 September) zal de training plaats vinden in het FBK stadion in plaats van op de UTrack. Tijdens deze training is er keuze tussen polsstok hoogspringen en gewoon de looptraining. Maar we hebben ook een leuk ander alternatief: Na onze training zal er een wedstrijd plaatsvinden in het FBK stadion. Wij hebben geregeld dat je als Kronos (introductie)lid gratis aan deze wedstrijd mag meedoen!

De loopwedstrijd zal beginnen om 19:00, in het FBK stadion, georganiseerd door de Hengelose loopvereniging LAAC. Je kan kiezen tussen de afstanden 1500m, 3km en 10km. Het is een leuke instapwedstrijd, je kan ook meedoen als je nog niet eerder een wedstrijd hebt gedaan.

Voor degene die geïnteresseerd zijn in deze wedstrijd, kunnen zich bij wedstrijdsecretaris@kronos.nl aanmelden met de volgende gegevens. Lever deze aan graag vòòr woensdag 19 september. - Naam + achternaam - Geboortedatum - Man/Vrouw - afstand (1500mtr, 3km of 10km) - de verwachte eindtijd op deze afstand

We zullen om 17:35 verzamelen bij de bushalte de broeierd om gezamenlijk naar het FBK stadion te fietsen. Voor vragen kan je Marjolein of Twan altijd aanspreken op de training, tot dan!

5134db6a01745620ae50c4a126ed21e28c784693

Kronolympics

Het duurt nog twee jaar voordat de Olympische Spelen in Tokyo zijn. Veel te lang natuurlijk, gelukkig organiseerd Kronos dit jaar de 1e editie van de Kronolympics. Op 30 september zal deze wedstrijd gehouden worden op de UTrack.

De wedstrijd functioneert als de clubkampioenschappen van Kronos en is dus uitsluitend voor leden van Kronos. Op de wedstrijd kan men deelnemen aan verschillende onderdelen, deze onderdelen zijn: 100m, 800m, 3000m, Verspringen, Hoogspringen, Discuswerpen en Speerwerpen. Deelname aan de wedstrijd is GRATIS en je kan zo veel onderdelen kiezen als je wil. Het is wel zo dat als je een kans wil maken in het klassement van de vijfkamp en daadwerkelijk clubkampioen wil worden, moet je meedoen aan ten minste 5 onderdelen. Voor de puntentelling zal de standaard puntentelling van de IAAF voor senioren mannen/vrouwen gebruikt worden.

Inschrijven kan heel makkelijk hier op de site, vermeld daarbij in de beschrijving welke onderdelen je wil doen.

Dus schrijf je vooral in want misschien win jij wel KronOlympisch Goud!!

708ba0321ce0efedf156ba98435d056226e57a8a

Introductiemaand schema

Lijkt atletiek je wat en wil je een keertje langskomen? De maand September is de intro maand en dus kan je 4 weken lang gratis mee trainen. In de overige maanden kan je ook altijd een keertje gratis komen kijken en mee doen bij een van onze trainingen.

Voor het schema van de introductie en de meeste up-to-date informatie, kijk op het tabblad "Introduction"

Als je vragen hebt kan je altijd een mailtje sturen naar: bestuur@kronos.nl

1c2600270a424ccdec730c01677aad8438ead3ef

Medailleregen in kurkdroog Eindhoven

Een tiental Kronauten reisde af naar het verre zuidelijke Eindhoven voor het NSK Baan 2018. Op de vroege zaterdagochtend werden de eerste connecties met onze groene zustervereniging uit het nog zuiderlijkere Maastricht gelegd, dit werd echter ruw onderbroken door Marjolein die direct (en vrij onverwacht) het goud op het hoogspringen binnensleepte. Gijs volgde haar goede voorbeeld door een halve seconde van zijn PR af te lopen op de 100 meter. Kort daarna volgde de 400 meter series voor de mannen. Casper kwam erachter dat zijn spikes thuis laten liggen toch niet de beste keuze is en Martijn, die voor de verandering het eens op de korte afstanden ging proberen, liep een goed rondje met een verrassend goede tijd als resultaat.

Matthijs, onze eigen steeple specialist, wilde niet voor één onderdeel naar Eindhoven afreizen dus besloot ook de 1500 meter te lopen. Tijdens de zware en warme race liep hij een knappe tijd en dik onder zijn geplande schema. Een goede warming-up voor zijn belangrijke onderdeel van later op de dag. Marjolein kon vervolgens haar missie om 6 medailles uit 6 onderdelen te halen vervolgen op de 100 m horden door daar het brons op te eisen. Kort daarna haalde ze ook nog het zilver op het hinkstapspringen om haar totaal van de eerste dag op 3 uit 3 te krijgen. Gijs liep ondertussen ook een zeer degelijke hordenrace. Roy zijn lange wachten werd beloond tijdens het kogelstoten waar hij verrassend het brons mee naar huis zou nemen. Matthijs mocht daarna schijnen op zijn onderdeel, de steeple. Met de lekker verkoelende waterbak iedere ronde deed hij dit ook zeker door ruim 10 seconden van zijn PR af te lopen!

In een gemixt veld behaalde het Kronos+ team, bestaande uit Steef, Stijn (TION), Roy en Martijn, het goud op de Zweedse estafette. Met een 10 seconden voorsprong was het eigenlijk niet eens spannend voor de titel. Casper en Steef waagden zich daarna aan hét Open Brabants Kampioenschap Beermile die zij beiden zeer goed liepen. Na een zeer geslaagde avondmaaltijd was het aan Casper, Marjolein en Roy om de Kronos eer hoog te houden op het feestje. Een korte nacht verder stonden de Kronauten weer fris aan de start voor de tweede dag, vergezeld door wat bekende en nieuwe gezichten.

Marnick en Roy mochten het spits afbijten op het discuswerpen. Beiden wierpen een degelijke wedstrijd, goed voor een 4e en 5e plaats. De zondag was misschien nog wel warmer dan de zaterdag, wat ervoor zorgde dat zelfs de 800 meter voor Martijn en Nart een zeer zware opgave was. Beiden liepen een goede race gezien de omstandigheden. Marjolein kon helaas haar perfecte score niet volmaken door een 4e plaats op de 400 meter horden, die ze zonder training besloot te lopen en dat zeer degelijk deed. Kort daarna haalde zij echter weer een medaille op het verspringen met het zilver. Op de 3000 meter had Jasmijn het zwaar met de brandende hitte maar liep alsnog een goede wedstrijd. Marjolein sloot haar weekend af met haar 5e medaille uit 6 onderdelen door het zilver te pakken op het kogelstoten. Roy voegde vervolgens zijn tweede titelprolongatie toen aan het lijstje door het goud te pakken op het hinkstapspringen en zo ook 3 medailles uit 4 onderdelen te halen.

Op de afsluitende 4x400 meter haalde het TION+++ team, bestaande uit Stijn (TION), Casper, Nart en Martijn een nette tweede plaats en dus het zilver. Al met al medailles op 9 onderdelen voor Kronos tijdens een zeer geslaagd, gezellig en vooral warm weekend. Toch al te merken, dat zuidelijke klimaat daar in Brabant.

42991035721bd6ef4d526648f54c2ce37b586b14

Derde competitiewedstrijd

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze vond plaats in Apeldoorn met maar liefst 22 Kronauten. Onder aanmoediging van cheerleader Bas wisten de mannen een 5de plek te behalen (ondanks het missen van de punten op de 4x400m, na een mooie serie winst). De vrouwen eindigde 3de in de poule. Beide teams zijn 'helaas' niet door voor de promotie wedstrijd, maar kunnen zo wel volgend jaar weer gezellig samen elkaar aanmoedigen.

Het was zoals gewoonlijk een warme zonnige verbrand competitiedag, waar vele PR's gesneuveld zijn. Zo wist Annabel onder de 29 te lopen op de 200m, wisten Merel en Casper een PR te lopen op de 400m, wist Bente te starten uit startblokken, Roy bijna 6,50m ver te springen, Steef z'n schoenen aan te houden, Thijs 8m verder te slingeren en bleek Nart een echte meerkamper te zijn.

Na de competitie is het grootste deel van de atleten met de auto terug naar Enschede gegaan, waar zelfs sommigen nog een tussenstop bij de MacDonalds hebben gemaakt. Eenmaal aangekomen in Enschede stond er een lekkere BBQ op ons te wachten bij Twan thuis, waar iedereen zijn maagje weer lekker heeft kunnen vullen.

C90d0c976d1f9cc3340fefa45d5b29e001686caa

FLAAT

Afgelopen vrijdag 22 juni was het dit keer tijd voor de 2e editie van de FLAAT, wat leuk dat jullie allemaal hebben meegedaan. Nog even een korte recap van wat er allemaal is gebeurd.

Na een korte warming up konden de teams zich van hun beste kant laten zien bij de start van de 5x200m estafette. Vervolgens gingen de teams langs verschillende atletiekonderdelen. Er was een divers deelnemersveld, van Kronauten tot een deelnemer op krukken en de atletiek-familie, de Roskampjes. Dit maakte het erg leuk om de verschillende onderdelen te zien. Samen met de vrijwilligers en het commentaar door Vincent Witmond die met zijn megafoon live verslag deed van de onderdelen, was de sfeer compleet. Na de onderdelen heeft iedereen nog een keer alles gegeven op de 800m. Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking in de Vestingbar. Hier kon Annabel eindelijk de prijs waar ze al sinds haar 2e plek van vorig jaar op wacht in ontvangst nemen, want haar team V.A. Coq heeft de winst binnengehaald. De tweede prijs ging uit naar het competitieve huis Piekosaurus, die maar net voor Patio 4 kon eindigen. Vrijwilligers en deelnemers bedankt en hopelijk tot de volgende keer!